• 19 Ιανουαρίου, 2018

Ρυμουλκήθηκε το ακυβέρνητο πλοίο στον Πειραιά

Ρυμουλκήθηκε το ακυβέρνητο πλοίο στον Πειραιά

 

Οι θυελλώδεις άνεμοι που ξεπερνούσαν σε ταχύτητα τα 100 χλμ. την ώρα, έσπασαν τους κάβους του παροπλισμένου πλοίου «Παναγιά Αγιάσου» στον Πειραιά και μέσα στο βαθύ σκοτάδι κανείς δεν κατάλαβε έγκαιρα ότι το καράβι άρχισε να παρασύρεται στα ανοικτά, χωρίς να υπάρχει κανένας άνθρωπος πάνω του να το σταματήσει.

Χωρίς φώτα, με τις μηχανές «νεκρές» από τα χρόνια ακινησίας το πλοίο- φάντασμα άρχισε να απομακρύνεται από το λιμάνι και να βγαίνει στα ανοιχτά με κίνδυνο, αόρατο καθώς ήταν από το σκοτάδι, να προσκρούσει σε κάποιο άλλο καράβι. Και τότε, όταν έγινε αντιληπτό τι έχει συμβεί, και πώς ένας σκοτεινός όγκος χωρίς στοιχεία ταυτότητας, εμφανίστηκε έξω από το λιμάνι, σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν ρυμουλκά για το ακινητοποιήσουν.
Η επιχείρηση ήταν πολύωρη και ριψοκίνδυνη. Οι άνεμοι έπνεαν θυελλωδώς και η θαλασσοταραχή μεγάλη. Για να ελεγχθεί το πλοίο- φάντασμα,έπρεπε να υπάρχει συνδρομή με ανθρώπους πάνω στο καράβι. Όμως αυτό ήταν ακυβέρνητο και έπρεπε ειδικό πλήρωμα να επιβιβαστεί σε αυτό. Οι άνθρωποι από τα ρυμουλκά κατάφεραν να ανέβουν το «Παναγία- Αγιάσου» και να στερεώσουν πάνω του τους κάβους ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η πορεία του καραβιού.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…