• 26 Οκτωβρίου, 2017

Λαρισαίος «έφαγε» 42 εκατ. από 10.000 Έλληνες της Γερμανίας

Λαρισαίος «έφαγε» 42 εκατ. από 10.000 Έλληνες της Γερμανίας

Σαράντα δύο εκατομμύρια ευρώ που έκαναν φτερά! 10.000 εξαπατημένοι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας ασφαλιστικών προϊόντων που παραμένει ασύλληπτος, συνθέτουν μια υπόθεση που απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και χιλιάδες Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, εδώ και αρκετά χρόνια.

Πρωταγωνιστής είναι ο Θανάσης Σακελλαρίου επιχειρηματίας από τη Λάρισα που μετανάστευσε το 1972 στη Γερμανία για να ένα καλύτερο μέλλον.

Τα πρώτα χρόνια της παραμονής του εκεί ο Θανάσης Σακελλαρίου ασχολείται με συνεργεία αυτοκινήτων ως μηχανικός ενώ εργάζεται περιστασιακά και ως τεχνίτης. Γνωρίζει την μετέπειτα σύζυγό του Γκιζέλα με την οποία αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως εκείνος είναι Έλληνας και το 1977 ιδρύουν ασφαλιστική εταιρεία πουλώντας ασφάλειες ζωής και συνταξιοδοτικά προγράμματα σε Έλληνες μετανάστες οι οποίοι εμπιστεύονται τον Λαρισαίο επιχειρηματία και ασφαλίζονται στην εταιρεία του.

Το 1992 ο Θανάσης Σακελαρίου ιδρύει στην Ελλάδα ασφαλιστική εταιρεία με την επωνυμία «Φάου ντε Φάου Λέμπεν Ιντερνάσιοναλ» και παίρνει άδεια από το αρμόδιο υπουργείο Εμπορίου παρουσιάζοντας κεφάλαια 500 εκατομμυρίων δραχμών ή 1.471.000 ευρώ περίπου. Ο έξυπνος επιχειρηματίας πουλάει ασφαλιστικά προϊόντα από την πρώτη του εταιρεία στη δεύτερη με προμήθεια 10% επί των ασφαλίστρων όταν στη Γερμανία ασφαλιστικοί κολοσσοί πληρώνονταν προμήθεια για ανάλογα συμβόλαια μόνο 2%.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…