• 6 Νοεμβρίου, 2017

Ήπιες Αντιδράσεις στον Αλμυρό για την αλλαγή της διαδικασίας κλήρωσης των σημαιοφόρων – Έκδοση 4-11-2017

Ήπιες Αντιδράσεις στον Αλμυρό για την αλλαγή της διαδικασίας κλήρωσης των σημαιοφόρων – Έκδοση 4-11-2017

 

Για πρώτη φορά φέτος άλλαξε η διαδικασία επιλογής των σημαιοφόρων των δημοτικών σχολείων για τις σχολικές παρελάσεις. Μέχρι σήμερα γινόταν κλήρωση ανάμεσα στους αριστούχους μαθητές. Πλέον, γίνεται κλήρωση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως επίδοσης, καθώς θεωρήθηκε ότι η προηγούμενη διαδικασία θα μπορούσε να δημιουργήσει κακό ανταγωνισμό ή ψυχικά τραύματα στα παιδιά.

Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί, δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη και το νέο Διάταγμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο και γενικότερα στις σχολικές κοινότητες.

Σε πολλές πόλεις δημιουργήθηκαν εντάσεις και επεισόδια κατά την κλήρωση των σημαιοφόρων και παραστατών για την 28η Οκτωβρίου.

Με την παρέλευση των εκδηλώσεων, κάναμε ένα ρεπορτάζ σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Αλμυρού, επικοινωνώντας με γονείς και εκπαιδευτικούς, σχετικά με την αποδοχή του ψηφίσματος. Τελικώς, διαπιστώσαμε ότι σε τρεις περιπτώσεις, οι γονείς αρνήθηκαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην κατ’ αυτούς άδικη, διαδικασία.

Από τα οκτώ σχολεία, που διενεργήσαμε την έρευνα, στα πέντε διεξήχθη κανονικά και με πλήρη συμμετοχή η κλήρωση. Σε δυο σχολεία υπήρξαν μαθητές που μετά την παραίνεση της οικογένειάς τους αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, ενώ σε ένα υπήρξε μαθητής –και μάλιστα αριστούχος- ο οποίος αρχικά ζήτησε να εξαιρεθεί, όμως τελικά τον μετέπεισαν και όλα κύλισαν ομαλά.

Οι περισσότεροι γονείς με τους οποίους επικοινωνήσαμε, σχολίασαν ως άδικη τη διαδικασία, αλλά δεν θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχολικές κοινότητες, καθώς ο Αλμυρός φημίζεται για τη συνεργασία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Φορέων της Εκπαίδευσης και του Δήμου.


Σχετικά Άρθρα

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – φωτορεπορτάζ

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – φωτορεπορτάζ

Η μαθητική νεολαία του Δήμου Αλμυρού απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων στην παρέλαση της…