• 17 Οκτωβρίου, 2017

Η Κροατία αντίπαλος της Εθνικής μας στα μπαράζ για το Μουντιάλ

Η Κροατία αντίπαλος της Εθνικής μας στα μπαράζ για το Μουντιάλ

Η Κροατία θα είναι αντίπαλος της Εθνικής στα μπαράζ του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Ζάγκρεμπ μεταξύ 9-11 Νοεμβρίου, ενώ η ρεβάνς μεταξύ 12-14 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Τα τέσσερα ζευγάρια:

Βόρεια Ιρλανδία-Ελβετία

Κροατία-Ελλάδα

Δανία-Ιρλανδία

Σουηδία-Ιταλία

Οι πρώτοι αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν στις 9-11/11 και οι ρεβάνς στις 12-14/11.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΙΜΠΕ

Μια πολύ δύσκολη ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, χαρακτήρισε την Κροατία ο Μίχαελ Σκίμπε, o οποίος ανέφερε πως η Ελλάδα έχει ένα μικρό αβαντάζ καθώς η ρεβάνς γίνεται στην έδρα της.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε δηλώσεις στους ανθρώπους της FIFA και ανέφερε πως η Κροατία είναι μια δύσκολη και καλή ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Υποστήριξε δε, πως το γεγονός ότι η ρεβάνς διεξάγεται στην Ελλάδα δίνει ένα μικρό αβαντάζ στην εθνική μας ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίχαελ Σκίμπε μετά την κλήρωση:

Αν είναι ευχαριστημένος με την κλήρωση: «Ναι φυσικά. Πρώτα απ’ όλα είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε φτάσει σε αυτά τα ματς, τώρα ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε την Κροατία. Μία πολύ δύσκολη και καλή ομάδα, παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και το κάνουν πολύ καλά αλλά εμείς είμαστε καλοί στο να αμυνόμαστε οπότε θα δούμε τι θα γίνει στο χορτάρι».

Για το αν ευνοεί την Ελλάδα που παίζει το δεύτερο ματς εντός έδρας: «Νομίζω ότι τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο να παίζει το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα σου. Στο πρώτο ματς παίζεις λίγο παραπάνω αμυντικά και με καλύτερη τακτική και μετά κοιτάς τι θα κάνεις στην έδρα σου. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μικρό αβαντάζ για εμάς»

 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Εξι φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν Ελλάδα και Κροατία, που το Νοέμβριο θα διεκδικήσουν μέσω πλέι-οφ ένα εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η προϊστορία δεν είναι αρνητική για την ελληνική ομάδα, που μετράει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, πριν από 20 χρόνια (1997), πάλι σε προκριματική φάση Μουντιάλ.

Τότε οι «χρβάτσκι» είχαν νικήσει 1-0 την εθνική στο Καυτανζόγλειο και είχαν πάρει την πρόκριση μαζί με τη Δανία (με την περίφημη απόκρουση του Σμάιχελ στο τετ-α-τετ με τον Αλεξανδρή, στον «τελικό» πρόκρισης του ΟΑΚΑ), για να λάμψουν στη συνέχεια στα γήπεδα της Γαλλίας, όπου κατέκτησαν την τρίτη θέση.

Εκτοτε η ελληνική ομάδα δεν έχει ηττηθεί από τους Κροάτες σε τέσσερα ματς, δύο φιλικά και δύο επίσημα. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στα προκριματικά του EURO 2012, με την εθνική να αποσπά 0-0 στο Ζάγκρεμπ και να επικρατεί 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», παίρνοντας την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση. Η «Χρβάτσκα» χρειάστηκε να πάει στα μπαράζ, όπου επικράτησε της Τουρκίας και πήρε το εισιτήριο για τα τελικά.

 

Το προφίλ της Κροατίας

Μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο της Εθνικής για να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, αφού η Κροατία, είναι ομάδα έμπειρη στη διαδικασία των μπαράζ, μετρώντας τέσσερις προκρίσεις σε ισάριθμες προσπάθειες.

Οι Κροάτες διαθέτουν ένα εξαιρετικό ρόστερ με δύο βασικούς παίκτες σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα (Μόντρις και Ράκιτιτς αντίστοιχα) αλλά και πολλούς άλλους που τα πηγαίνουν περίφημα στα ευρωπαϊκά γήπεδα (Μάντζουκιτς, Πέρισιτς, Κάλινιτς, Κόβατσιτς).

Πολύπειρη είναι, αφού από τότε που αγωνίστηκε ως ανεξάρτητη σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης (1994) έχει 10 στα 12. Έχει απουσιάσει μόνο από το EURO 2000 και από το Μουντιάλ 2010.

Σε όλες τις υπόλοιπες ήταν παρούσα με κορυφαία στιγμή ασφαλώς την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας το 1998, με την υπερομάδα των Σούκερ, Μπόμπαν, Προσινέτσκι, Ασάνοβιτς.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ PLAY OFF: 2η στον 10ο όμιλο με 6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες και 16-7 τέρματα

Προηγούμενες παρουσίες σε Μουντιάλ (4): 1998, 2002, 2006, 2014

Καλύτερη θέση: 3η (1998)

Ιστορία στα play off (4 συμμετοχές, 4 προκρίσεις)

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014:

Ισλανδία-Κροατία 0-0

Κροατία-Ισλανδία 2-0

 

EURO 2012:

Τουρκία-Κροατία 0-3

Κροατία-Τουρκία 0-0

 

EURO 2004:

Κροατία-Σλοβενία 1-1

Σλοβενία-Κροατία 0-1

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 1998:

Κροατία-Ουκρανία 2-0

Ουκρανία-Κροατία 1-1

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …