• 2 Οκτωβρίου, 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού

4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού

 

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Γενικού Λυκείου Αλμυρού σχετικά με την Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού:

 

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για 4η συνεχή χρονιά αθλητικές δράσεις στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού. Μετά από την εγκύκλιο που εξέδωσε η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενική Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017  η ημέρα του αθλητισμού.  Στην 4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ – ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Αλμυρού είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός του σχολικού χώρου. Oι δράσεις ξεκίνησαν στις 8:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Ως Πανελλήνια εναρκτήρια δράση ( η οποία ορίστηκε για όλες τις σχολικές μονάδες) ορίστηκε η παρακάτω : Οι μαθητές κρατώντας μια μπάλα πετοσφαίρισης ψηλά, καλούνταν να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας άρχιζε το μέτρημα από την αρχή.

Στη συνέχεια των αθλητικών δράσεων προβλήθηκαν στο χώρο εκδηλώσεων χαρακτηριστικά βίντεο με θέμα τον αθλητισμό. Ακολούθησαν αγώνες μπάσκετ, βόλεΐ, χάντμπολ, μεταξύ ομάδων του Λυκείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής Σπύρου Μάμαλη.

Με πρόσκληση του Διευθυντή Ιωάννη Θεοδώρου και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, επισκέφθηκε και μίλησε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Θανάσης Κωστούλας, ο οποίος ήταν και μαθητής του σχολείου. Ο Θανάσης Κωστούλας αναφέρθηκε για την αξία του αθλητισμού και επισήμανε τη μεγάλη σημασία της άθλησης στα παιδιά.

Ακολούθησαν διάφορες δράσεις, όπως η δημιουργία αφίσας, από ομάδα μαθητών και με την επιμέλεια της καθηγήτριας Αικατερίνης Ξυνού, με θέμα τον αθλητισμό. Στη συνέχεια έγινε πεζοπορία μέχρι το γήπεδο 4χ4 ποδοσφαίρου στην Ευξεινούπολη, όπου ακολούθησαν και αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ ομάδων του σχολείου.
Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα γεμάτη αθλητικά δρώμενα και στόχος όλων αυτών των δράσεων  είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 20…
Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…