• 17 Οκτωβρίου, 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΔΡΑΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ» – Κάλεσμα αλληλεγγύης και δραστηριότητες – Έκδοση 14-10-2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΔΡΑΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ» – Κάλεσμα αλληλεγγύης και δραστηριότητες – Έκδοση 14-10-2017

 

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του αξιόμαχου Συλλόγου «Δράκα τα δυο αδέλφια» σχετικά με τις δραστηριότητές του, αλλά και σχετικά με κάλεσμα αλληλεγγύης προς την τοπική κοινωνία.

Αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου «ΔΡΑΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ»

Εδώ και δύο χρόνια, όπως οι περισσότεροι από εσάς το γνωρίζετε, με την παρότρυνση των γενναιόδωρων επισκεπτών – φίλων της ΔΡΑΚΑΣ, ο σύλλογός μας επανα-δραστηριοποιήθηκε.

Χάρη στην εγγραφή σας και τις προσφορές σας, ο σύλλογος πραγματοποίησε διάφορες πράξεις αλληλεγγύης, κυρίως στην περιοχή του Πτελεού αλλά και στα περίχωρα.

Αυτές οι πράξεις παρουσιάστηκαν αναλυτικά την περασμένη άνοιξη στο Παρίσι, στη συνάντηση που έγινε στο ελληνο – γαλλικό βιβλιοπωλείο «ΔΕΣΜΟΣ», από την ταμία του Συλλόγου Αικατερίνη Γιαννακά. Είναι αυτή, που με σοβαρότητα και ακρίβεια, τηρεί στον Αλμυρό το βιβλίο του ταμείου του Συλλόγου και συγκεντρώνει τις αποδείξεις των ευεργετηθέντων.

Η ομάδα της δημοτικής υπηρεσίας, που συστήθηκε εδώ και 10 χρόνια με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ονομασία «βοήθεια στο σπίτι», ανακαλύπτει τις πιο επείγουσες περιπτώσεις ανθρώπων, που θα μπορούσαν να δεχτούν την υλική βοήθεια του συλλόγου.

Η βοηθός Βάγια και η νοσοκόμα Σπυριδούλα εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους με τακτ, διακριτικότητα και διορατικότητα.

Μεταξύ των πράξεων, που υλοποιήθηκαν από το σύλλογο, χάρη στη χρηματική σας συνδρομή προς αυτόν είναι οι ακόλουθες:

  • Η ανακαίνιση δύο σπιτιών (στο Πηγάδι και στο Αχίλλειο) εκ των οποίων το ένα πολύ ανθυγιεινό, που κατοικείται από μια γυναίκα και το γιό της, που γεννήθηκε με ισχιαλγία (σήμερα έχει θεραπευτεί). Αυτές οι εργασίες συνετέλεσαν στο να δοθεί εργασία σε τοπικούς τεχνίτες.
  • Δόθηκαν μαθήματα αγγλικών σε δύο κοριτσάκια που συνεχίστηκαν όλο το καλοκαίρι για να αποκτήσουν ένα δίπλωμα, καθώς και μαθήματα γαλλικών σε ένα κορίτσι, που θα ξεκινήσουν πάλι αυτές τις ημέρες.
  • Εγγραφή στο ασφαλιστικό ταμείο των αγροτών (ΟΓΑ) ενός αγρότη.
  • Μια συμμετοχή στην αγορά ενός αγροτικού αυτοκινήτου σε τιμή ευκαιρίας και στη συνέχεια μια καινούρια βοήθεια πρόσφατα, για την επισκευή αυτού του αγροτικού οχήματος, του οποίου επιπλέον ο οδηγός, που δεν ήταν ασφαλισμένος, έσπασε το χέρι του στην αρχή του καλοκαιριού και δεν μπορούσε να εργασθεί.
  • Η χρηματοδότηση ενός ταξιδιού στη Νάπολη δύο μελών (εκ των οποίων ο ένας Αλβανός) της χορωδίας του Γυμνασίου του Αλμυρού, για να λάβουν μέρος στον τελικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό χορωδιών.
  • Μία προκαταβολή σε λογαριασμό της ΔΕΗ ενός ατόμου, που απειλούνταν με διακοπή του ρεύματος στην περίπτωση που δεν πλήρωνε και άλλες περιπτώσεις.

 

Εδώ και δύο χρόνια το σύνολο των εσόδων του ταμείου του συλλόγου ανέρχεται σε 7.155 ευρώ και τα έξοδα σε 5.839 ευρώ. Υπόλοιπο διαθέσιμο στο ταμείο ποσό 1.316 ευρώ.

Ανάμεσα στα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου είναι η συμπλήρωση μίας ή δύο υποτροφιών «Erasmus» για τον επόμενο χρόνο.

Ο σύλλογος υπολογίζει στην επανεγγραφή σας και στις χρηματικές προσφορές σας, για να συνεχίσει και το 2018 αυτές τις πράξεις και εκ των προτέρων σας ευχαριστεί πολύ  ειλικρινά.

Νικόλ

22 Σεπτεμβρίου 2017

Η συνδρομή στο σύλλογο ανέρχεται σε 20 ευρώ. Η πληρωμή αυτή και ενδεχόμενες δωρεές μπορούν να γίνουν με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα.

Αρ. λογαριασμού: 308/296047-81, όνομα συλλόγου: «ΔΡΑΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ».

IBAN: GR 4401103080000030829604781

Η γνωστοποίηση των δραστηριοτήτων από μέρους του Συλλόγου γίνεται για την ευαισθητοποίηση και άλλων συμπολιτών μας για να καταστεί πιο εύρωστος οικονομικά και να βοηθήσει όσο δυνατόν περισσότερα άτομα. Όσοι επιθυμούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο αριθμό : 6977-919459.


Σχετικά Άρθρα

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Χρ. Μπουκώρος: Αποκαθίσταται ο δρόμος για Ι.Μ. Άνω Ξενιάς – Δημοπρατείται η οδική σύνδεση Λεύκη – Νηές

Χρ. Μπουκώρος: Αποκαθίσταται ο δρόμος για Ι.Μ. Άνω Ξενιάς – Δημοπρατείται η οδική σύνδεση Λεύκη –…

Δύο σημαντικά αναπτυξιακά έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης στο Δήμο Αλμυρού με απολύτως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Πρόκειται…
Έξι παιδιά από την Ουκρανία φιλοξενούνται στον Αλμυρό

Έξι παιδιά από την Ουκρανία φιλοξενούνται στον Αλμυρό

Ανοικτή αγκαλιά περισσότερες από επτά οικογένειες για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών – Η απόκριση του Υπουργείου…