• 25 Ιουλίου, 2017

Νεότερα για την πυρκαγιά στην Ανάβρα

Νεότερα για την πυρκαγιά στην Ανάβρα

Δημοσιεύουμε νεότερα για την πυρκαγιά στην Ανάβρα. Θυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 25 Ιουλίου, περίπου στις 6:30 το απόγευμα, η πυροσβεστική υπηρεσία Αλμυρού δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Ανάβρας.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα από τον Αλμυρό και τέσσερα από τον Βόλο, πεζοπόρα τμήματα, ο Διοικητής του Αλμυρού και του Βόλου, ενώ επιστρατεύθηκαν 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία επιχειρούν ακόμη μέχρι αυτή την ώρα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Το σημείο το αποκαλούν οι Αναβριώτες “Σκοτωμένοι” ή “Μέγα Δέντρο” και βρίσκεται κοντά στη θέση “φυλάκιο”, στη μέση της διαδρομής από τη θέση Τσουρνάτι “Προφήτη Ηλία” και πριν το χωριό της Ανάβρας. Η περιοχή είναι δύσβατη και μάλλον δεν μπορούν να επιχειρήσουν πυροσβεστικά οχήματα. Δεν απειλείται δασική έκταση, η φωτιά βρίσκεται σε χαράδρα.

Φαίνεται πως οι ρίψεις που έγιναν από τα αεροσκάφη έχουν θέση σε έλεγχο τη φωτιά. Η άμεση επιστράτευση των αεροσκαφών ήταν καθοριστική. Ευνόησαν οι συνθήκες αφού πρόλαβαν το φως τη ημέρας να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα.

Το βράδυ θα είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες. Απ’ όσο γνωρίζουμε από άλλα περιστατικά για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η πυρόσβεση θα πρέπει να περάσουν αρκετές ώρες, κατά τις οποίες θα αντιμετωπιστούν πιθανές αναζοπυρώσεις.

Ευχόμαστε όλοι για την καλύτερη δυνατή έκβαση. Ας βάλει η Αγία Παρασκευή κι αυτή το χέρι της!

 

(η φωτογραφία είναι αρχείου)

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…