• 22 Αυγούστου, 2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 19-8-2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 19-8-2017

Παραμελημένα μου!

Σας παραμέλησα… Όχι όμως λόγω διακοπών, αλλά λόγω αδιάκοπης εργασίας. Δεν προλάβαινα γοητευτικέ μου φίλε κ. Μπ. Μετά την παραίνεσή σας λοιπόν… επιστρέφω και όσοι διαβάζετε καλά να πάθετε.

 

Περί φλαμένγκο

Κυρία μου, αυτά τα φουσκωτά τα πουλιά, τα φλαμίνγκο που έχουν γίνει τση μοδός (που λέει και η γιαγιά μου) ως θαλασσινό φουσκωτό αξεσουάρ, τα βρίσκω εντελώς ακαλαίσθητα. Άσε που είναι και δύσκολο να τα καβαλήσεις. Και καλά, αντιληπτό γιατί τρελαίνονται οι γυναίκες; Αλλά και οι άντρες; (και αυτοί ξεκούραση θέλουν;… Μα που πήγε το μυαλό σας… τς, τς ντροπή!)

 

Δεν υπάρχεις…

Αν δεν εκφράσεις άποψη κυρία μου για την επίσκεψη Παυλόπουλου… απλά ΔΕΝ υπάρχεις… είτε είσαι εκλεγμένος, είτε θα ήθελες να ήσουν… είτε παρακολουθείς την πολιτική… είτε όχι….

Τελικά θέλουμε τσιγκουνιές από τη Δημοτική Αρχή; Προβολή και ανοιχτωσιές; Τι θέλουμε; Θα μου πεις, καλή μου… μας έκοψε το καφεδάκι στο ΚΑΠΗ. Σωστή σε βρίσκω… Αλλά και όταν γίνεται κάτι σωστό μη το μηδενίζουμε… Πρώτη θα είμαι στην …αντιπολίτευση ως έντυπος «Λαός του Αλμυρού»… αλλά… με ένα λογικό όριο.

Ας πω και ‘γω δυό λογάκια, γιατί άξιζε τον κόπο να έρθει η αυτού εξοχότης (είναι το α.ε. που βλέπετε παντού) κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και γιατί το κόστος ίσως να ήταν απαραίτητο.

  • Γιατί κανα-δυό του την είπαμε Αλμυριώτικα… ή αν θέλετε ελληνικά. Όπως η έφορος αρχαιοτήτων ότι «Σταματάνε το χειμώνα τα εκπαιδευτικά προγράμματα, λόγω έλλειψης θέρμανσης στο μουσείο» (όπως και άλλα παραπονάκια, τα οποία δεσμεύθηκα να μη μεταφέρω, για να μη φέρω σε δύσκολη θέση την Προεδρία, στο παραπάνω έχουμε αυτήκοους μάρτυρες)
  • Γιατί οι δημοσιογράφοι πήραν πλάνα και για άλλες εκπομπές από Ξενιά και Κουρί, ενθουσιασμένοι με τα τοπία και την ομορφιά, αλλά και ακούστηκε – θυμίσαμε ότι υπάρχει το Μουσείο Αλμυρού… το μουσείο που δημιουργήθηκε πριν από αυτό του Βόλου.
  • Γιατί αυτός ο τηλεοπτικός χρόνος αν αγοραζόταν (ναι αγοράζεται ακόμη και στην ΕΡΤ), θα στοίχιζε πολλά κατοστάρικα.
  • Γιατί δόθηκε η ευκαιρία στο γεύμα, κάποιοι γείτονες, προύχοντες και κάποιοι επίσημοι, να δοκιμάσουν και να βάλουν στη λίστα αγορών τους το κρασί Ρούσσα, τη φέτα «Τσαγγάρη» και «Ρούσσας», το πλιγούρι «βούλγαρη».
  • Γιατί ακόμη και η εμπειρία της διοργάνωσης για τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους δίδαξε πρωτόκολλο, τους έβαλε να εργαστούν πάνω σε πρακτικές οι οποίες θα εφαρμοσθούν πολύ ευκολότερα για οποιαδήποτε άλλη επίσημη εκδήλωση.
  • Γιατί… δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιες ώριμες κυρίες να δουν τον Προκόπη από κοντά (μη το γελάτε… φαίνεται πως το αξίωμα γοήτευσε κάποιες συμπολίτισσές μας).
  • Γιατί ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας έκανε δωρεάν αδυνάτισμα, λόγω… Πακήτου (αντί για πακέτου όγκου εργασιών).
  • Γιατί έχουμε την πιο όμορφη (και άξια) γραμματέα Δημάρχου πανελλαδικώς… γιατί να το κρύβομεν άλλωστε!
  • Γιατί μπορέσαμε επιτέλους να καταλάβουμε ποιος είναι πιο ψηλός… Ο Μητροπολίτης, ο Αγοραστός ή ο Παυλόπουλος.
  • Γιατί τοποθετήθηκαν κουρτίνες στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (αλήθεια φιλενάδα… θα έραβα και θα τις τοποθετούσα μόνη μου… με σβέρκο κόκκινο έφευγα το καλοκαίρι από τα Δημοτικά Συμβούλια).

Καταλάβατε γιατί δεν έγραφα… Να, όταν είμαι κουρασμένη, με πιάνει μια λογοδιάρροια και εκεί που πάω να πω κάτι σοβαρό… το ρίχνω στο χιούμορ… και ποιος θα με καταλάβει ΔΕΝ ξέρω…!

Παρεπιπτόντως…

Για να γυρίσουμε στα σοβαρά… σέβομαι το θεσμό… πιστεύω ότι ωφελήθηκε ο Αλμυρός, κοιτώντας το δέντρο… Αλλά βλέποντας το δάσος… ας μην υπέγραφε τα μνημόνια. Απλά είχε τη δύναμη να μην εφαρμοστούν.

 

Χαιρετίζω το θεσμό. Δεν ξεχνώ όμως. Γιατί εμείς οι έλληνες “και στους θεούς μας ορθοί μιλούμε” και μακάρι να μάθουμε να απαιτούμε!


Σχετικά Άρθρα

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Για τις μεγάλες καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Αθηνά» στη Μαγνησία, ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό…
Εγκρίθηκε δαπάνη για αποξήλωση κατασκευών με αμίαντο

Εγκρίθηκε δαπάνη για αποξήλωση κατασκευών με αμίαντο

Εγκρίθηκε και διατέθηκε πίστωση από το Δήμο Αλμυρού, που υπογράφει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αρετή Μπέη,…