• 15 Φεβρουαρίου, 2018

Λικέρ ρόδι με τσίπουρο – Συνταγή


Υλικάτοκαλής:

1 κούπα σπόροι ροδιού
1 κούπα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 κούπα ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
3 – 4 γαρύφαλλα (καρφάκια)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το τσίπουρο, την ζάχαρη, τους σπόρους ροδιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει (για περίπου ένα 10 λεπτό) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε όπως είναι όλα τα υλικά για 24 ώρες. Μόλις περάσουν 24 ώρες περνάμε από σουρωτήρι το μείγμα μας και μετά από χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε. Το χρώμα του λικέρ μας εξαρτάται από το χρώμα του καρπού (ροδιού). Συνήθως έχει ένα καθαρό βυσσινί χρώμα που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις. Προσωπικά το λατρεύω αυτό το ποτό, εύχομαι να το απολαύσετε.

 


Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΑΛ σχετικά με οσμή του πόσιμου νερού στα δίκτυα Σούρπης και Πτελεού

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΑΛ σχετικά με οσμή του πόσιμου νερού στα δίκτυα Σούρπης και Πτελεού

ΔΕΥΑΑΛ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σχετικά με τα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων των πρώην Δήμων Σούρπης και…
Όσα συζητήθηκαν στην συνέλευση αγροτών – Συστάθηκε επιτροπή αγώνα – Άμεσες εξελίξεις

Όσα συζητήθηκαν στην συνέλευση αγροτών – Συστάθηκε επιτροπή αγώνα – Άμεσες εξελίξεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέλευση των κτηνοτρόφων και γεωργών σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο…
Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς – ΕΠΑΛ – ΓΕΛ – 1ο Γυμνάσιο

Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς – ΕΠΑΛ – ΓΕΛ – 1ο Γυμνάσιο

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο ΕΠΑΛ, το 1ο Γενικό…