• 23 Ιανουαρίου, 2018

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

– έκδοση 20-01-2018

Ο Ρόλος του «κακού»

Ο Λόγος έχει δύναμη… και η Δύναμη έχει το Λόγο της… Δικαίωση μας ζητάτε πολλές φορές, ζητώντας να αναφερθούν κάποια κακώς κείμενα… και έτσι, παίρνουμε το ρόλο του «κακού», με σκοπό κυρίως, να βοηθήσουμε να μην επαναληφθούν, κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις.

Ξεκρέμαστους άφησαν -από ατόπημα- τον Δήμαρχο, αλλά και μέλη παραρτήματος Συλλόγου στον Αλμυρό, όταν σε εκδήλωσή τους, αντάλλαξαν δώρα με φιλοξενούμενους, προσφέροντάς τους καλάθι με προϊόντα Πηλίου και Βόλου. Αγαπάμε πολύ το Σύλλογο ο οποίος ευθύνεται γι’ αυτό το «άδειασμα» μελών, Δημάρχου και μιας κοινωνίας, ο οποίος τους στηρίζει… Πιστεύουμε ότι κατάλαβαν, ότι δεν θα επαναληφθεί, γι’ αυτό και το γράφουμε όπως μας ζητήσατε, αλλά λίγο… αφηρημένα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μικρό το έξοδο για τον Δήμο ή για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, να φτιάξει ένα καλάθι προϊόντων, που θα είναι εύκαιρο σε κάθε περίπτωση να προσφέρεται σε ομάδες φιλοξενούμενων στην πόλη μας.

Τσιπάκια ή φωτιά στα μπατζάκια σας

Προμηθεύονται σκάνερ για έλεγχο στα κατοικίδιά σας στον Αλμυρό; Έτσι έμαθα. Και αν είναι αυτό αλήθεια, όσοι δεν έχετε τοποθετήσει τσιπάκια στα κατοικίδιά σας, καλό είναι να σπεύσετε. Εκτός του ότι… έτσι πρέπει… θα επιβαρυνθείτε με πρόστιμο σε ανάλογο έλεγχο.

Πάλι… φόλες…

Δυστυχώς στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε… τα μέλη της Φιλοζωϊκής, αλλά και οι κτηνίατροι του Αλμυρού, έτρεχαν να σώσουν ζώα που είχαν καταπιεί φόλες που έσπειραν ασυνείδητοι σε ολόκληρο τον Αλμυρό.

Δεν αρκέστηκαν στη δολοφονία αδέσποτων ζώων, αλλά και δεσποζόμενων. Συλλυπούμαστε για την απώλειά της την Πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αλμυρού Αθηνά Υφαντή, η οποία έχασε κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα κουτάβι, το οποίο είχε σε περιφραγμένο χώρο πλησίον της οικίας της.

Ο θάνατος είναι τραγικός, τα ζώα υποφέρουν πριν πεθάνουν και οι σκηνές αυτές επαναλαμβάνονται στην πόλη μας, χωρίς να τιμωρείται κανένας. Αλήθεια, ποτέ, κανείς, δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτε; Ντροπή μας.

Σπεύδουμε

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει με 39 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν υπολογίσουμε τα εκτός ημερησίας και τις πιθανές ερωτήσεις ή απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής σε παλαιότερες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης που εκκρεμούν, καλό είναι να ορίσουμε και ένα coffee break, να το απολαύσουμε τουλάχιστον!

Η Δημοτική Αρχή φαίνεται αποφασισμένη, μετά την εμπειρία των πρώτων χρόνων, να γκαζώσει σε όσα θέλει να υλοποιήσει.

Μετά λύπης και αγανάκτησης

Μετά λύπης και αγανάκτησης, πληροφορούμαι, ότι κάποιοι επαγγελματίες μειώνουν τις χρεώσεις υπηρεσιών τους τόσο που πραγματικά αυτοκτονούν. Και αν έχουν τάσεις αυτοκτονίας κυρία μου, εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε, που αρνούμαστε και αντέχουμε ακόμη, να μη το βάλουμε κάτω;

Ζητώ προσωπικά, από τους επαγγελματίες που παραμένουν επαγγελματίες, να συνεργάζονται με συναδέλφους που τηρούν και προσπαθούν να διατηρούν «προδιαγραφές». Μήπως και μπορέσουμε να κρατήσουμε τις υγιείς επιχειρήσεις στον Αλμυρό.

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…