• 18 Σεπτεμβρίου, 2017

Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Υπερελαφρών Αεροσκαφών στην 111 Π.Μ

Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Υπερελαφρών Αεροσκαφών στην 111 Π.Μ

 

Η Αεραθλητική Ένωση Μαγνησίας (Α.Ε.ΜΑ.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων και την 111 Π.Μ., συνδιοργάνωσαν το Πανελλήνιο Κύπελλο Υπερελαφρών Αεροσκαφών, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της 111 Π.Μ. στη Ν. Αγχίαλο στις 09 και 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Στις 9 του μήνα έγινε η προσέλευση των αθλητών και η ενημέρωσή τους για θέματα αγώνων, ενώ την επομένη πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Κυπέλλου, τους οποίους μπορούσε να παρακολουθήσει το κοινό. Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχε στους αγώνες αθλητής με ειδικές δεξιότητες (ΑμΕΑ) που οδήγησε ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος.

Πρόκειται για μια εκδήλωση ευρείας απήχησης που προσέλκυσε τους φίλους του αθλήματος από όλη την Ελλάδα  και όχι μόνο, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την τοπική αγορά.

Η εκδήλωση προσέφερε ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσους την παρακολούθησαν. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε ως εξής:

Το πλήρωμα ενός 2θέσιου αεροσκάφους μετά από την απογείωσή του, έπρεπε να κάνει ένα αριστερόστροφο κύκλο 180sec και να πραγματοποιήσει προσγείωση σε στόχο. Κατόπιν έπρεπε να επαναληφθεί ο κύκλος με δεξιόστροφη φορά σε 190 sec, και προσγείωση πάλι σε στόχο. Αυτή η προσπάθεια γινόταν 3 φορές προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζει για μια ακόμη χρονιά ανάλογη εκδήλωση της Αεραθλητικής Ένωσης Μαγνησίας. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από αθλητική και οικονομική άποψη και θα είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για την περιοχή μας και τις ομορφιές της».

 

 


Σχετικά Άρθρα

Βραβεύτηκε με έπαινο το Νηπιαγωγείο Αεροδρομίου σε Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό  Συνέδριο

Βραβεύτηκε με έπαινο το Νηπιαγωγείο Αεροδρομίου σε Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Νηπιαγωγείου Αεροδρομίου, σχετικά με τον έπαινο που τους απονεμήθηκε κατά τη συμμετοχή…
Ολοκληρώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις της 111 Π.Μ.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις της 111 Π.Μ.

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ο τετραήμερος εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με…