• 13 Φεβρουαρίου, 2018

Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης: Ανακοίνωση του προγράμματος Καρναβαλικών εκδηλώσεων

Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης: Ανακοίνωση του προγράμματος Καρναβαλικών εκδηλώσεων

«Αποκριές δεν πάμε αλλού

Έχουμε ένα ραντεβού»

Καρναβάλι Ευξεινούπολης 2018

 

Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης μπαίνει στην τρελή περιπέτεια του καρναβαλιού.

Κινητήρια δύναμή μας και φέτος ο ενθουσιασμός και η φαντασία πολλών νέων ανθρώπων, που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν και μας ξεσηκώνουν, κυριολεκτικά, με τις ιδέες και την δυναμική τους, αλλά και οι παλιοί fan του Ευξεινουπολίτικου καρναβαλιού, που πραγματικά δεν αντέχουν στην σκέψη μιας αποκριάς χωρίς το καρναβάλι μας.

Αφετηρία μας και πηγή έμπνευσής μας φέτος, πολλά παραδοσιακά έθιμα παρουσιασμένα όμως με πολλή σύγχρονο και σατιρικό τρόπο. Η παρέλαση θα περιλαμβάνει άρματα, πεζοπόρα τμήματα, τον καρνάβαλο, ο οποίος στο τέλος θα παραδοθεί στην πυρά και βέβαια την βασίλισσα του καρναβαλιού, που με τη συνοδεία της θα λαμπρύνει την αποκριάτικη παρέλαση.

Φέτος για πρώτη φορά, θα συμμετέχουν σύλλογοι της περιοχής μας, οι οποίοι με παραδοσιακά δρώμενα, θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στη φετινή παρέλαση. Το αλατοπίπερο φυσικά, θα είναι όπως πάντα το αστείρευτο κέφι, το ξεφάντωμα και η τρελή φιλοδοξία να κάνουμε το καλύτερο καρναβάλι.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018:

Ώρα 7 μ.μ. ξεκινά το καραβάνι των μεταμφιεσμένων από το γραφείο του συλλόγου με κατεύθυνση την αγορά της Ευξεινούπολης όπου θα αναβιώσουν  διάφορα αποκριάτικα έθιμα. Στη συνέχεια, όλοι μια χαρούμενη πομπή, τραγουδώντας και χορεύοντας, θα φτάσουν, με προπομπό την φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού και διασχίζοντας κεντρικές οδούς, στην πλατεία Αλμυρού για να συνεχιστεί η μουσική, ο χορός, τα αστεία, τα πειράγματα και καρναβαλικά έθιμα.

Για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό του, στο κέντρο «Αρχοντικό» στο δάσος Κουρί, με 12μελή ορχήστρα του μουσικού τμήματος του Συλλόγου μας «Λαϊκοί και όχι μόνο». Ελεύθερη επιλογή ποτού και φαγητού, χωρίς κάρτα.

Την Καθαρά Δευτέρα και ώρα 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση του καρναβαλιού στο πάρκο της Ευξεινούπολης. Συμμετέχουν: ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και o Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας « Η Όθρυς»

Το καρναβάλι της Ευξεινούπολης είναι μια μεγάλη γιορτή για μας και θέλουμε να το χαρούμε με όλο τον κόσμο. Ελάτε να αποχαιρετίσουμε μαζί την θλίψη του χειμώνα και να γιορτάσουμε με αισιοδοξία και τρελό ξεφάντωμα τον ερχομό της άνοιξης!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Αλέξανδρος Γαλατσίδας