• 2 Νοεμβρίου, 2017

Βασάνισαν κουτάβι στο Κουρί – video, φωτο

Βασάνισαν κουτάβι στο Κουρί – video, φωτο

Μπορεί να ακούγεται “βαρύς” ο τίτλος, αλλά, πως να περιγράψει κανείς το μαρτύριο που επεφύλαξαν κάποιοι για ένα κουτάβι, δεμένο με κρίκο από το πόδι, χωρίς τροφή και νερό;

Η Πρόεδρος της Φιλοζωϊκής Αλμυρού Υφαντή Αθηνά, ήρθε στο γραφείο μας, αγανακτισμένη, κλαίγοντας, για να καταγγείλει το βασανισμό ενός σκύλου. Μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από συμπολίτες μας, για σκύλο που ακουγόνταν επί τρείς μέρες να κλαίει στο δάσος Κουρί, επισκέφθηκε τον χώρο, ειδοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και εντόπισε το κουτάβι της φωτογραφίας, δεμένο από έναν μεταλλικό κρίκο που ήταν περασμένο στο πόδι του ψηλά και ο κρίκος δεμένος με σκοινί σε παρατημένη εγκατάσταση. Το ζώο ήταν νηστικό και πολύ ταλαιπωρημένο. Ο τρόπος που ήταν δεμένος φανερώνει ότι έγινε από χέρι “ανθρώπου”. Το πόδι από το οποίο ήταν δεμένο, δεν μπορεί πλέον να το πατήσει το κουταβάκι. Ο κτηνίατρος που ανέλαβε την αποθεραπεία του, δίνει μικρές ελπίδες ώστε να μπορέσει να επανέλθει και να περπατήσει ξανά. Επιπλέον, απορρίπτει το ενδεχόμενο να είχε κάποιο πρόβλημα εκ γενετής στο πόδι του.

Αν κάποιος επιθυμεί να το υιοθετήσει, ας επικοινωνήσει με το 6972-455190. Θα βοηθήσουμε οικονομικά για τα εμβόλιά του, για να βοηθήσουμε την υιοθεσία.

Η κα Υφαντή Αθηνά, μας επέδωσε Δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει:

Πράξη μεσαιωνικών μαρτυρίων θα χαρακτηρίσω τον εντοπισμό ενός έγκλειστου σε εγκαταλελειμμένο χώρο στο δάσος Κουρί, σκύλου ο οποίος επί τρεις ημέρες κραύγαζε απεγνωσμένα  με δεμένο το πόδι σε μεταλλικό κρίκο με τριχιά. Το πόδι σημειωτέον δεν επανέρχεται οπότε αναπόφευκτα θα ακρωτηριαστεί, κατά τη γνώμη του κτηνίατρου. Περιπατητές στο Κουρί με ενημέρωσαν για το περιστατικό και με την άμεση επέμβαση του Αντιδημάρχου καθαριότητας και του Δημοτικού υπαλλήλου Ξανθόπουλου Χρήστου ελευθερώσαμε το δύστυχο κουτάβι.

Ο δικός μου νους δεν μπορεί να χωρέσει την εγκληματική ενέργεια απ’ οπουδήποτε προέρχεται. Υπάρχουν μαρτυρίες που όταν εξακριβωθούν θα τιμωρηθούν δεόντως οι ένοχοι  τόσο αυστηρά προβλέπει ο νόμος.

Η πράξη δείχνει εγκληματικά, άρρωστα μυαλά τα οποία πολύ πιθανό να στραφούν και σε ανθρώπους.

Καταδικάζω κάθε βάρβαρο και θα εξαντλήσω κάθε μέσο ώστε να τιμωρούνται οι ένοχοι.

 

Αθηνά Υφαντή

 

Είχαμε την τιμή… να μας επισκεφθεί η κα Αθηνά με το κουταβάκι, το οποίο είναι πολύ φιλικό και ήσυχο… Ευχόμαστε να βρει ένα σπίτι γρήγορα.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ευξεινούπολη – 28η Οκτωβρίου 2016 – video, φωτο

Ευξεινούπολη – 28η Οκτωβρίου 2016 – video, φωτο

Κάτω από βαριά σύννεφα, αλλά με την καλύτερη διάθεση, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Ευξεινούπολη για την…