• 21 Δεκεμβρίου, 2017

Διάκριση της Χρύσας Μαρδάκη στον 62ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της «Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς»

Διάκριση της Χρύσας Μαρδάκη στον 62ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της «Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς»

 

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα, στη Στοά του βιβλίου  η  Τελετή απονομής διακρίσεων  του 62ου λογοτεχνικού διαγωνισμού της «Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς». Πρόκειται για ένα γυναικείο σωματείο που ιδρύθηκε το 1955, με σκοπό την προαγωγή του Ελληνικού παιδικού βιβλίου και τη διάδοσή του στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό του εξωτερικού. Μέλη του υπήρξαν και είναι πολλές γνωστές και καταξιωμένες συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων.

Κατά την τελετή, απονεμήθηκαν διακρίσεις σε όλα τα είδη παιδικού και εφηβικού βιβλίου, με αθλοθέτες πολλούς εκδοτικούς οίκους.  Στην κατηγορία της ποίησης για παιδιά του δημοτικού, ο έπαινος απονεμήθηκε στην καθηγήτρια κοινωνιολόγο κ. Χρύσα Μαρδάκη, για την ποιητική της συλλογή: «Το περιβόλι της Ελληνικής μυθολογίας». Ο έπαινος μάλιστα, συνοδεύεται από μια σύντομο σχόλιο της πενταμελούς επιτροπής του διαγωνισμού για το βιβλίο, το οποίο αναφέρει:

«Πρόκειται για μια αξιόλογη συλλογή με ευχάριστη έκπληξη. Είναι ένας συνδυασμός γνώσης και τέχνης μαζί. Η γλώσσα είναι πλούσια και οι περιγραφές γλαφυρές. Ένα πραγματικό περιβόλι της Ελληνικής Μυθολογίας, με πλούτο πληροφοριών και ενδιαφέρουσες σημειώσεις, μέσα σε άψογο στίχο. Η συλλογή απευθύνεται και σε μεγαλύτερα παιδιά. Η επιτροπή συγχαίρει τη δημιουργό και της εύχεται και επόμενες επιτυχίες»

Η συλλογή πρόκειται να κυκλοφορήσει σε βιβλίο για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες μέσα στο 2018.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…