• 11 Αυγούστου, 2017

Δημοτική Πρωτοβουλία και Ενωτική Δημοτική Κίνηση: “προκλητικά έξοδα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας”

Δημοτική Πρωτοβουλία και Ενωτική Δημοτική Κίνηση: “προκλητικά έξοδα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας”

Δημοσιεύουμε κοινή δήλωση των Δημοτικών Παρατάξεων της Δημοτικής Πρωτοβουλίας (επικεφαλής ο Β. Χατζηκυριάκος) και της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης (επικεφαλής ο Νίκος Τσανής) σχετικά με τα έξοδα του Δήμου, για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αμετροέπεια και προκλητικά έξοδα με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου Δημοκρατίας στην πόλη του Αλμυρού

Όταν πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού πήρε την απόφαση να ανακηρύξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σε επίτιμο δημότη της πόλης μας κατά την προσεχή επίσκεψη του στον Αλμυρό στις 17/8, κανείς δε μπορούσε να προβλέψει το σχέδιο και την προκλητική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα σε ένα ζήτημα που αφορά τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της χώρας.

Με την 205/1-8-2017 (ΑΔΑ: 7ΦΖΤΩΨ7-34Α) απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε, κατά πλειοψηφία την εισήγηση της ομάδας του Δημάρχου για τα έξοδα  που αφορούσαν την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία εξέφρασαν την διαφωνία τους και καταψήφισαν τρείς δημοτικές παρατάξεις («Δημοτική Πρωτοβουλία», «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» και  «Δυναμικά Μπροστά»). Το συνολικό κόστος που θα βαρύνει το Δήμο μας είναι 8.790,00 ευρώ, πρόκληση όμως αποτελεί  το κόστος  του μεσημεριανού δείπνου προς τιμή του Προέδρου το οποίο ορίσθηκε στα 7.440,00 ευρώ !!! (κυρίαρχο ζήτημα διαφωνίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης). Βέβαια το ρεκόρ δαπάνης για γεύματα της Δημοτικής Αρχής του κ. Εσερίδη είναι ακόμη μεγαλύτερο και το έχει πετύχει με την 165/12-10-2016 απόφασή του (ΑΔΑ 6ΟΖ2ΩΨ7-5ΧΙ) ξοδεύοντας 8.352,20 για γεύματα Σαβατοκύριακου στο 5ο Συνέδριο Αλμυριώτικων Σπουδών που οργανώθηκε με την ευθύνη της Φιλαρχαίου Εταιρείας. Η Δημοτική Αρχή της ομάδας του κ. Εσερίδη διοργανώνει προκλητικά πολυέξοδες εκδηλώσεις οι οποίες προκαλούν και διχάζουν την τοπική κοινωνία, την στιγμή που η αυτοτελής πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αλμυρού είναι ανύπαρκτη.

 

Όταν γνωστοποιήθηκε η δαπάνη για  το κόστος του γεύματος προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Εσερίδης δήλωσε σε εφημερίδα του νομού την 9ης Αυγούστου ότι το γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμή του Προέδρου θα κοστίσει 3.000,00 ευρώ αλλά δυστυχώς για αυτόν  η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αυτός και η ομάδα του επέβαλλαν, τα βίντεο, οι μαγνητοφωνήσεις και τα έγγραφα τον διαψεύδουν. Οι ψευδείς δηλώσεις όμως είχαν συνέχεια γιατί το απόγευμα της 9ης Αυγούστου 2017 στις 16:23:49 και ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν κλειστές, «κατέβηκε» από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τον καθορισμό των εξόδων της επίσκεψης του Προέδρου για να ανακληθεί. Πρόκειται φυσικά για παράτυπη και παράνομη ενέργεια γιατί  μία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου τροποποιείται ή καταργείται μόνο με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Πιθανόν κάποιοι  σώφρονες πολιτειακοί παράγοντες ενοχλήθηκαν από την προκλητική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής και  η ομάδα της Δημοτικής Αρχής Εσερίδη πανικόβλητη προσέφυγε στην προσφιλή της  αντιδημοκρατική πρακτική «αποφασίζω και διατάσσω» παρακάμπτοντας το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου. Ενδεχόμενη παραποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ενέχει διοικητικές και ποινικές ευθύνες για τον Πρόεδρο του Δ.Σ., τον δήμαρχο και κάθε εμπλεκόμενο. Επίσης κλίση του Δημοτικού Συμβουλίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος για να κρυφτεί η αμετροέπεια της ομάδας της δημοτικής αρχής από τα μάτια του προέδρου της Δημοκρατίας απαξιώνει τον θεσμό του συμβουλίου και γελοιοποιεί τους ιδίους.

Φυσικά, αποτελεί τιμή για το Δήμο Αλμυρού η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και καλούμε τους δημότες να τον τιμήσουν.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να συναινέσουμε και να συγκαλύψουμε την προκλητική, διχαστική και μισαλλόδοξη πρακτική της Δημοτικής Αρχής της ομάδας του κ. Εσερίδη η οποία λόγω αμετροέπειας και ιδιότυπου ναρκισσισμού κάνει τα εύκολα δύσκολα και διχάζει την τοπική κοινωνία.

Καλούμε τους δημότες να τιμούν την ιστορία της πόλης μας και της περιοχής μας και να απομονώσουν την διχαστική πρακτική της ομάδας της Δημοτικής Αρχής .

 

Οι δημοτικές  παρατάξεις

«Δημοτική Πρωτοβουλία» και «Ενωτική  Δημοτική Κίνηση»

 


Σχετικά Άρθρα

Λίγο πριν την εκπνοή του έτους επιχορηγήσεις, νέοι ανάδοχοι και δεσμεύσεις ποσών για έργα

Λίγο πριν την εκπνοή του έτους επιχορηγήσεις, νέοι ανάδοχοι και δεσμεύσεις ποσών για έργα

Σε ράλι ολοκλήρωσης της θητείας βρίσκεται η Δημοτική Αρχή, προσπαθώντας να ολοκληρώσει έργα και να αξιοποιήσει…
Οι περιοχές ανάπλασης στον Αλμυρό με ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 1,2 εκ. ευρώ

Οι περιοχές ανάπλασης στον Αλμυρό με ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 1,2 εκ. ευρώ

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με νεότερα για τις αναπλάσεις της εισόδου και κοινοχρήστων…