• 18 Σεπτεμβρίου, 2017

Προειδοποίηση-βόμβα από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες

Προειδοποίηση-βόμβα από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες

Σε νέο γύρο ειδικού συναγερμού έχουν τεθεί οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας μετά από άκρως απόρρητο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών προς την Αντιτρομοκρατική, με το οποίο προειδοποιούν πως από ειδικές αναλύσεις επικοινωνιών και αποκρυπτογραφήσεις προπαγάνδας προκύπτει πως οι τζιχαντιστές, είτε ως “μοναχικοί λύκοι”, είτε ως μικρές ομάδες, έχουν λάβει εντολές για μια σειρά από ενέργειες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν εκτροχιασμούς τρένων και πρόκληση μεγάλων πυρκαγιών σε δάση, αλλά και μαζική δηλητηρίαση με τοξίνες τροφίμων και νερού. Για το λόγο αυτό οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ζητήσει τον συνεχή έλεγχο σε πανεπιστημιακές δομές από όπου μέλη της Τζιχάντ μπορούν να προμηθευτούν χημικές ουσίες.

Οι ουσίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είτε για δηλητηρίαση τροφίμων, είτε για την κατασκευή αυτοσχέδιων μηχανισμών, ώστε να προκαλέσουν εκρήξεις. Παράλληλα έχει δοθεί διαταγή σε όλες τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αφενός μεν να εξετάζουν σοβαρά πλέον και εκτενώς κάθε αίτηση ενοικίασης οχήματος, αλλά και να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες ασφαλείας αμέσως μόλις αντιληφθούν ότι κάτι μπορεί να είναι ύποπτο.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…