• 14 Νοεμβρίου, 2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 11-11-2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 11-11-2017

Θερμό ελληνο-τουρκικό επεισόδιο

Θερμό ελληνο-τουρκικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Ευξεινούπολη Αλμυρού… ή μάλλον Αλμυρό-τουρκικό, ή μάλλον Ποντιο-τουρκικό.

Εξηγούμαι! Κατά το ρεπορτάζ για την επίσκεψη μαθητών άλλων χωρών, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, πήραμε συνέντευξη από καθηγητές που συνόδευαν τα παιδιά. Μια καθηγήτρια, τουρκάλα (και τουρκάλα και κουκλάρα), τόνισε ιδιαίτερα τη φιλοξενία του Δημάρχου μας και μέσα στα υπόλοιπα σχόλια, είπε «I really love him» (=πραγματικά τον αγαπώ) και ότι άλλαξε μαζί του στοιχεία επικοινωνίας. Η νεαρή τουρκάλα καθηγήτρια αγγλικών και μουσικής, πόσταρε λίγο αργότερα στο Instagram φωτογραφία τους (selfie) γράφοντας από κάτω «with my father mayor» (=με τον πατέρα μου Δήμαρχο). Στη συνέντευξη αναφέρει την πιθανή συνεργασία Προύσσας – Αλμυρού, καθώς αυτή η καλή «χημεία» είναι κρίμα να χαθεί.

Έτσι λοιπόν, σας δίνουμε ακόμη μια αποκλειστική πληροφορία, από την έγκριτη εφημερίδα μας!

Μπράβο Δήμαρχε! Δώσαμε αναμνήσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που τους κάνουν να βάλουν μια πινέζα στον χάρτη των επόμενων πιθανών διακοπών τους στον Αλμυρό μας!

Πραγματικά συγχαρητήρια, αξίζουν κυρίως στις οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά, στους καθηγητές και στους μαθητές που εργάστηκαν για τις ανάγκες του Erasmus. Ευχαριστούμε! Γίνατε πρέσβεις της πόλης μας.

 

…για τα μπουζούκια

Για τα μπουζούκια είμαστε λοιπόν… το έχουμε αποδείξει… Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την τάση του Αλμυριωτών να μαδάνε τα λουλούδια που οι υπάλληλοι του Δήμου φυτεύουν;

Ο λόγος για τα κυκλάμινα που μάδησαν σα μαργαρίτες στην κεντρική πλατεία Αλμυρού, λίγες ώρες αφότου τα φύτευσαν.

Ελπίδα καμιά…. Ζητάμε, ζητάμε για την πόλη μας και από την πόλη μας… το θέμα είναι εμείς κάνουμε κάτι; Ή και ό,τι γίνεται το κλωτσάμε, σα την κατσίκα που αδειάζει την καρδάρα λίγο πριν γιομίσει (είδες περιγραφή, αν είσαι γυναίκα κτηνοτρόφου; και σαρακατσάνου βεβαίως – βεβαίως).

 

Όταν είσαι πόντια…

Πήγα λοιπόν η «δημοσιογράφα» να καλύψω το ατύχημα στη Μιτζέλα, κατά το οποίο νταλίκα που μετέφερε φιάλες προπανίου και οξυγόνου εξήλθε της πορείας του. Όταν έφθασαν στο σημείο, γερανός, μετέφερε τις φιάλες προπανίου από τη νταλίκα σε άλλο φορτηγό. Κάνουμε με τον χειριστή τον παρακάτω διάλογο:

  • που πας κοπελιά, κινδυνεύεις!
  • Αφού δεν έχει διαρροή
  • Ναι αλλά αν πέσουν;
  • Αα.α.α. για έκρηξη;
  • Ε, δεν «σκάνε» τόσο εύκολα! Αλλά και να πέσουν στο κεφάλι σου, χωρίς να «σκάσουν» νομίζεις ότι θα ζήσεις;
  • Άμα είσαι πόντια…

 

Κόψε, κόψε

Όλα τα κόβουν κυρία μου, εκτός από το ΦΠΑ. Κόψε συντάξεις, κόψε επιδόματα, κόψε επιδοτήσεις πετρελαίου… κόψιμο τους έπιασε; Να τους πιάσει, διαρκείας, να ησυχάσουμε… (σχόλιο γιαγιάς, αξιαγάπητης, που μέλι στάζει το στόμα της… -για όλους εκτός ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ).

 

Επαγγελματισμός

Πρόσφατα χρειάστηκα προσφορά επαγγελματία στα Τρίκαλα. Ο κύριος λοιπόν, (το είδος που παρέχει δεν προσφέρεται στην πόλη μας) μου είπε ότι έχει τις καλύτερες εντυπώσεις από συνεργασίες του με Αλμυριώτες και μάλιστα Σαρακατσάνους και ότι γι’ αυτό το λόγο θα μου κάνει πολύ καλή τιμή… και έκανε! Ο επαγγελματίας αυτός είναι ο κ. Μαρμαγκιόλης, ο οποίος τότε ήταν πρόεδρος Σαρακατσαναίων και νομίζω Εστιατόρων (αν το ξέρω σωστά τον τίτλο). Ο επαγγελματισμός του, με βοήθησε στο δικό μου επάγγελμα! Κύριε Μαρμαγιόλη, θα σας πω από κοντά ποιος! Ευχαριστώ!

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…