• 13 Φεβρουαρίου, 2018

Η κοπή πίτας του Συλλόγου Κοκκωτών «Η Όθρυς»

Η κοπή πίτας του Συλλόγου Κοκκωτών «Η Όθρυς»

 

Για Τρίτη χρονιά, ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκωτών «Η Όθρυς», έκοψε την πίτα του στο Ιερό Μοναστήρι της Άνω Ξενιάς.

Ο ηγούμενος της Μονής Άνω Ξενιάς πανοσιολογιώτατος Νεκτάριος Υφαντίδης, ευλόγησε την πίτα δίνοντας τον λόγο στον Προεδρο κ. Ευστάθιο Πολυμέρου.

Ο πρόεδρος παρουσίασε τις δράσεις του Συλλόγου, με κυριότερη τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κοκκωτιανού Νικόλαου Μιχόπουλου ιδρυτή του πρώτου ελληνικού συνεταιρισμού, στην πλατεία του χωριού και ευχήθηκε υγεία και δύναμη στα μέλη, στους φίλους του Συλλόγου και προσκυνητές της Ιεράς Μονής. Στο καλωσόρισμά του τόνισε ότι ο συμβολισμός για την επιλογή του χώρου που γίνεται κάθε χρόνο η κοπή πίτας, είναι ότι επιζητούν τα μέλη την ευλογία της Παναγίας Ξενιάς πριν από όλες τις δράσεις τους.

Το φλουρί κέρδισε ο Αιμήλιος Σύρος μέλος του Συλλόγου, κερδίζοντας παράλληλα το δώρο που αντιστοιχούσε σε μια εικόνα της Αγίας Αικατερίνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΤΚ Βρυναίνης, κ. Χαλκιάς Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού κ. Κωνσταντίνος Νικοβιώτης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρχαίου εταιρείας Αλμυρού και επίτιμο μέλος του Συλλόγου κ. Βίκτωρ Κοντονάτσιος και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων, χωριανοί, προσκυνητές και πολλά μέλη.

Καλή χρονιά, καλή δύναμη!


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…