• 23 Σεπτεμβρίου, 2017

Πολιτικές αντιδράσεις για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής αύριο στον Αλμυρό

Πολιτικές αντιδράσεις για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής αύριο στον Αλμυρό

Η Τοπική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, διοργανώνει αύριο Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου πολιτική συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού.

Μια συγκέντρωση, η οποία συζητήθηκε πολύ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμη και σε προεκλογική περίοδο στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, σε βουλευτικές εκλογές, δεν υπάρχει προηγούμενο ανοιχτής πολιτικής συγκέντρωσης στον Αλμυρό.

Για το θέμα φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, σε ΜΜΕ της Μαγνησίας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν του έχει ζητηθεί επίσημη άδεια από την τοπική ομάδα του συγκεκριμένου κόμματος, αλλά -σε κάθε περίπτωση- θεωρεί ότι είναι ακατάλληλος ο χώρος της Πλατείας για πολιτικές συγκεντρώσεις.

 

ΤΟ ΚΚΕ

Με Δελτίο Τύπου της η ΚΟΒ ΑΛΜΥΡΟΥ του ΚΚΕ, καλεί τους πολίτες να μη συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων:

«ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ στους Φασίστες της Χρυσής Αυγής… Με αφορμή την εξαγγελία συγκέντρωσης στην πόλη μας από τη Χρυσή Αυγή, καλούμε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και να τους κηρύξει ανεπιθύμητους…. Βέβαια γι αυτούς η Υγεία και η Παιδεία είναι εμπόρευμα, αλλά για εμάς δεν είναι. Το δικαίωμα στη ζωή, στην Υγεία, στη μόρφωση είναι για όλους, δεν έχει να κάνει με το χρώμα… Ο λαός του Αλμυρού,  όλοι μας, πρέπει να στείλουμε τους φασίστες στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.»

 

Η ΛΑΕ Μαγνησίας

Η ΛΑΕ Μαγνησίας σε Δελτίο Τύπου της αναφέρει μεταξύ άλλων “Η ΛΑΕ Μαγνησίας καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την παρουσία-πρόκληση των στελεχών της εγκληματικής-νεοναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” Ηλιόπουλου και Λαγού στην πόλη του Αλμυρού, την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη. Είναι ανεπιθύμητοι, γιατί σπέρνουν το διχασμό, τη βία, τη μισαλλοδοξία, τον φασισμό. Είναι ανεπιθύμητοι γιατί οι ιδέες τους εναντιώνονται στην ίδια την ανθρώπινη υπόσταση… Οι κυρίαρχες συστημικές πολιτικές είναι που ενισχύουν την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού, οδηγώντας σε νέα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος προσφύγων και αντιφασιστών από τους νεοναζί, οι οποίοι επιχειρούν να διευρύνουν το πολιτικό τους ακροατήριο και να διασπείρουν το μίσος και τον ρατσισμό, καμουφλαρισμένοι με «αντισυστημική» φορεσιά. Ωστόσο ο λαός μας δεν ξεχνάει ποτέ τον ναζισμό, τον φασισμό και τα τερατώδη εγκλήματά του.

…Πολίτες της Μαγνησίας, Δημοκράτες-Δημοκράτισσες, Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση στους σημερινούς νεοναζί από το να τους βάζει στο περιθώριο και να τους γυρνάει την πλάτη η ίδια η κοινωνία. Αυτή πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους,σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας σε Δελτίο Τύπου της καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 24/09 στις 18:00 στην Πλατεία του Αλμυρού και αναφέρει μεταξύ άλλων: Ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία του Αλμυρού και της περιοχής μας οφείλει να συγκρουστεί με την σάπια πολιτική και κοινωνική συμμαχία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ και των ναζιστικών κατακαθιών της Χρυσής Αυγής. Το να μην πάρει σπιθαμή γης η Χρυσή Αυγή είναι ένας αγώνας ενάντια στο πιο επιθετικό εκμεταλλευτικό τέρας που το πρόσωπό του το βλέπουν χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι καθημερινά με διαφορετικό τρόπο στα χωράφια, στα εργοστάσια, στους χώρους εστίασης κτλ. Είναι αγώνας ενάντια σε έναν κανιβαλισμό που επιχειρεί να τσακίσει τους αδύνατους γιατί φοβάται να τα βάλει με τους δυνατούς. Είναι αγώνας για μια ζωή ελεύθερη από κάθε μορφής τυραννία, οικονομική, πολιτική, ιδεολογική, για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν στη βάση των αναγκών τους και όχι στη βάση του εξπρές της κερδοφορίας. Ούτε στον Αλμυρό ούτε πουθενά δε θα αφήσουμε φασίστες και ναζί να εξαπολύσουν το δηλητήριο τους!

 

Ο Αγροτικός σύλλογος ΑΛΜΥΡΟΥ και Σούρπης

Στο Δελτίο Τύπου του ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης, επίσης αντίθετος, αναφέρει μεταξύ άλλων: Είναι αντικομμουνιστές, γιατι μισούν το εργατικό – λαϊκό κίνημα που παλεύει ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Γιατί υπερασπίζονται την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το καπιταλιστικό σύστημα, που έχει για νόμο το κέρδος όπως κι αν βγαίνει, που έχει για ιδανικό το “ο θάνατός σου η ζωή μου”.
Επιτίθενται σε εργάτες, μετανάστες και Ελληνες, γιατί υπερασπίζονται τα αφεντικά, την εξουσία τους και τα κέρδη τους, ενώ την ίδια ώρα εκμεταλλεύονταν και οι ίδιοι μετανάστες. Γιατί είναι το ακραίο πρόσωπο του βάρβαρου και σάπιου συστήματος. Είναι τα μαντρόσκυλα των εκμεταλλευτών που τα αμολάνε και τα μαζεύουν ανάλογα πως τους βολεύει.

 

Ο ΠΑΝ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος δήλωσε σχετικά με τα Δελτία Τύπου και τις αντιδράσεις:

«Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να στηρίζει τους Έλληνες, όλους όσους αγωνίζονται για το προς το ζήν. Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι οι Έλληνες έχουν προτεραιότητα και στην Υγεία και στην Παιδεία και σε οποιαδήποτε έκφανση της καθημερινής ζωής. Αγνοούμε επιδεικτικά τις φωνές κράτους και παρακράτους που προσπαθούν να μας βάλουν εμπόδια. Περισσότερα στην ομιλία μας την Κυριακή.»

 

Την ίδια στιγμή που οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις γίνονται στα ΜΜΕ από επίσημους φορείς, το διαδίκτυο και κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν «πάρει φωτιά» από μηνύματα στήριξης ή προτροπής για την κινητοποίηση εναντίον της εκδήλωσης.