• 21 Δεκεμβρίου, 2017

Επισκέψεις και προσφορές του Γενικού Λυκείου Αλμυρού

Επισκέψεις και προσφορές του Γενικού Λυκείου Αλμυρού

 

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο Αλμυρού το Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου στο Διμήνι του Βόλου. Η επίσκεψη έγινε από τους 90 μαθητές της Α Λυκείου, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους καθηγητές: Παπαστεργίου Φώτιο, Κοτζιά Κύρα, Τσακίδη Μαρία, Μάμαλη Σπυρίδωνα και Γλώσσα Ελένη.

 

Το Σπιτι της Κιβωτού του Κόσμου  αποτελεί δωρεά της οικογένειας Λούλη  και φιλοξενούνται παιδιά από την Κεντρική Ελλάδα. Η δυναμικότητά του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 50 παιδιά (σήμερα φιλοξενούνται 23 αγόρια). Στόχος είναι να βρουν ασφαλές καταφύγιο και φροντίδα παιδιά που αντιμετώπισαν κινδύνους ή βίωσαν έντονα τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους και βρίσκονται στην Κιβωτό του Κόσμου μετά από εισαγγελική παραγγελία, αλλά και παράλληλα να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε διάφορους τομείς.

 

Τα Χριστούγεννα με το μήνυμά τους, θα πρέπει να σκεφτούμε και τους χιλιάδες συνανθρώπους μας (μικρούς και μεγάλους) που μας έχουν πραγματικά ανάγκη και είναι επιτακτική ανάγκη να δείξουμε τη φιλανθρωπία μας.
Ειδικά αυτή την εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και που όλα συμβαίνουν σε υπερθετικό βαθμό: περισσότερη φτώχεια, περισσότερη ανεργία, περισσότερος φόβος και αγωνία για το μέλλον και πολλοί συνάνθρωποί μας στερούνται από βασικά αγαθά (τροφή, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη βασικά κ.α.).

 

Έτσι, το Λύκειο Αλμυρού μετά από προτροπή του Διευθυντή Ιωάννη Θεοδώρου και των καθηγητών του σχολείου συγκέντρωσε μια αξιόλογη ποσότητα τροφίμων και άλλων αγαθών και ένα μέρος από αυτά τα παρέδωσε στο ίδρυμα της Κιβωτού, ενώ τα υπόλοιπα παραδόθηκαν στο Σπίτι της Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

                                                                  

                                 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…