• 3 Οκτωβρίου, 2017

Επιστολή αναγνώστη για το Κουρί – Έκδοση 30/9/2017

Επιστολή αναγνώστη για το Κουρί – Έκδοση 30/9/2017

 

Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκα το δάσος Κουρί. (σ.σ είχα να το επισκεφθώ δύο χρόνια σχεδόν) και απογοητεύτηκα με την εικόνα που αντίκρισα.. Οι λίμνες αποξηραμένες οπότε δεν υπήρχαν και πάπιες, κομμένοι κορμοί δέντρων σκορπισμένοι παντού, το τρενάκι που κάποτε υπήρχε, τώρα δεν φαινόταν πουθενά. Μια εικόνα εγκατάλλειψης!

Το δάσος Κουρί που κάποτε ήταν πόλος έλξης για την πόλη του Αλμυρού και προσπαθούσε ο δήμος με κάθε τρόπο να το αναδείξει τώρα εγκαταλλήφθηκε.. Γιατί; Δεν υπάρχουν χρήματα για την αναδιαμόρφωση και συντήρησή του; Δεν νομίζω. Τη στιγμή που ο δήμος “πετάει” τόσα χρήματα για να παραθέτει επίσημα δείπνα και να απονέμει τιμητικές πλακέτες, το δάσος Κουρί πεθαίνει και μαζί του πεθαίνουν και οι όμορφες στιγμές που όλοι οι νέοι της ηλικίας μου περνούσαμε εκεί όντας παιδιά κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών.. Τότε που οι λίμνες ήταν γεμάτες με νερό, πάπιες, ο χώρος καθαρός και προσεγμένος και το τρενάκι στη θέση του!

Ελπίζω ο δήμος να κάνει κάτι άμεσα για να χαίρονται και οι επόμενες γενιές παιδιών τα όσα χαρήκαμε εμείς..

 

Κρικελάς Κ. Ιωάννης


Σχετικά Άρθρα

Φωτιά σε σπίτι

Φωτιά σε σπίτι

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Κλ. Δρυμώνα το βράδυ του Σαββάτου καθώς στην Ευξεινούπολη τυλίχθηκε σπίτι στις…
Εκδήλωση σήμερα στο Κουρί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Εκδήλωση σήμερα στο Κουρί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Την πρώτη του εκδήλωση διοργανώνει το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης που προέκυψε από…