• 25 Ιουλίου, 2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 22-7-2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 22-7-2017

Συνωστισμός

Λίγο οι γάμοι και οι βαπτίσεις, λίγο οι νοικοκύρηδες που έρχονται στα παραθεριστικά τους Ιούλιο και Αύγουστο, δημιουργούν μια πιο ζωντανή πόλη. Ο Αλμυρός και κυρίως τα χωριά του παραθαλάσσια και βουνίσια κάνουν τη βόλτα μας πιο απολαυστική το καλοκαίρι, δημιουργούνται μεγάλες παρέες και παραδοσιακά γλέντια.

Απολαύστε το καλοκαιράκι και ας πάνε τα φαρμάκια όλα κάτω με «άγιο» Τσιπουράκι και ντόπιο κρασάκι.

 

ΔΕΗ και ΔΕΥΑΑΛ

Οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΔΕΥΑΑΛ μας ανεβάζουν πυρετό κυρία μου… Πολλά τα παράπονα πολιτών στην εφημερίδα μας για τη μεν ΔΕΗ που χρεώνει με λογαριασμό εκκαθάρισης τον Οκτώβριο!!! και για τη ΔΕΥΑΑΛ με λάθη στους λογαριασμούς «προς τα πάνω» που θα διορθωθούν σε επόμενο λογαριασμό.

Οι άδειες σε υπηρεσίες με οριακό προσωπικό, όπως αυτό της ΔΕΗ, ταλαιπωρούν απίστευτα τους πολίτες. Ιδιαίτερα όσοι κάνουν διακανονισμό, ή οι συναλλαγές τους πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά από το ταμείο και όχι από τραπεζικό λογαριασμό, αναμένουν τη λήξη της άδειας του υπαλλήλου, αλλά και να επιτύχουν μέρα που δεν θα έχει αποσπαστεί σε γραφείο της υπηρεσίας σε άλλη πόλη.

Πρέπει να λήξει κάποια στιγμή αυτή η κακόγουστη φάρσα ότι οι πολίτες του Αλμυρού είναι πελάτες δεύτερης κατηγορίας. Άραγε παραπονιέται κανείς εγγράφως, ώστε να βοηθήσει τους Διευθυντές να ενισχυθούν οι αιτήσεις τους για επιπλέον προσωπικό ή μόνο ξέρουμε να γκρινιάζουμε;

 

Το καθένα στη θέση του

Το καθένα στη θέση του κυρία μου και το φορτηγάκι στο πάρκινγκ. Δεν είναι δυνατόν για να παρκάρεις μπροστά από το κατάστημά σου και πάνω στο πεζοδρόμιο, να γυμνώνεις τον δρόμο με ό,τι έχουν τοποθετήσει οι Αρχές, π.χ. κάδους απορριμμάτων. Προκαλούνται τροχαία… SOS…

Θέλουμε δουλίτσα ακόμη ως πολίτες για να συνειδητοποιήσουμε ότι κινδυνεύουν συμπολίτες μας από τις αυθαίρετες αυτές παρεμβάσεις μας. Εξάλλου δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβει ο επαγγελματίας ότι πρέπει να αφήνει το πάρκινγκ ελεύθερο για τον πελάτη και τους επισκέπτες της πόλης, και ότι είναι προς όφελός του να διευκολύνει την πρόσβαση στο κέντρο του Αλμυρού.

 

Να ‘ταν μόνο ζώδιο

Να ‘ταν ο καρκίνος μόνο ζώδιο… Πληθαίνουν οι δυσάρεστες, τραγικές, ειδήσεις για αγαπημένα πρόσωπα και φίλους στον Αλμυρό. Αυτός ο καρκίνος θερίζει. Ποιος …τον σπέρνει δεν ξέρω.

Ας προσέχουμε όλοι μας τι καταναλώνουμε, τι πετάμε και τι συμβαίνει γύρω μας. Μόνο η συνεχής και συντονισμένη δράση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Εσύ… φίλε… Β. που έχεις εξουσία και έχεις πληγεί, θα κυνηγήσεις καμιά μάγισσα από τον τόπο; Όχι για ‘σενα, αλλά για τα παιδιά μας.

 

Καμάκι στον Αλμυρό

  • Πως σ’ λεν μανάρ’ μ’;
  • Λία
  • Λία; Λία λεν’ και τον πατέρα μ’

Χρόνια πολλά στους Ηλίες και στις Ηλιάνες! Τα συγχαρητήριά μου στις νοικοκυρές που κρατούν το έθιμο και φτιάχνουν άρτους την παραμονή των εορτών. Σε πολλές περιπτώσεις σχηματίζονται βουνά… ευτυχώς που είναι ψηλά τα καπέλα των ιερωμένων και τους βλέπουμε λιγάκι…

 

 


Σχετικά Άρθρα

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Ποσόστωση μελλοντικής επιτυχίας – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Ποσόστωση μελλοντικής επιτυχίας – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) έκδοση 28-5-2022 Τι ζούμε ρε φίλε! Επαναφορά, ελπίζω μόνιμη, σχολίων……
Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 24-3-2022

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 24-3-2022

Μπιρ Παρά Πολλές διαπραγματεύσεις αμέτι μουχαμέτι και μάλλον μπιρ παρά, παρακολουθούμε όπως οι συναντήσεις Λαβρόφ –…