• 14 Σεπτεμβρίου, 2017

Μαύρισε ο Σαρωνικός

Μαύρισε ο Σαρωνικός

Κόλαφο για τις αρμόδιες αρχές αποτελεί η έκθεση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού που αποκαλύπτει στοιχεία για την κατάσταση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ ιδιοκτησίας Θ. Κουντούρη.

Το σκάφος ναυπήγησης του 1972 ήταν μονοπύθμενο και σύμφωνα με την έκθεση της Πανελλήνιας Ένωσης το πίσω τμήμα του σκάφους που βρίσκεται στο μηχανοστάσιο ήταν σε άθλια κατάσταση, γεμάτο πρόχειρα μπαλώματα για να αποφεύγεται η εισροή υδάτων.

Η Ένωση επίσης καταγγέλλει πως την ώρα του ναυαγίου πάνω στο σκάφος δεν υπήρχε πλήρης σύνθεση του πληρώματος και από τα 11 μέλη που προβλέπουν οι κανονισμοί στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν μόνο δύο. Προκύπτουν και άλλα ερωτήματα Που αφορούν την ίδια την άδεια ναυσιπλοΐας ενός ρόσο παλαιού σκάφους το οποίο μάλιστα μετέφερε κατ’ αποκλειστικότητα επικίνδυνα για το περιβάλλον φορτία δεδομένου ότι ήταν μονοπύθμενο.

Πέρα από τις καταγγελίες η ρύπανση που προκλήθηκε από το ναυάγιο είναι φανερό ότι «ξέφυγε» από τις αρμόδιες Αρχές με αποτέλεσμα να επεκταθεί λόγω των δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων που επικράτησαν τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα και στον υπόλοιπο Σαρωνικό.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…