• 10 Ιουλίου, 2017

2ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία – Έκδοση 8-7-2017

2ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία – Έκδοση 8-7-2017

 

Το πιο ολοκληρωμένο πρότζεκτ τεχνών και επιστημών για παιδιά συνεχίζει κατακτώντας τους στόχους του

 

Μεγαλώνει… επιμορφωμένα παιδιά… το πρότζεκτ τεχνών και επιστημών ΕΝαρμονία. Το όραμα της Σταυρούλας Μαυρομμάτη, έχει βρει μαθητές… γονείς και παιδιά, που αγαπούν τις τέχνες, τις επιστήμες, αγαπούν τη μουσική. Το όραμα της κας Μαυρομμάτη συναντά τη δίψα των παιδιών για έκφραση και μάθηση και την ανάγκη των γονιών, να βοηθήσουν τα παιδιά τους, να διερευνήσουν και να εντοπίσουν την κλίση τους στις τέχνες και τις επιστήμες, αλλά κυρίως να επιμορφωθούν, να έρθουν σε επαφή με αυτές. Η 2η χρονιά των Φεστιβάλ ΕΝαρμονία, έκλεισε τον κύκλο της και ένας άλλος κύκλος έχει ήδη ανοίξει. Ας δούμε όμως τι μας επικοινωνεί στο Δελτίο Τύπου της, η Σταυρούλα Μαυρομμάτη:

Ολοκληρώσαμε μια από τις πιο δημιουργικές χρονιές μας με το 2ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία. Μια χρονιά, όπου για πρώτη φορά επεκτείναμε το όραμα και την αρχική ιδέα του Φεστιβάλ και το εφαρμόσαμε καθ’ όλη τη διάρκειά της. Επάνω στο θέμα της Ειρήνης του Αριστοφάνη, σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν όλα τα εργαστήρια του έτους: μουσικά, θεατρικά, εικαστικά, επιστημονικά, φιλοσοφικά και εργαστήρια αστρονομίας. Τα παιδιά λοιπόν, που έλαβαν μέρος, είχαν την μοναδική ευκαιρία για δέκα ολόκληρους μήνες, μέσα από όλα αυτά τα εργαστήρια, να λάβουν όλα τα ερεθίσματα που χρειάζονταν και κατόπιν να καθοδηγηθούν, προκειμένου να συνθέσουν τις πληροφορίες αυτές και να τις χρησιμοποιήσουν για να εκφραστούν δημιουργικά. Η δομή του συγκεκριμένου προγράμματος ενθάρρυνε τα παιδιά στο να αντιληφθούν τις διαφορές και τις ομοιότητες των διαφόρων τρόπων έκφρασης και να τους εκτιμήσουν όλους, αναπτύσσοντας λεπτό κριτήριο και καλαισθησία. Φτάνοντας στην τελική εβδομάδα του Φεστιβάλ, λοιπόν,  το αποτέλεσμα ήταν, τα παιδιά, έχοντας βιώσει με ποικίλους τρόπους τις έννοιες του Πολέμου και της Ειρήνης, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, και να ανθίσουν επάνω στην σκηνή. Συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και ήταν ταυτόχρονα μουσικοί – ηθοποιοί – τραγουδιστές – σκηνογράφοι – σκηνοθέτες.

Φυσικά, όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών των παιδιών, οι οποίοι από την αρχή της χρονιάς, στάθηκαν με κάθε δυνατό τρόπο δίπλα μας. Μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό μας με την καλή τους διάθεση, μας στήριξαν σε κάθε μας βήμα και αγκάλιασαν την προσπάθειές μας με όλη τους την αγάπη. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την δύναμη που μας δίνουνε να συνεχίζουμε το έργο μας και που μας παροτρύνουνε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι.

Σταυρούλα Μαυρομμάτη, Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως

 

Το βίντεο της παράστασης που ακολουθεί, είναι βιντεοσκοπημένο σε 360 μοίρες. Μπορείτε να το δείτε μόνο από το site μας ή το youtube. Χρησιμοποιείστε τα βελάκια επάνω αριστερά στο πλαίσιο του βίντεο για να περιηγηθείτε στον χώρο ή από το κινητό με το δάχτυλο σείρετε στην επιλογή θέασης που θέλετε.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Διαχείριση Υδατικών Πόρων στον Δήμο Αλμυρού – Τα έργα διαχείρισης υδάτων από την Δημοτική Αρχή

Διαχείριση Υδατικών Πόρων στον Δήμο Αλμυρού – Τα έργα διαχείρισης υδάτων από την Δημοτική Αρχή

Ακολουθεί ενημερωτική καταχώρηση από τον Δήμο Αλμυρού: Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της συγκαταλέγονται στα…
Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Για τις μεγάλες καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Αθηνά» στη Μαγνησία, ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό…