• 15 Φεβρουαρίου, 2018

Λικέρ ρόδι με τσίπουρο – Συνταγή

Υλικάτοκαλής:

1 κούπα σπόροι ροδιού
1 κούπα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 κούπα ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
3 – 4 γαρύφαλλα (καρφάκια)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το τσίπουρο, την ζάχαρη, τους σπόρους ροδιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει (για περίπου ένα 10 λεπτό) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε όπως είναι όλα τα υλικά για 24 ώρες. Μόλις περάσουν 24 ώρες περνάμε από σουρωτήρι το μείγμα μας και μετά από χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε. Το χρώμα του λικέρ μας εξαρτάται από το χρώμα του καρπού (ροδιού). Συνήθως έχει ένα καθαρό βυσσινί χρώμα που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις. Προσωπικά το λατρεύω αυτό το ποτό, εύχομαι να το απολαύσετε.

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…