• 11 Σεπτεμβρίου, 2017

Προς νέα απογύμνωση υπηρεσιών ο Αλμυρός; – Φόβοι για μετακίνηση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφαλίσεως – έκδοση 9-9-2017

Προς νέα απογύμνωση υπηρεσιών ο Αλμυρός; – Φόβοι για μετακίνηση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφαλίσεως – έκδοση 9-9-2017

Αναμένεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του Δήμου Αλμυρού

Με νέα απογύμνωση υπηρεσιών φαίνεται να κινδυνεύει ο Δήμος Αλμυρού, καθώς υπάρχουν φόβοι για τη μετακίνηση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφαλίσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει του νέου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ, δεν προβλέπεται να παραμείνει το γραφείο στον Δήμο μας. Τουλάχιστον σε σχετική διαβούλευση, στη λίστα τον γραφείων, έλειπε αυτό του Αλμυρού.

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία του Δημάρχου Αλμυρού ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη, στην οποία τονίζει πως ο Καλλικρατικός Δήμος Αλμυρού είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, συνεπώς το συγκεκριμένο γραφείο εξυπηρετεί πλήθος πολιτών. Αναφέρει επίσης πως ο Δήμος Αλμυρού προσφέρει δωρεάν χώρο και καλύπτει τα έξοδα του γραφείου, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει για την εύρυθμη λειτουργία του και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο κ. Μιχάλης Μακρής αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε στο «Λαό του Αλμυρού»: «Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα πραγματοποιηθεί η απομάκρυνση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφαλίσεως. Φυσικά, σε περίπτωση που ανακοινωθεί κάτι τέτοιο θα διαμαρτυρηθούμε εντόνως,  εφόσον θα είναι πλήγμα για τον Δήμο μας. Το Γραφείο Κοινωνικής Ασφαλίσεως που εδρεύει στον 2ο όροφο του κτιρίου της πρώην κοινότητας Ευξεινούπολης εξυπηρετεί καθημερινά πολίτες του Δήμου Αλμυρού. Η ταλαιπωρία για όσους θα επιθυμούν να εξυπηρετηθούν θα αυξηθεί καθώς θα είναι υποχρεωτική η μετακίνησή τους στο Βόλο. Προς το παρόν περιμένουμε τις εξελίξεις επί του θέματος».

Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου

Αναφορά υπέβαλε σήμερα Πέμπτη 24/8/2017 στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφαλίσεως και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για την επικείμενη απομάκρυνση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφαλίσεως από το Δήμο Αλμυρού.

Ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή επεσήμανε τη σημασία που έχει η ύπαρξη και λειτουργία της ανωτέρω υπηρεσίας στο Δήμο Αλμυρού αφού αυτός είναι ένας εκ των μεγαλύτερων σε όλη την Ελλάδα. Επιπροσθέτως κατέδειξε, μέσω της αναφοράς, τις δυσκολίες που ανακύπτουν (αν η υπηρεσία απομακρυνθεί) από την υποχρέωση μετακινήσεως των πολιτών στην έδρα του νομού, στο Βόλο. Τέλος, αφουγκραζόμενος τις αιτιάσεις του Δήμου Αλμυρών και των σχετικών φορέων, μετέφερε την πρόθεση του Δήμου να παράσχει ό,τι κρίνεται απαραίτητο για τη λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Ασφαλίσεως, προκειμένου αυτό να μην απομακρυνθεί.


Σχετικά Άρθρα

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Για τις μεγάλες καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Αθηνά» στη Μαγνησία, ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό…
Εγκρίθηκε δαπάνη για αποξήλωση κατασκευών με αμίαντο

Εγκρίθηκε δαπάνη για αποξήλωση κατασκευών με αμίαντο

Εγκρίθηκε και διατέθηκε πίστωση από το Δήμο Αλμυρού, που υπογράφει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αρετή Μπέη,…