• 5 Αυγούστου, 2017

Αυστριακός καλλιτέχνης φωτογράφισε γυμνά σε χαλάσματα και εκκλησίες του Πλατάνου

Αυστριακός καλλιτέχνης φωτογράφισε γυμνά σε χαλάσματα και εκκλησίες του Πλατάνου

Προκαλείται κατάφωρα το κοινό αίσθημα

Τουλάχιστον …αδαή μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον καλλιτέχνη που προκαλεί την κοινή γνώμη, με τις γυμνές φωτογραφίσεις που πραγματοποίησε στα χαλάσματα του Παλιού Πλατάνου και δημοσίευσε σε ιστοσελίδα.

«Δεν μπορεί να γνώριζε ότι τα χώματα είναι βαμμένα με αίμα και δάκρυ», μας είπε Παλαιοπλατανιώτης.

Αυστριακός φωτογράφος, ο οποίος διατηρεί site με φωτογραφικά άλμπουμ, επισκέφθηκε την περιοχή μας. Κατά την περιήγησή του στα πέριξ του Αλμυρού, ανακάλυψε τον Παλαιό Πλάτανο και πραγματοποίησε με τα μοντέλα του γυμνή φωτογράφηση.

Κάποιος επισκέπτης της ιστοσελίδας του, αναγνώρισε την τοποθεσία και ειδοποίησε το Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο και συνεδρίασε με θέμα τη λήψη μέτρων σχετικά με την ασέβεια σε βάρος Ιερών Χώρων.

Το Τοπικό Συμβούλιο, συμβουλεύθηκε δικηγόρο, για τον τρόπο, το μέσο με το οποίο θα εξηγήσουν στον καλλιτέχνη, ότι ο χώρος για τους Πλατανιώτες είναι Ιερός, και με σκοπό να του ζητήσουν να αφαιρέσει από το άλμπουμ του τις εν λόγω φωτογραφίες, ενώ ενημέρωσε και το Νομικό Τμήμα του Δήμου Αλμυρού.

Οι φωτογραφίες π.χ. στον Αη-Γιάννη, στις εκκλησιές που διασώζονται, τουλάχιστον αυτές, είναι οι λήψεις που απαιτεί το Συμβούλιο να διαγραφούν.

Αναρτήθηκαν φωτογραφίες και από άλλα σημεία όπως στο Γεφύρι Χατζηαλέξη, αλλά και στις Νηές στο «Μετόχι».

Η συγκεκριμένη πράξη, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην περιοχή μας, προκαλεί το κοινό αίσθημα, γιατί έχει σαν βάση της μνημεία και ερείπια ενός μαρτυρικού τόπου και προσβάλει κατάφωρα το εθνικό και το θρησκευτικό συναίσθημα, όχι μόνο των ντόπιων, αλλά ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Αντιπαραβάλλουμε στο… πόνημα του φωτογράφου και για όσους ξένους επισκεφθούν το άρθρο αυτό, την εργασία μαθητών για τον Παλαιό Πλάτανο… μπορείτε να τη δείτε εδώ!

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…