• 14 Φεβρουαρίου, 2018

Καλαμαράκια τηγανητά μαριναρισμένα σε τσίπουρο – Συνταγή

 

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες (περίπου)

Τηγάνισμα: 4 λεπτά

 

Υλικά για 6-8 μερίδες

1 κιλό καλαμάρια φρέσκα

1 ποτήρι σόδα (αναψυκτικό)

1 σφηνοπότηρο τσίπουρο ( με γλυκάνισο)

λίγο αλάτι

1 φλυτζάνι αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του κατά προτίμηση)

1 λεμόνι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια, κρατάμε τα πλοκάμια και τα κεφάλια και κόβουμε το σώμα σε ροδέλες. Τα βάζουμε με την σόδα και το τσίπουρο σ’ ένα βαθύ μπολ και τα αφήνουμε για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, προσθέτουμε αλάτι και τα αλευρώνουμε καλά να μην έχουν σχεδόν καθόλου υγρασία. Τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.

Βάζουμε αρκετό λάδι σε κατσαρολάκι να κάψει και τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα και ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο λεμόνι (κατά βούληση).


τοκαλήςΜυστικά συνταγής:

  1. Το τσίπουρο θα πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας γιατί η μαρινάτα είναι σημαντική ώστε να κάνει το καλαμάρι μαλακό.
  2. Το αλεύρωμα πρέπει να γίνει προσεκτικά και σε όλη την επιφάνεια του καλαμαριού. Έτσι το θωρακίζουμε και δεν «τινάζει» κατά το τηγάνισμα.
  3. Τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι και κάθε φορά βάζουμε μικρή ποσότητα καλαμαριού έτσι ώστε να αποφευχθεί η μείωση θερμοκρασίας του λαδιού.

Το φαγητό σερβίρεται ζεστό σε ρηχά πιάτα. Είναι εξαιρετικός μεζές που συνοδεύει άριστα το τσιπουράκι σας. Καλή σας όρεξη και στην υγειά μας!

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…