• 20 Φεβρουαρίου, 2018

Αποκλειστική συνέντευξη του Σάββα Τσόγγα εφ’ όλης της ύλης

Αποκλειστική συνέντευξη του Σάββα Τσόγγα εφ’ όλης της ύλης

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, ακλουθεί πιστά τις μνημονιακές εντολές της κυβέρνησης… Είναι μακριά από τα προβλήματα των πολιτών

 

Η εφημερίδα «Λαός του Αλμυρού» και το e-almyros.gr, εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης της αντιπολίτευσης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Σάββα Τσόγγα ο οποίος δέχθηκε να μας απαντήσει σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης.

 

Τι γεύση σας αφήνει το 2017 ως άνθρωπο αλλά και ως πολιτικό;

Σίγουρα το 2017, δεν έφυγε και με τις καλύτερες αναμνήσεις, αφού συνεχίστηκε η πολιτική λιτότητας, και το χτύπημα τόσο των κατακτήσεων όσο και του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις μας ότι η Τοπική Διοίκηση, ως αναπόσπαστο κρατικό όργανο του Αστικού Κράτους σε τοπικό και περιφερικό επίπεδο, έχει αποστολή της την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τις απολύσεις των εργαζομένων την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης των μονοπωλιακών ομίλων και σε βάρος της λαϊκής οικογένειας , όπως για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, των υδάτινων πόρων, των ΑΠΕ (αιολικά πάρκα κλπ).

 

 

Ποιά η συμβολή ποιές οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» ως αντιπολίτευση στο Δήμο;

Υποβάλαμε ερωτήσεις και τοποθετηθήκαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από την καθημερινότητα των πολιτών και για

  • Την αντιπλημμυρική – αντιπυρική προστασία και αντισεισμική θωράκιση με έλεγχο των δημοσίων κτηρίων και ιδιαίτερα των σχολείων.
  • Την εγγραφή όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με κατάργηση τροφείων.
  • Τι δομές υγείας πρόνοιας.
  • Τις υποδομές στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, για όλους τους δημότες και ιδιαίτερα τη νεολαία μας.
  • Την αγροτική οδοποιία, που είναι σε πλήρη εγκατάλειψη.
  • Το Κέντρο Υγείας, που δεν έχει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και έλλειψη διαγνωστικών μηχανημάτων.
  • Την κατάργηση των διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο

 

 

 

Τι πιστεύετε ότι λείπει από την θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής; Ποιά έργα θα έπρεπε να γίνουν κατά προτεραιότητα κατά την γνώμη σας;

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, ακλουθεί πιστά τις μνημονιακές εντολές της κυβέρνησης, για προϋπολογισμούς λιτότητας, που δεν θα ξεφύγουν από τις κατευθύνσεις της Κεντρικής Διοίκησης. Είναι μακριά από τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι λαϊκές οικογένειες οι εργαζόμενοι, οι ΕΒΕ και οι αγρότες. Αξιοποίηση παραλιακού μετώπου από Αλμυρό μέχρι Αχίλλειο. Έργα υποδομής στην Όθρυ, για την προσέλκυση επισκεπτών. Αυτό που θα πρέπει άμεσα, όμως να ολοκληρωθεί είναι το έργο της   Λιμνοδεξαμενής, για να μπορέσουν οι αγρότες μας, να επιβιώσουν μειώνοντας το κόστος της άρδευσης.

 

Ποιά θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που εμποδίζουν τους ΟΤΑ σήμερα να παράγουν έργο;

Η Δημοτική Αρχή είναι δεμένη στο άρμα της Κεντρικής Διοίκησης. Είναι τέτοια η φιλοσοφία της , που δεν αντιδρά στην εφαρμογή του Καλλικράτη και στην συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας. Δεν θέλει να διεκδικήσει τους παράνομα παρακρατηθέντες πόρους από την Κεντρική Διοίκηση. Οι Δήμοι αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους και ή δέχεσαι ως αιρετός να το αντιπαλέψεις, να του δημιουργήσεις προβλήματα , η μετατρέπεσαι σε υπαλληλικό προσωπικό, ασχέτως καλών προθέσεων, που ενδεχομένως να υπάρχουν, αλλά στην πολιτική δε χωράνε προθέσεις, αλλά πράξεις.

 

 

Ο Καλλικράτης μπόρεσε να ενισχύσει ή αποδυνάμωσε τους παλαιούς Δήμους & Κοινότητες; Οι σημερινές συνθήκες αυτοδιοίκησης για τον Αλμυρό επαρκούν για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών στον Καλλικρατικό Δήμο; Τις πταίει;

Σίγουρα αποδυνάμωσε τους Δήμους και τις Κοινότητες. Ας μην γελιόμαστε ο Καλλικράτης έγινε ,πρώτα και κύρια για την εξυπηρέτηση  των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Δηλαδή την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, όπως προανέφερα, καθώς και στα ζητήματα υγείας, πρόνοιας αθλητισμού κλπ. Ο Καλλικράτης δεν απέτυχε επειδή συνέπεσε με την κρίση, όπως λένε όλοι τους, για να δικαιολογήσουν την στάση τους, ο Καλλικράτης πέτυχε και βοήθησε ώστε τα βάρη της κρίσης να τα πληρώσει ο λαός και με τοπική εξειδίκευση. Αποψιλώθηκε η περιοχή μας , από Υπηρεσίες. Εφορία και ΙΚΑ έφυγαν και τώρα φεύγουν και τα υποθηκοφυλακεία.

 

Ποιό θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δημότες του Αλμυρού; Ποιά θα ήταν η δική σας προτεραιότητα;

Το πρόβλημα των δημοτών μας σήμερα, είναι αυτό της επιβίωσης, αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την ανεργία, το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, τον αφανισμό των μικροεμπόρων. Εδώ θα πρέπει να παίξει ο Δήμος, το ρόλο του ενεργός συμπαραστάτης του λαού μας, πρωτοστατώντας στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, όπως είναι οι καθημερινές κατασχέσεις σπιτιών και όποιων μικροαποταμιεύσεων έχουν απομείνει στις λαϊκές οικογένειες. Ο Δήμος είναι το τελευταίο αποκούμπι των βάναυσα πληττόμενων  δημοτών μας. Γι΄ αυτό θέλουμε ένα Δήμο αρωγό και συμπαραστάτη στα λαϊκά προβλήματα.

 

Θα είσαστε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές: Και αν ναι ως επικεφαλής;

Γνωρίζετε ότι η παράταξη μας λειτουργεί ανοικτά. Φυσικά, θα συμμετέχω σε μία τέτοια προσπάθεια και από οποιαδήποτε θέση θα με ορίσει η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Θα μοιραστείτε μαζί μας την ευχή σας για το 2018;

Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, υγεία γιατί είναι απαραίτητη για του δύσκολους αγώνες που έρχονται και να είναι σίγουροι ότι και πάλι θα είμαστε δίπλα τους.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…