• 11 Σεπτεμβρίου, 2017

Στην κορυφή του Ολύμπου βρέθηκαν για μια ακόμη φορά τα μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού

Στην κορυφή του Ολύμπου βρέθηκαν για μια ακόμη φορά τα μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του ΕΟΣ Αλμυρού σχετικά με την ανάβαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στον Όλυμπο:

Η καθιερωμένη ανάβαση στον Όλυμπο ανήκει κιόλας στο παρελθόν. Η δεκαπενταμελής ομάδα του ΕΟΣ Αλμυρού, απαρτίστηκε από παλιά και νέα μέλη του συλλόγου μας, μεταξύ των οποίων και ο μικρός αστεράτος Στάθης Βανικιώτης καθώς και η φίλη μας Γεωργία από τον ΕΟΣ Βόλου.

Η ανάβαση ξεκίνησε την Κυριακή 03/09/17 από τη θέση Γκορτσιά, Πετρόστρουγγα- Σκούρτα- οροπέδιο Μουσών. Ακολούθησε άφιξη στο καταφύγιο Γ.Αποστολίδης, ξεκούραση και ανάβαση στην κορυφή Προφήτης Ηλίας για φωτογραφίες και τα απαραίτητα τηλεφωνήματα στις οικογένειες μας. Η βραδιά στο καταφύγιο τελείωσε νωρίς, στις 22:30 που κλείνουν τα φώτα, αλλά για η ομάδα μας συνέχισε μέχρι τις 00:00 διότι περιμέναμε τον υπεραθλητή Ν. Βανικίωτη. Ο κ. Βακινιώτης το πρωί της Κυριακής έτρεξε τον ορειβατικό μαραθώνιο Ολύμπου. Μετά τον τερματισμό ανέβηκε για δεύτερη φορά προκειμένου να μας συναντήσει (50χλμ+,3000μ+ υψομετρική).

Η Δευτέρα ήταν η μέρα των κορυφών. Δυο ομάδες των 3 και 12 ατόμων ξεκινήσαμε για τις κορυφές Σκολιό. Η μικρή ομάδα πραγματοποίησε πορεία ιδιαιτέρως επίπονη διότι έκαναν τον κύκλο και ανέβηκαν το Γολγοθά, μια συνεχόμενη ανηφόρα μέχρι να φτάσουν στην κορυφή Σκολιό (2η ψηλότερη με υψόμετρο 2912μ).

Η δεύτερη ομάδα επιχείρησε επιτυχώς ανάβαση στο Μύτικα – Πάνθεον και ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος με υψόμετρο 2918,80μ. Οι νέοι τα κατάφεραν περίφημα, με την βοήθεια του κ. Χρ. Κοντούρη, ο οποίος ανέλαβε χρέη οδηγού και εμψυχωτή. Δέος, χαρά, ικανοποίηση, και απίστευτη ενέργεια μας κατέκλυσαν όλους. Οι θεοί του Ολύμπου αγαπούν αυτή την ομάδα και πάντα την υποδέχονται με καλό καιρό.

Το απόγευμα, και αφού η ομάδα των 15 ενώθηκε ξανά ανέβηκε στις κορυφές Μικρή και Μεγάλη Τούμπα. Η βραδιά έκλεισε με φαγητό και ανταλλαγή εμπειριών από την περιπέτεια της ημέρας.

Η Τρίτη 05/09/17 ήταν η ημέρα της επιστροφής. Αυτή τη φορά ακολουθήσαμε για την κατάβαση την διαδρομή Κοφτό- κατ. Αγαπητού-Πριόνια. Τα συναισθήματα όλων ανακατεμένα. Ικανοποίηση, δέος, συγκίνηση, λύπη. Όλα τα ωραία δυστυχώς κρατούν λίγο.

Εκ μέρους του συλλόγου ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά και κυρίως όσους ήρθαν πρώτη φορά, για το ήθος και τον άψογο χαρακτήρα τους. Κυριάρχησε το ομαδικό πνεύμα, η ορειβατική συνείδηση, η συνεργασία, ο σεβασμός στο βουνό και στο καταφύγιο που μας φιλοξένησε.

Συνεχίζουμε δυνατά και ανυπομονούμε για τα καλύτερα που έρχονται. Στην αποστολή συμμετείχαν οι: Κοντούρης Χρήστος, Μελέτης Χρήστος, Σκότ-Τσιάτσιος Τζένιφερ, Καραμπάς Πέτρος, Βανικιώτης Νίκος, Βανικιώτης Στάθης, Κολοκύθα Μαρία, Μητράκος Βασίλης, Μπράβος Άγγελος, Χαρδαλούπα Δέσποινα, Κυριακού Αντώνης, Κουτσουδάκη Έλσα, Κούργιας Βαγγέλης, Αργυροπούλου Γεωργία( από τον ΕΟΣ Βόλου) και Μπόσινα Ειρήνη.


Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η Σχολή Βυζ. Μουσικής στην Ν. Αγχίαλο – Αγιασμός στην Σχολή Αλμυρού

Σε λειτουργία η Σχολή Βυζ. Μουσικής στην Ν. Αγχίαλο – Αγιασμός στην Σχολή Αλμυρού

Ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στην…
Η ιστορική ευκαιρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Γράφει ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

Η ιστορική ευκαιρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Γράφει ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

Ακολουθεί άρθρο του Δημήτρη Τσιμπανάκου, ο οποίος είναι μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ και υποωήφιος Βουλευτής στις…
60 εκθέτες από την Θεσσαλία παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές τους δράσεις

60 εκθέτες από την Θεσσαλία παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές τους δράσεις

Η μεγάλη συγκίνηση για την επιστροφή στην εκθεσιακή δραστηριότητα που σηματοδοτεί και την επανέναρξη της τοπικής…