• 17 Ιουλίου, 2017

Βολιώτες οι δημιουργοί της εφαρμογής Greek Spinner – Έκδοση 15-7-2017

Βολιώτες οι δημιουργοί της εφαρμογής Greek Spinner – Έκδοση 15-7-2017

Εφαρμογές τους κατέκτησαν την 3η και 4η θέση σε paid Apps!

 

Η εταιρεία SmartApps που αποτελείται από τέσσερις Βολιώτες, έχει καταφέρει να καινοτομήσει και να διακριθεί για εφαρμογές που έχει δημιουργήσει. Ο μουσικός παραγωγός Γιώργος Μπακίρης, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ Παναγιώτης Μίλης, ο προγραμματιστής Παναγιώτης Κουτσαφτίκης και ο γραφίστας Κώστας Κρίγκας συνθέτουν την ομάδα που έχει καταφέρει να βραβευτεί από την Apple για δυο εφαρμογές που δημιούργησε το 2009. Πριν από τρεις μήνες περίπου επανήλθαν δυναμικά στον κόσμο εφαρμογών, μεταφέροντας το παιχνίδι Fidget Spinner στις οθόνες των κινητών και των tablet.

Το Fidget Spinner ή απλώς Spinner, το παιχνίδι που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους σε όλη τη χώρα, είναι πλέον διαθέσιμο και ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Σε λιγότερο από τρεις μήνες, 20.000 χρήστες χρησιμοποιούν την εν λόγω εφαρμογή.

 

αλα ελληνικα

 

Το Greek Spinner διατίθεται δωρεάν και ο παίκτης μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως χαλαρωτικό μέσο και να ταξιδέψει μέσα από τις εικόνες της εφαρμογής σε πανέμορφες ελληνικές παραλίες, τοπία και νησιά. Ο κάθε παίκτης έχει πέντε προσπάθειες για να καταφέρει να συγκεντρώσει όσο περισσότερους πόντους μπορεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περιμένει να σταματήσει η σβούρα και έπειτα να τη γυρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κάθε γύρισμα οδηγεί τον παίκτη να ξεκλειδώσει και μια καινούρια σβούρα. Όταν κάποιος καταφέρει να ξεκλειδώσει όλες τις σβούρες, καταλήγει στην τελευταία που έχει την ελληνική σημαία.

Ο κ. Μίλης και ο κ. Μπακίρης ασχολούνται με τον κόσμο των εφαρμογών και των λειτουργικών συστημάτων από το 2009. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως μετά την αγορά του πρώτου τους iphone τηλεφώνου συνειδητοποίησαν πως δεν υπήρχε στο λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου εφαρμογή για ραδιόφωνο. Με τις μουσικές γνώσεις του κ. Μπακίρη και με τις ικανότητες του κ. Μίλη στο Marketing, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις εφαρμογές «Ραδιόφωνο» και «eRadio».

 

_SmartApps Radio apps for Greece(2)

 

Με μια απλή κίνηση ο χρήστης κατεβάζει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή έχοντας ένα μεγάλο εύρος μουσικών και όχι μόνο επιλογών. Οι εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα ολοκληρωμένης διαχείρισης των ραδιοφωνικών σταθμών που κάνουν εκπομπή στο ίντερνετ, προσφέροντας ταυτόχρονα στους χρήστες μια σειρά από ευκολίες. Προσφέρει τη δυνατότητα  διαχωρισμού σε λίστες ανάλογα με το είδος της μουσικής, οι χρήστες μπορούν να καταγράψουν αγαπημένους σταθμούς , να στείλουν e-mail στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ενώ η δυνατότητα αυτόματης κλήσης ξεχώρισε και βοήθησε έτσι ώστε να χαρακτηριστεί η εφαρμογή πρωτοποριακή.

Η Apple με αφορμή την επέτειο των 10 δισεκατομμυρίων εφαρμογών που κατέβηκαν από το AppStore ανακοίνωσε τις 10 κορυφαίες ανά χώρα. Στο all times top 10 paid apps in Greece υπήρξαν μόνο 3 Ελληνικές εφαρμογές. Οι εφαρμογές «Ραδιόφωνο» και  «eRadio» καταλαμβάνουν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

μιλης - μπακιρης

 

Την εφαρμογή  «eRadio», την χρησιμοποιούν πάνω από 450.000 χρήστες από όλο τον κόσμο και τους παρέχεται πρόσβαση σε περισσότερους από 62.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στο εξωτερικό μαγνητίζουν το ενδιαφέρον επενδυτών. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει περάσει ακόμη αυτή η νοοτροπία, ωστόσο μένουν στο γεγονός πως έχουν καταφέρει να ανταγωνίζονται εταιρείες κολοσσούς. Όπως αναφέρουν είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν μολονότι δεν τους παρέχεται  βοήθεια από κάποιο φορέα και δίχως ο κόπος του να αναπληρώνεται από το οικονομικό όφελός. Θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τη δημιουργία εφαρμογών, καθώς τους αρέσει η καινοτομία και η δημιουργικότητα.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Για τις μεγάλες καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Αθηνά» στη Μαγνησία, ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό…
Αυξημένη η κίνηση των τελευταίων ημερών σε καταστήματα εστίασης και καταλύματα – Δηλώσεις

Αυξημένη η κίνηση των τελευταίων ημερών σε καταστήματα εστίασης και καταλύματα – Δηλώσεις

Αυξημένη ήταν η κίνηση των τελευταίων ημερών σε καταστήματα εστίασης και καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή της…