• 25 Οκτωβρίου, 2017

Tσιντσίνης Γιώργος ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 21-10–2017

 

Μοστράρει δόξες και τιμές

μέσ’ το Λευκό τον Οίκο.

Γεράκια, κλέφτες, δανειστές

μας στήνουνε στον τοίχο.

 

Ως έναν «ασυνήθιστο επισκέπτη» στο Λευκό Οίκο περιγράφει ο Guardian τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο συμβολισμό της παρουσίας του στην Ουάσινγκτον. Παράλληλα, αναλύει τα ζητήματα που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος, κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ (το σχετικό δημοσίευμα προηγήθηκε). Η Βρετανική εφημερίδα δεν παραλείπει να σημειώσει, ότι το τετ α τετ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας αυξάνονται. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς: «Πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση και για τις δύο χώρες. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ καλύτερες από ότι πριν από ορισμένες δεκαετίες, όταν το αντιαμερικανικό αίσθημα κυριαρχούσε στην ελληνική πολιτική». Τώρα όμως, κύριε Μπερνς, με …αριστερή Κυβέρνηση, κόπηκαν αυτά που ξέρατε….

 

 

Κανένας μας ίσως δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του οικονομικού βάρους. Ένα επαχθές βάρος φορολόγησης του πολίτη, που μπορείς να το πεις και …ατιμία. «Κάποτε το ακίνητο ήταν το όνειρο κάθε νοικοκυριού, γράφει ο Νίκος Ρουσάνογλου στην «Καθημερινή». Ωστόσο, ύστερα από επτά χρόνια κρίσης και συνεχούς συρρίκνωσης των εισοδημάτων, έχει γίνει εφιάλτης. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Housing Europe, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη Δημόσια, Συνεταιριστική και Κοινωνική Στέγη, τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά στην Ελλάδα δαπανούν το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους για έξοδα στέγασης. Στην Ευρώπη τόσο υψηλές δαπάνες στέγασης έχει μόνο το 11,3% των νοικοκυριών.» Αυτή η συλλογική, Ελληνική παράκρουση, του «να έχουμε δυο κεραμίδια, για να βάλουμε από κάτω το κεφάλι μας», για πολλούς ήταν όνειρο και αγώνας μιας ζωής. Κι όσοι -ως χθες- έφτυσαν αίμα για να χτίσουν ένα σπιτάκι, τώρα ξαναφτύνουν όσο αίμα τους απόμεινε, για να το κρατήσουν ζωντανό, αν γλιτώσει από τα νύχια της εφορίας ή τα «κοράκια» των τραπεζών.

 

Διαβάζω στο διαδίκτυο σχετικές διαμαρτυρίες πολιτών για το γεγονός, ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε από το Βόλο στη Λάρισα, προκειμένου πλέον να εξυπηρετεί όλη τη Θεσσαλία. Η καθυστέρηση που προκαλείται κατά την τηλεφωνική συνεννόηση πλέον αποδεικνύεται καθημερινά ένα τεράστιο λάθος. Ο χρόνος αναμονής για ασθενοφόρο έχει επιμηκυνθεί πολύ και αδικαιολόγητα, αφού όταν καλείς στο 166 και αφού ακούσεις τα ηχογραφημένα να σε ενημερώνουν π.χ. για το ποιο νοσοκομείο εφημερεύει στη Λάρισα, στην απάντηση του κέντρου, καλείσαι να υπερπηδήσεις την αγωνία σου και το άγχος σου για το χρόνο, εξηγώντας συνεχώς για το πού βρίσκεται, μια διεύθυνση στο Βόλο, για το αν π.χ. (όπως γράφει και η Μένη Θεοδώρου) η Νέα Δημητριάδα είναι μέσα στο Βόλο ή σε χωριό και τόσα άλλα απαράδεκτα. Αποτέλεσμα; 25 λεπτά να φτάσει το ασθενοφόρο από τη στιγμή της κλήσης, χρόνος απαράδεκτος για επείγον περιστατικό, χρόνος που μπορεί να στοιχίσει τη ζωή του ανθρώπου που κινδυνεύει. Πρέπει επομένως, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ να επιστρέψει άμεσα στο Βόλο. Οικονομία χρημάτων δεν γίνεται με κόστος ανθρώπινες ζωές και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι υπεύθυνοι άμεσα. Δεν γίνεται να καλείς ασθενοφόρο και αυτό, από υπαιτιότητα του τηλεφωνικού κέντρου, να καθυστερεί να φτάσει στον προορισμό του.

