• 6 Οκτωβρίου, 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- 3o Δημοτικό Αλμυρού

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- 3o Δημοτικό Αλμυρού

 

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017  οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις- δραστηριότητες στα πλαίσια της   4ης Πανελλήνιας Ημέρας  Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και στόχο η άθληση να αποτελεί πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής  και στην ενήλικη ζωή τους.

Με άξονα τα παραπάνω, ο σύλλογος διδασκόντων  και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού  διοργάνωσαν μια ημέρα γεμάτη δραστηριότητες, όπου όλοι μπόρεσαν να συμμετάσχουν, να αγωνιστούν, να διασκεδάσουν και να μάθουν.

Στις 8:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο της σχολικής μονάδας ως εναρκτήρια δράση οι μαθητές /τριες ανά τάξεις και με τις  αντίστοιχες  προτεινόμενες  μπάλες ( Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μπάλα πετοσφαίρισης) κρατώντας τη μπάλα ψηλά, καλούνταν να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες  προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας άρχιζε το μέτρημα από την αρχή.

Στη συνέχεια των αθλητικών δράσεων στην αίθουσα εκδηλώσεων  προβλήθηκαν βίντεο με θέμα τον αθλητισμό. Στους μαθητές /τριες μίλησαν για την αξία του αθλητισμού οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Τσιλιού Αποστολία και Τσαμπίρας Νέστορας και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Θανάσης Κωστούλας, ο οποίος με πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων, επισκέφθηκε το σχολείο και μίλησε στα παιδιά. Ο Θανάσης Κωστούλας τόνισε την αξία του αθλητισμού και επισήμανε τη σπουδαιότητα της άθλησης των παιδιών, ενώ παρότρυνε τα παιδιά να προσπαθούν με επιμονή και υπομονή για την επίτευξη των στόχων τους.

Ακολούθως οι μαθητές/τριες μετέβησαν στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού όπου τους περίμεναν ο προπονητής ποδοσφαίρου του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού κος Λάκης Μπακάλης, αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών και μέλη της διοίκησης της ομάδας.  Οι ποδοσφαιριστές προσκάλεσαν τους μαθητές να παρακολουθήσουν αγώνες της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ ο κος Μπακάλης επισήμανε την αξία του αθλητισμού για τον άνθρωπο και παρότρυνε τα παιδιά να συνδυάσουν τον αθλητισμό με την πρόοδο στο σχολείο. Αργότερα πραγματοποιήθηκαν αγώνες στίβου και ποδοσφαίρου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής αγωγής και τη σημαντική βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

 


Σχετικά Άρθρα

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ένα θεατρικό δρώμενο…
Ημέρα αθλητισμού στο 4ο Δημοτικό Αλμυρού

Ημέρα αθλητισμού στο 4ο Δημοτικό Αλμυρού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,…
Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…