• 2 Αυγούστου, 2017

Υποδειγματικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων της ΕΒΟΛ

Υποδειγματικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων της ΕΒΟΛ

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της ΕΒΟΛ που παραδειγματίζει και παρακινεί σε σύγχρονες και οικολογικές πρακτικές:

Αντιπροσωπεία της ΔΕΥΑΜΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου) αποτελούμενη από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ στην πρώτη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, όπου ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες  και υποδειγματικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων του εργοστασίου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΔΕΥΑΜΒ, αναφέρεται ότι «η συνεταιριστική τοπική βιομηχανία, με την υψηλού κόστους επένδυση στην επεξεργασία αποβλήτων της παραγωγικής της διαδικασίας, επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος, της λειτουργίας των ΕΕΛ της ΔΕΥΑΜΒ και του Παγασητικού, και αποτελεί παράδειγμα σύγχρονης αντίληψης για της αειφόρο ανάπτυξη, το οποίο οφείλει να ακολουθήσει το σύνολο των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Η ΔΕΥΑΜΒ εκφράζει ευχαριστίες στην ΕΒΟΛ για την περιβαλλοντική διάσταση της παραγωγικής της δραστηριότητας και την αγαστή συνεργασία και εύχεται στην τοπική συνεταιριστική βιομηχανία επιτυχίες».

Η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ λειτουργεί έναν βιολογικό καθαρισμό σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών που αποτελεί κόσμημα για την Θεσσαλία και όχι  μόνο.

Ο βιολογικός καθαρισμός διασφαλίζει την επεξεργασία των αποβλήτων σύμφωνα με όλες τις προτεινόμενες διατάξεις και κανόνες ασφαλείας.

Έχει δυνατότητα να επεξεργάζεται μέχρι και 500κ.μ. απόβλητα με άριστα αποτελέσματα( τα απόβλητα σήμερα της γαλακτοβιομηχανίας είναι 150κ.μ.)

Ως δείκτης σωστής και άριστης λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού αποτελεί το γεγονός ότι στην έξοδο του βιολογικού προς το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ υπάρχει λιμνοδεξαμενή με ψάρια. Τέτοιο σύστημα δεν υπάρχει στην Ελλάδα, παρά μόνο σε πρότυπες μονάδες του εξωτερικού.