 

Η ρωσική κρατική τηλεόραση, για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες, αποκάλυψε όλη τη συνωμοσία -με κωδικό όνομα «Πυθία-1»- και το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Οι δολοφόνοι του Καραμανλή είχαν συμμάχους σε Στρατό, πολιτική και σε άλλες εξουσίες»! Στο πλαίσιο της συνωμοσίας -σύμφωνα με τους Ρώσους- συμμετείχαν τουλάχιστον 7 τρομοκρατικές ομάδες, από αυτές, οι 3 ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, τέσσερις ακόμη τρομοκρατικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων. Το ρωσικό κανάλι δημοσιοποίησε την εντυπωσιακή έρευνα στο δελτίο ειδήσεων, υποστηρίζοντας ότι το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA για την «εξουδετέρωση» του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το αξίωμα του και τον επικείμενο θάνατό του.

 

Στις πολλές αλλαγές που φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (τουλάχιστον ως προς το ποινολόγιο), οι παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς θα αντιμετωπίζονται πλέον μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος. Ως τέτοιες θα θεωρούνται: η ομιλία των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο, η ρίψη του τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου και η στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων. Το καλό νέο (κατ’ εμέ τουλάχιστον) είναι ότι θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς στα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Μετά από 209 ημέρες διαβουλεύσεων, η νέα Κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε το νέο της μεγάλο πλάνο μεταρρυθμίσεων για τη χώρα, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η απαγόρευση πώλησης όλων των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση της ολλανδικής Κυβέρνησης, σε 13 χρόνια από σήμερα όλα τα οχήματα που θα πωλούνται στη χώρα θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, δηλαδή ουσιαστικά να είναι μόνο ηλεκτροκίνητα. Εν τω μεταξύ, μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο Ελληνικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο (μοιάζει πολύ με …σμαρτάκι), που συναρμολογείται στην Κίνα και γι’ αυτό ερίζουν οι χρήστες του διαδικτύου, εάν και κατά πόσο είναι ή πρέπει να θεωρείται …Ελληνικό.

Όπως και να έχει πάντως, είναι διθέσιο, κοστίζει γύρω στα 6.000 ευρώ, φορτίζεται σε μια απλή πρίζα σούκο κι έχει αυτονομία τρίωρης και πλέον λειτουργίας. (Η είδηση συγκαταλέγεται στα -τόσο σπάνια- καλά νέα).

 

