• 8 Ιανουαρίου, 2018

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

έκδοση 06-01-2018

 

Αδέσποτος χρόνος…

Αδέσποτος ή αδέσποτων θα είναι και ο φετινός χρόνος, αφού είναι το μόνο σίγουρο ότι όλοι μας θα απασχοληθούμε λίγο ή πολύ με το μόνιμο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται πλέον σε κάθε γειτονιά. Δημοσιεύουμε τα μηνύματα αναγνώστριάς μας η οποία επιθυμεί να αναφέρει περιστατικά που συμβαίνουν σε κεντρική γειτονιά του Αλμυρού, για σκυλιά, που σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να απομακρυνθούν.

«Καλησπέρα  έχω έναν αδέσποτο γάτο μέσα σε ένα κλουβί στη σκάλα του σπιτιού μου που μόλις έμεινε παράλυτος από επίθεση 3 συγκεκριμένων σκύλων  (ένα μαύρο σαν ροτβάιλερ, ένα καφέ σαν κυνηγόσκυλο σέττερ κ μιας θηλυκιάς άσπρης) έξω από το μαγαζί της Μπιζάτη στην πλατεία πριν από μια ώρα. Τα ίδια σκυλιά έχουν σκοτώσει άλλες 3 αδέσποτες γάτες που φρόντιζα, 2 της κυρίας που μένει απέναντι μου και άλλη μια δεσποζόμενη μπροστά στα μάτια μάλιστα της κόρης της ιδιοκτήτριας της. Έχω ευτυχώς γλυτώσει και μία που πήγε να την πιάσει μπροστά στα πόδια μου. Έχω ενημερώσει τον Δήμο εδώ και αρκετό καιρό αλλά φωνή βοώντος. Ξέρω ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο εκτός από το να γράψετε κάτι, και σε αυτό ελπίζω, γιατί έχω βαρεθεί να μαζεύω πτώματα. Είμαι νευριασμένη κ δεν ξέρω τι να κάνω.

Μόλις τώρα έμαθα ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο ένας ο μαύρος σαν ροτβάιλερ, είχε μια γάτα στο στόμα έξω από τον Τάκη και βγήκαν τα παιδιά μήπως και την σώσουν αλλά δεν πρόλαβαν.

Ό,τι μπορώ κάνω. Ξέρω κ την κυρία Χριστέλλου, γνωρίζω και την κατάστασή της όμως ο δήμος υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί το κυνοκομείο της. Πρέπει αυτά τα 3 σκυλιά να φύγουν.»

Νέα μέρα… νέα τύχη

Κάθε νέα μέρα… προσπαθούμε με ελπίδα από την αρχή… πόσο μάλλον κάθε νέα χρονιά. Η συνεργασία φορέων στον Αλμυρό τα τελευταία χρόνια, στάθηκε ικανή να δημιουργήσει εκδηλώσεις θεσμούς, οι οποίοι διαφημίζουν κάθε χρόνο πιο οργανωμένα και περισσότερο τον Αλμυρό.

Το ράλι, οι αγώνες δρόμου Κουρί, ο ημι-μαραθώνιος Ζερελίων, η απελευθέρωση του Αλμυρού, το παζάρι, το jet raid, κάποιες εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων, το fashion show που γίνεται ανά δυο χρονιές, τα πανηγύρια στα χωριά μας, καλό θα ήταν να αντιμετωπιστούν προτείνοντας ένα brand name, αλλά και ένα «σύνθημα» το οποίο θα προκαλεί το ενδιαφέρον και θα προσκαλεί.

Εγώ πάντως ανυπομονώ, όχι μόνο εκδοτικά-δημοσιογραφικά, αλλά και ως θεατής και εθελοντής, να απολαύσω και φέτος τις παραπάνω εκδηλώσεις. Η συμμετοχή είναι αυτή που μπορεί να απογειώσει τις προσπάθειες των φορέων και συλλόγων. Αυτά μαζί με την ολοκλήρωση του έργου στα Ζερέλια, θα κάνουν πολλούς να βάλουν μια πινέζα στο χάρτη πάνω στον Αλμυρό για τις εξορμήσεις τους για όλο το έτος.

Πάντα θα είναι…

Πάντα θα είναι συγκινητικό όταν οι παλαιότεροι και φανατικότεροι συνδρομητές μας, στις πρώτες επισκέψεις της χρονιάς εντάσσουν και την επίσκεψη στα γραφεία μας για την ανανέωση της συνδρομής τους… και πάντα επαναλαμβάνουν «θυμάμαι την πόλη χωρίς εφημερίδα… είναι απαραίτητη για τον Αλμυρό». Ευχαριστούμε από καρδιάς.


Σχετικά Άρθρα

Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 31/8/2024 Ψαρ’άδικα Ένα …επιφώνημα έρχεται στο μυαλό μου κυρία μου όταν σκέφτομαι τα δεινά που…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…