• 8 Νοεμβρίου, 2017

Μιτζέλα: Δέντρο έκοψε καλώδια της ΔΕΗ… κλειστός ο δρόμος – Στιγμές αγωνιάς για έφηβη σε μηχανική υποστήριξη

Μιτζέλα: Δέντρο έκοψε καλώδια της ΔΕΗ… κλειστός ο δρόμος – Στιγμές αγωνιάς για έφηβη σε μηχανική υποστήριξη

Σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, πεύκο, έπεσε στα όρια οικίας δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον οικισμό. Ο δρόμος είναι αποκλεισμένος έκτοτε, ενώ κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα το χωριό να μην έχει ρεύμα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Κλιμάκιο της ΔΕΗ, έκανε εκτίμηση της ζημιάς, ενώ αναμένεται υπηρεσία του Δήμου για να ανοίξει τον δρόμο. Η τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ στον Αλμυρό σε συνεργασία με άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνος, ελευθέρωσαν τα σύρματα και έκανε την απαραίτητη προετοιμασία ώστε εργολάβος από τον Βόλο να μπορέσει να αντικαταστήσει την κολώνα.

Στη γειτονιά διαμένει έφηβη η οποία βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη. Οι γονείς μετρούν τα λεπτά για την αποκατάσταση του ρεύματος, ενώ δεν αναμένεται αυτό πριν τις πρώτες απογευματινές ώρες. Η οικογένεια έχει προμηθευθεί γενήτρια γι’ αυτό το σκοπό και ελπίζουν να “αντέξει” μέχρι την επιστροφή του ρεύματος.

Εν τω μεταξύ περίοικοι δηλώνουν στο “Λαό” ότι έχουν αποδώσει αίτημα στο Δήμο το καλοκαίρι του 2017 για κλάδεμα του δέντρου, η οποία αίτηση έχει πρωτοκολληθεί, αλλά δεν είχαν κάποια απόκριση έκτοτε.

Επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Νικοβιώτη ο οποίος ερεύνησε το θέμα και δήλωσε στο e-almyros.gr “η αίτηση αφορούσε άλλο δέντρο το οποίο όντως πρέπει να κλαδευτεί, είναι υπ’ ευθύνη της ΔΕΗ καθώς περνάνε καλώδια ανάμεσα στα κλαριά και δεν μπορεί να οι εργασίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από εργάτες της καθαριότητας.”

 

ΔΕΗ Μιτζέλα 2017 001

 

ΔΕΗ Μιτζέλα 2017 002

ΔΕΗ Μιτζέλα 2017 003