• 1 Σεπτεμβρίου, 2017

Επίσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου σε Φτελιά, ΦΥΛΩ και Συνεταιρισμό Δήμητρας

Επίσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου σε Φτελιά, ΦΥΛΩ και Συνεταιρισμό Δήμητρας

Επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής μας πραγματοποίησε την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα των επισκέψεων του υπουργού σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας, εντάχθηκε και ο νομός Μαγνησίας. Ο κ. Αποστόλου αρχικά επισκέφθηκε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΦΥΛΩ» που εδρεύει στους Αγίους Θεοδώρους. Έπειτα ακολούθησε επίσκεψη στον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΦΤΕΛΙΑ» στον Πτελεό, όπου τον υποδέχτηκαν τα μέλη του Συνεταιρισμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε η ευκαιρία να γίνει συζήτηση μεταξύ των γυναικών του συνεταιρισμού και του υπουργού, σχετικά με τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, καθώς η παραγωγή της «ΦΤΕΛΙΑΣ» έχει ανοδική παραγωγική πορεία.

Ο κ. Αποστόλου, αφού ξεναγήθηκε στον χώρο παραγωγής, απευθυνόμενος στης γυναίκες του συνεταιρισμού δήλωσε: «Ερχόμενος στον Πτελεό γνώριζα πως η «ΦΤΕΛΙΑ» είναι ένας οργανωμένος αγροτικός συνεταιρισμός, όμως οφείλω να ομολογήσω πως έμεινα έκπληκτος. Εδώ πρόκειται για 23 γυναίκες που δραστηριοποιήστε τοπικά και μπορείτε να αποτελέσετε παράδειγμα όσον αφορά το αγροτοδιατροφικό κομμάτι. Ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε περιπτώσεις όπως η δική σας. Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης στο οποίο δίνεται πλέον η δυνατότητα και στις μορφές τις δικές σας για περαιτέρω ανάπτυξη. Επιθυμούμε να σας εντάξουμε σε επενδυτικά προγράμματα όπως για παράδειγμα το Leader, που ανήκει στη τοπική αυτοδιοίκηση. Τέτοιου είδους δράσεις έχουμε χρειαζόμαστε. Είμαστε στη διάθεσή σας να εξετάσουμε όλες τις ανάγκες σας στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο εξοπλισμός και η εύρεση μεγαλύτερου χώρου. Πρέπει να ετοιμάσουμε τα απαραίτητα έγγραφα και να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για το γρηγορότερο δυνατό αποτέλεσμα».

Μετά την επίσκεψή του στον Πτελεό, ο κ. Αποστόλου πραγματοποίησε επίσκεψη και στον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», στο οινοποιείο της Νέας Αγχιάλου, για να φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους Συνεταιρισμούς της Μαγνησίας.

Δημοσιεύουμε σχετικό Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Περιοδεία Υπουργού Αποστόλου Βαγγέλη με τοπικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ του Νομού Μαγνησίας

Περιοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Αποστόλου Βαγγέλη πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/9/2017 σε συνεταιρισμούς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις του νομού Μαγνησίας με τη συμμετοχή κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας επικεφαλής του οποίου ήταν οι βουλευτές του νομού κ.κ. Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος  και Μπαλλής Μάκης, καθώς και ο Συντονιστής της ΝΕ κ. Βογιατζής Κώστας.

Η περιοδεία ξεκίνησε με επίσκεψη στην ΚΟΙΝΣΕΠ «ΦΥΛΩ» στους Αγίους Θεοδώρους που παράγει προϊόντα καθαρισμού (σαπούνια κ.λ.π.)  χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά βιολογικής γεωργίας. Ο Υπουργός και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν διεξοδικά με τους εργαζόμενους  για τις δυνατότητες ένταξης της πρωτοπόρας επιχείρησης  σε προγράμματα ενίσχυσης των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης (μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (μέσα από προγράμματα στήριξης των παραγωγικών μονάδων κοινωνικής οικονομίας).

Στη συνέχεια ο Υπουργός, οι Βουλευτές του νομού, το κλιμάκιο της ΝΕ και ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης Δημήτρης που παρίστατο στην περιοδεία που έγινε σε χωριά του δήμου του, συνάντησαν τις εργαζόμενες του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Πτελεού «ΦΤΕΛΙΑ» στο χώρο εργασίας τους στον Πτελεό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ο υπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ποιότητα του έργου που συντελείται εκεί και δεσμεύθηκε ότι το Υπουργείο του θα βοηθήσει τον γυναικείο συνεταιρισμό στο ζήτημα της χρηματοδότησης για την επέκταση των εγκαταστάσεών του.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο οινοποιείο του αγροτικού οινοποιητικού συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Στην ξενάγηση του Υπουργού στο χώρο του οινοποιείου παρόντες ήταν, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κώστας, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κολινδρίνη Δωροθέα και Καλτσογιάννης Γιώργος, καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Χρυσοβελώνη Μαρίνα. Παρών ήταν και ο Ντίτορας Νίκος, γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν και των δηλώσεων του υπουργού, υπήρξε σαφής δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του κρασιού.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Χρ. Μπουκώρος: Αποκαθίσταται ο δρόμος για Ι.Μ. Άνω Ξενιάς – Δημοπρατείται η οδική σύνδεση Λεύκη – Νηές

Χρ. Μπουκώρος: Αποκαθίσταται ο δρόμος για Ι.Μ. Άνω Ξενιάς – Δημοπρατείται η οδική σύνδεση Λεύκη –…

Δύο σημαντικά αναπτυξιακά έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης στο Δήμο Αλμυρού με απολύτως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Πρόκειται…
Έξι παιδιά από την Ουκρανία φιλοξενούνται στον Αλμυρό

Έξι παιδιά από την Ουκρανία φιλοξενούνται στον Αλμυρό

Ανοικτή αγκαλιά περισσότερες από επτά οικογένειες για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών – Η απόκριση του Υπουργείου…