• 13 Δεκεμβρίου, 2017

Δηλώσεις παραγωγών – καταναλωτών – Ρεπορτάζ για το Κοινωνικό Μέρισμα στη Λαϊκή Αγορά

Δηλώσεις παραγωγών – καταναλωτών – Ρεπορτάζ για το Κοινωνικό Μέρισμα στη Λαϊκή Αγορά

Ή αλλιώς όταν οι Αλμυριώτες «τα…παίρνουν» γιατί το …παίρνουν κυρίως οι Αλλοδαποί

 

Το Κοινωνικό Μέρισμα που αναμένεται να καταβάλλει η κυβέρνηση, αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 26 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου. Με αφορμή το πολυσυζητημένο θέμα, βρεθήκαμε στη Λαϊκή αγορά του Αλμυρού, ρωτώντας μερίδα, παραγωγών και περαστικών αν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα.

Όπως θα διαπιστώσετε από τις επώνυμες δηλώσεις, οι περισσότεροι επισημαίνουν ότι το Μέρισμα το δικαιούνται πολλοί αλλοδαποί και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός αυτό.

 

IMG_7806Κουτσιάκας Γιώργος: «Δυστυχώς είμαι από τους πολλούς που δεν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα. Στη δική μου περίπτωση, πληρώ τα περισσότερα κριτήρια, όμως δηλώνω φιλοξενούμενος και γι’ αυτό το λόγο το χάνω. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο γι’ αυτό το θέμα. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους και σε εσάς προσωπικά».

 

 

 

IMG_7807Χατζέλα Μαρία: «Σύμφωνα με όσα ακούγονται, το κοινωνικό μέρισμα το δικαιούνται κυρίως άτομα που είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Εγώ δεν το δικαιούμαι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλές αδικίες. Συμβαίνει αυτό που λέει και η παροιμία, «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και να χαμογελάμε».

 

 

IMG_7809Κολοκοτρώνης Χρήστος: «Είμαι μικροπωλητής στο επάγγελμα και πιστεύω ότι τα ποσά που θα δοθούν για το κοινωνικό μέρισμα, είναι μια σημαντική βοήθεια για τις περισσότερες οικογένειες. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλές αδικίες. Κυρίως όσον αφορά τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η κατανομή του μερίσματος. Βλέπουμε ότι το δικαιούνται κυρίως αλλοδαποί. Μακάρι να το δικαιούταν όλοι όσοι το αξίζουν, καθώς οι εποχές που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολες. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους, σε εσάς και σε όλους τους εργαζομένους στην εφημερίδα σας».

 

IMG_7813Μπατζάνας Ιωάννης: «Απ’ ότι έχω καταλάβει, το 90% απ’ όσους δικαιούνται το μέρισμα, είναι αλλοδαποί. Τα κριτήρια που έχουν θέσει για τους δικαιούχους, δεν βοηθούν καθώς πολλοί μένους εκτός επειδή δηλώνουν φιλοξενούμενοι. Η μόνη ευχή που θα κάνω, είναι «καλά μυαλά» σε όσους μας κυβερνούν».

 

 

IMG_7814Μπαλατσός Νικόλαος και Βάσω: «Είμαστε από τους λίγους που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα. Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός πως νοικιάζουμε τα χωράφια για να τα καλλιεργήσουμε και δεν είναι δικά μας. Κανονικά θα έπρεπε όλοι να το δικαιούνται, αφού οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα. Ευχόμαστε να έχουμε όλοι καλές γιορτές και υγεία».

 

 

IMG_7815Κωνσταντέλλος Δημήτρης: «Ούτε εγώ δικαιούμαι το κοινωνικό μέρισμα. Δουλεύω πολύ και δεν μπορώ να το πάρω. Για να λάβει κανείς κάποιο από τα επιδόματα, σύμφωνα με τα κριτήρια που υπάρχουν δεν πρέπει να δουλεύει καθόλου. Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με υγεία και δουλειά για όλους».

 

 

IMG_7816Γιώργος Μάγγας: «Δεν δικαιούμαι το κοινωνικό μέρισμα. Απ’ ότι έχω καταλάβει, το δικαιούνται κυρίως όσοι λαμβάνουν και τα υπόλοιπα επιδόματα για οικονομική ενίσχυση. Δυστυχώς πολλές οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη θα μείνουν εκτός, επειδή έχουν στην κατοχή τους κάποιο σπίτι ή κάποιο αυτοκίνητο.  Για τις φετινές γιορτές εύχομαι να περάσουμε όλοι καλά και αν περισσέψουν χρήματα, μπορεί και να αγοράσουμε και λίγη τηγανιά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι».

 

 

 

 

Χριστίνα Τοσούδη


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…