• 18 Σεπτεμβρίου, 2017

Δηλώσεις Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή για το υποκατάστημα της Πειραιώς στη Ν. Αγχίαλο

Δηλώσεις Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή για το υποκατάστημα της Πειραιώς στη Ν. Αγχίαλο

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Νέας Αγχιάλου, η είδηση πως το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να κλείσει στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς πρόκειται για το μοναδικό εν λειτουργία υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή.

Το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου δεκάδες Αγχιαλίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της της Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Βόλου κας Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή και έδωσαν το «παρών» έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Μέσω της διαμαρτυρίας τους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην  πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας, να μπει λουκέτο στο τοπικό υποκατάστημα.

Η  κα Γεωργία Μποντού – Τοκαλή δήλωσε στο «Λαό του Αλμυρού»: «Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει μεγάλη αναστάτωση στη Νέα Αγχίαλο σχετικά με την παύση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Πειραιώς. Πρέπει να τονίσουμε πως αυτό το υποκατάστημα είναι η μοναδική τράπεζα σε λειτουργία στην πόλη μας.

Η Νέα Αγχίαλος έχει 7.000 μόνιμους κατοίκους, ενώ κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν διπλασιάζονται. Εκτός από τουριστικός προορισμός όμως, είναι και αγροτική περιοχή. Τόσο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Δήμητρα» όσο και οι αγρότες της περιοχής μας που λαμβάνουν επιδοτήσεις εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Είναι βέβαιο πως ένα ΑΤΜ δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες δημότες της Αγχιάλου και των γύρω περιοχών. Οι κάτοικοι θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται στον Βόλο ή τον Αλμυρό για να εξυπηρετηθούν.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και εκπροσώπων φορέων έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας. Συζητήσαμε κάποιες προτάσεις, τις οποίες ομόφωνα αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε. Αρχικά θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα νέων λογαριασμών, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για την αναστολή της απόφασης. Σε περίπτωση που οι προσπάθειες δεν τελεσφορήσουν και το υποκατάστημα κλείσει, οι κάτοικοι θα απαντήσουν, με κλείσιμο των λογαριασμών τους και την επιλογή άλλων τραπεζών για τις συναλλαγές τους.»


Σχετικά Άρθρα

«Μνήμες κατοχής» στη Νέα Αγχίαλο

«Μνήμες κατοχής» στη Νέα Αγχίαλο

Ανήμερα της συμπλήρωσης 79 ετών από το ολοκαύτωμα της Νέας Αγχιάλου από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής,…
Γ. Μποντού Τοκαλή: 27 Απριλίου 2020 – Ημέρα μνήμης για το Μαρτυρικό Χωριό Νέα Αγχίαλος του Δήμου Βόλου

Γ. Μποντού Τοκαλή: 27 Απριλίου 2020 – Ημέρα μνήμης για το Μαρτυρικό Χωριό Νέα Αγχίαλος του…

Της Γεωργίας Μποντού-Τοκαλή, Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου Μέλους του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων…