• 18 Σεπτεμβρίου, 2017

Το νερό στ’ αυλάκι μέσα από 8 απευθείας αναθέσεις – Επισημάνσεις Τσούτσα για ανυπόγραφα τιμολόγια

Το νερό στ’ αυλάκι μέσα από 8 απευθείας αναθέσεις – Επισημάνσεις Τσούτσα για ανυπόγραφα τιμολόγια

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η 5η Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017, η οποία συμπεριελάμβανε μειώσεις και καταργήσεις έργων, αλλά και ενίσχυση έργων. (Μπορείτε να διαβάσετε άλλο θέμα το ίδιου Δημοτικού Συμβουλίου εδώ)

 

Κατά τη συζήτηση η Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε ότι αυτά που καταργούνται, απλώς μετατίθενται χρονικά ως στόχοι και δεν καταργούνται οριστικά. Πιο αναλυτικά η Αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος περιελάμβανε:

Μειώσεις έργων:

  • Διανοίξεις οδών επεκτάσεων Αλμυρού και Ευξεινούπολης γίνεται μείωση κατά 17.539,18 ευρώ.
  • Αγορά οικοπέδου στο Αχίλλειο για την κατασκευή των Ε.Ε.Λ. Αχιλλείου. Γίνεται μείωση 2.700 ευρώ.
  • Συντήρηση δημοτικών κτιρίων Δ.Ε. Πτελεού. Μειώνεται κατά 3.000 ευρώ.

Καταργήσεις έργων:

  • Επισκευή-αντικατάσταση αγωγού άρδευσης Αλμυρού (Νεοχωράκι)
  • Παρεμβάσεις δικτύων οδού Θερμοπυλών (αποχέτευσης ομβρίων)
  • Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων Βασ. Παύλου (Βασ. Γεωργίου έως Αχιλλέως)
  • Επισκευή & αντικατάσταση αρδευτικού συστήματος Εθνικού Σταδίου Αλμυρού
  • Αποχέτευση ομβρίων Τ.Κ.Πλατάνου
  • Επισκευή αγωγού πηγής Καρυάς
  • Αποζημίωση απαλλοτριώσης ιδιωτικού οικοπέδου
  • Κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης Δ.Ε. Πτελεού & Σούρπης (Γαύριανη, Βρύναινα, Δρυμώνα)
  • Επισκευή χώρου Camping Αχιλλείου

 

Ενισχύεται η Κατασκευή ξύλινου κτιρίου εντός δάσους Κουρί με 103.937,26 ευρώ.

Εγκρίθηκαν η μελέτη του έργου και τα τεύχη δημοπράτησης για την επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης, η υποβολή πρότασης για τη Βελτίωση προσβασιμότητας Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, η οριστική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του εν λόγω έργου, η χορήγηση προθεσμίας για τη βελτίωση βατότητας οδών στο πλαίσιο της πυροπροστασίας του Δήμου Αλμυρού.

 

Αποκατάσταση αγωγού Καρυάς

Οξύνθηκαν τα …πνεύματα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ήρθε προς συζήτηση το θέμα της Καρυάς. Πιο συγκεκριμένα κατά την εισήγηση διαπίστωσαν: την αδυναμία εκτέλεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών με ιδία μέσα του δήμου, για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό κομμάτι της παρούσας και ως εκ τούτου την ανάγκη ανάθεσης σε ιδιώτη μέρους αυτών. Προτείνεται στο σώμα να εγκρίνει την ανάθεση σε ιδιώτη των υπηρεσιών αποψίλωσης, από την Καρυά έως την Τ.Κ. Ευξεινούπολης, για την αποκατάσταση του αγωγού.»

Εξηγήσεις ζήτησε η Ενωτική Δημοτική Κίνηση για οκτώ απευθείας αναθέσεις σχετικά με το έργο της Καρυάς. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κ. Εσερίδης απάντησε μεταξύ άλλων: Έγινε στα 4χλμ αντικατάσταση δικτύου από την Καρυά. Ο ίδιος τα περπάτησα. Αγωγός με 16ατμόσφαιρες πίεση. Έγινε αποψίλωση με αλυσοπρίονα και έγινε προμήθεια αγωγού απευθείας από το εργοστάσιο. Για να πληρωθούν όλα αυτά έγινε συναίνεση. Όταν πρόκειται για θέματα ύδρευσης μιλάμε για θέματα αναγκαιότητας… Το έργο ξεκίνησε από την πλευρά της ΔΕΥΑΑΛ και δεν μπορούσαμε να βρούμε ούτε εργολάβο. Μέχρι το Μάρτιο λόγω των καταστροφών των έντονων καιρικών φαινομένων δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε.

Ο Νίκος Τσανής, έθεσε ερωτήματα για το λόγο της κατάτμησης του απαιτούμενου ποσού για το έργο, ενώ ο κ. Μαμούρας μίλησε για πλυντήριο διαδικασιών, διευκρινίζοντας «δεν σας είπα ότι καταχραστήκατε χρήματα κ. Δήμαρχε» και εξηγώντας τη σειρά των πραγμάτων που θα έπρεπε να ακολουθηθεί.

Τελικώς το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

Επισημάνσεις Τσούτσα για ανυπόγραφα τιμολόγια

Κατά τη συζήτηση του θέματος παραλαβής τιμολογίων αγαθών και υπηρεσιών, ο Δημήτρης Τσούτσας παρουσίασε ανυπόγραφα τιμολόγια τα οποία εντόπισε σε επίσκεψή του στις υπηρεσίες του Δήμου για έλεγχο. Όλα τα πρωτόκολλα παραλαβής ήταν ανυπόγραφα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά τον έλεγχο και την επισήμανση του Δημοτικού Συμβούλου, όλα τα πρωτόκολλα παρουσιάστηκαν υπογεγραμμένα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ιδιαιτέρως συζητήθηκε τιμολόγιο εκδήλωσης με ημερομηνία παραλαβής 10 Σεπτεμβρίου, για εκδήλωση η οποία ανεβλήθη και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

«…να πιστέψω ότι ήρθε ο υπάλληλος που υπογράφει για την εκδήλωση που θα γινόταν Σάββατο, την Κυριακή ώστε να υπογράψει το πρωτόκολλο… αλλά η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε».

Ο Δήμαρχος ζήτησε να διερευνηθεί η διαδικασία που θα διασφαλίσει ότι δεν επαναληφθεί αυτό το λάθος.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…