• 11 Ιουλίου, 2017

Δ.Σ.: Δεν συζητήθηκε η καταγγελία Χατζηκυριάκου -video- Πρόσληψη 20 ατόμων και διορθώσεις επί της διαδικασίας για τον ΟΕΥ

Δ.Σ.: Δεν συζητήθηκε η καταγγελία Χατζηκυριάκου -video- Πρόσληψη 20 ατόμων και διορθώσεις επί της διαδικασίας για τον ΟΕΥ

Μετά την ανάγνωση των επιστολών για την καταγγελία του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, ότι εκδιώχθηκε από τη συνεδρίαση της Παρασκευής και τις απαντήσεις επ’ αυτού του Δημάρχου και των παρόντων μελών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Καλλές πρότεινε ότι πρόκειται για προσωπικό θέμα και θα πρέπει να ψηφιστεί από το σώμα, αν θα έρθει προς συζήτηση ή όχι.

Ακολούθησαν οι παρακάτω τοποθετήσεις:

Β. Χατζηκυριάκος: Κάνατε λάθος σύσταση επιτροπής. Αυτό ήθελα να σας πω και δεν με αφήσατε. Το θέμα είναι πολιτικό, είμαστε δημόσια πρόσωπα. Σήκωσε χέρι σε έναν πολίτη. Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι. Δεν μπαίνω σε διαδικασία μαρτύρων, γιατί ξέρω τι θα ακολουθήσει. Οφείλω να καταθέσω ότι αισθάνθηκα τόσο ντροπή μετά από 30 χρόνια εδώ μέσα, που δεν θα μπορούσα να μη το δημοσιοποιήσω. Η κοινωνία ξέρει πολύ καλά και διάβασε τις επιστολές. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει συζήτηση. Είναι άκρως πολιτικό το ζήτημα. Αφορά, πολίτες, Αντιδημάρχους, Δήμαρχο και πρώην Δήμαρχο.

Ν. Τσανής: επί της διαδικασίας, κατά τη γνώμη μου η στάση σας αφορά σε αυτό που προανέφερα, στην υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί ο ένας καταγγέλει επίθεση και ο άλλος εξύβριση. Δεν μπαίνω στην ουσία, αλλά υποβαθμίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σπ. Ράππος: Ντρέπομαι γι’ αυτό που γίνεται εδώ μέσα. Προτείνω στον κ. Χατζηκυριάκο και στον κ. Δήμαρχο να ενώσουν τα χέρια τους και να αλληλοσυγχωρεθούν. Να γίνει τώρα αυτό το θαύμα δημόσια. Να μη δυσφημίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο ο Δήμος.

 

Τελικώς από τα μέλη της πλειοψηφίας (εκτός του κ. Μαμούρα) και από τον κ. Κρανά, δόθηκε αρνητική ψήφος για τη συζήτηση της αίτησης του κ. Χατζηκυριάκου, ενώ ο Σπύρος Ράππος ψήφισε… “είμαι απών”. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επανήλθαν πολλές φορές οι σύμβουλοι στο θέμα, καθώς η αντιπολίτευση επέμενε ότι έπρεπε να συζητηθεί από το Σώμα.

 

Αργότερα συζητήθηκε επί της ουσίας η τροποποίηση του ΟΕΥ του Δήμου και η πρόσληψη 20 ατόμων, βάσει της ανταποδοτικότητας του Δήμου. Από τους συμβούλους υπήρξαν παραινέσεις να ελέγξει εκ νέου η Δημοτική Αρχή, αν μπορεί ο Δήμος να προσλάβει περισσότερα άτομα, όπως και επί της διαδικασίας και μετά από επισημάνσεις του Β. Χατζηκυριάκου, να διορθωθούν τα απαραίτητα ώστε να μην επιστρέψει ως άκυρη η αίτηση.

Τελικώς δόθηκαν οι λύσεις,έγιναν αποδεκτές οι επισημάνσεις του Β. Χατζηκυριάκου μετά από εξέταση των στοιχείων από  υπαλλήλους του Δήμου και ψηφίστηκε η τροποποίηση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη συνεδρίαση παρίσταντο, εργάτες της καθαριότητας του Δήμου, όπως και εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ο κ. Μαγιάκος πήρε το λόγο και βοήθησε στη ροή της συζήτησης με την εμπειρία του, υπέρ Δήμου και υπαλλήλων, τόσο στο θέμα των οχημάτων του Δήμου, αλλά κυρίως στο θέμα της τροποποίησης του ΟΕΥ.

 


 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…