Μια μέρα, ένα πολύ φτωχό αγόρι που πουλούσε μικροπράγματα από πόρτα σε πόρτα, για να πληρώνει τα εισιτήρια του για το σχολείο, ένοιωσε πολύ πεινασμένο και στην τσέπη του δεν είχε παρά μόνο μερικές δεκάρες. Έτσι, αποφάσισε ότι στο επόμενο σπίτι, θα ζητούσε λίγο φαγητό. Ωστόσο, έχασε το θάρρος του, όταν μια όμορφη νεαρή γυναίκα άνοιξε την πόρτα. Αντί για φαγητό, ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Η γυναίκα κοίταξε το αγόρι, κατάλαβε ότι ήταν ταλαιπωρημένο και πεινασμένο και αντί για νερό του έδωσε ένα ποτήρι γάλα. Το ήπιε μονορούφι και στη συνέχεια ρώτησε τη γυναίκα: «Πόσα σας χρωστάω;» «Δεν μου χρωστάς τίποτα» απάντησε εκείνη. «Η μητέρα μου με έχει διδάξει, να μην αποδεχόμαστε ποτέ χρήματα για την καλοσύνη που προσφέρουμε». Το αγόρι ευχαρίστησε θερμά τη γυναίκα και συνέχισε την πορεία του. Ένοιωσε δυνατότερος, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, αφού η πίστη του στους ανθρώπους και στο Θεό, είχε γίνει ισχυρότερη με το περιστατικό αυτό. Χρόνια αργότερα, η υγεία της γυναίκας κλονίστηκε και η ζωή της έφθασε σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί του τοπικού ιατρείου, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν εκεί την ασθένειά της. Την παρέπεμψαν σε ιατρικό κέντρο μεγαλύτερης πόλης, όπου την εξέτασαν οι γιατροί και της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Ο καθηγητής ιατρός, κλήθηκε να κάνει τη διάγνωση. Όταν άκουσε το όνομα της πόλης απ’ όπου ήρθε η ασθενής, ένα περίεργο συναίσθημα τον έλουσε. Αμέσως σηκώθηκε και πήγε κάτω από την αίθουσα του νοσοκομείου στο δωμάτιό της, ντυμένος με τη στολή του γιατρού. Την αναγνώρισε αμέσως. Πήγε πίσω στο δωμάτιο ιατρικών συσκέψεων, αποφασισμένος να κάνει το καλύτερό δυνατόν, για να σώσει τη ζωή της. Από εκείνη την ημέρα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση. Μετά από ένα μακρύ αγώνα, η μάχη κερδήθηκε. Η ασθενής έγινε καλά. Ο γιατρός ζήτησε από το γραφείο οικονομικού, να του προσκομίσουν τα έγγραφα του ασθενή και το λογαριασμό, για την τελική έγκριση. Όταν έφθασε στα χέρια του ο λογαριασμός του ασθενή, τον κοίταξε και στη συνέχεια έγραψε κάτι στην άκρη του χαρτιού και τον έστειλε πίσω, για επίδοση στην ασθενή. Εκείνη φοβόταν να το ανοίξει. Ήταν σίγουρη, ότι θα έπρεπε να πληρώνει τα έξοδα νοσηλείας της, μέχρι το τέλος της ζωής της. Τελικά άνοιξε το φάκελο… Όπως διάβαζε το τιμολόγιο, μια φράση με μεγάλα γράμματα στο τέλος του χαρτιού, τράβηξαν την προσοχή της. «Ολοσχερώς εξοφλημένο, με ένα ποτήρι γάλα» Από κάτω, υπήρχε η υπογραφή του καθηγητή ιατρού. Θυμήθηκε!!! Δάκρυα χαράς πλημμύρισαν τα μάτια της και άρχισε να προσεύχεται. «Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου, που η δική Σου αγάπη, έχει εξαπλωθεί και φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων…» Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικό γεγονός από τη ζωή του Δρ. Χάουαρντ Κέλι (1858 – 1943).

 

«Με ποιον-α θα μεθύσεις την παραμονή των Χριστουγέννων;» είναι μια από τις χαζο-ερωτήσεις που μου απευθύνει το faceboοk. Κάτσε να …ξεμεθύσω πρώτα και θα σου πω…

 

Και τώρα, για κανένα μήνα, θα ασχοληθούμε με το νομοσχέδιο για την κάνναβη. Δηλαδή, από το φύλο, θα πάμε στο …τρίφυλλο.


Σχετικά Άρθρα

Νίκη Βόλου, σημείο αναφοράς όλων των προσφύγων – του Γιώργου Τσιντσίνη – Απόσπασμα από ανέκδοτο βιβλίο

Νίκη Βόλου, σημείο αναφοράς όλων των προσφύγων – του Γιώργου Τσιντσίνη – Απόσπασμα από ανέκδοτο βιβλίο

Το παρακάτω βιωματικό κείμενο προέρχεται από τον πρόλογο του ανέκδοτου βιβλίου «Η αθλητική ιστορία της Νέας…
Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων» ένας σπουδαίος άνθρωπος του…