• 8 Ιουλίου, 2017

Απολαυστικά θεατρο-μπερδέμετα Κεραμιδόγατων σε όνειρο του Σαίξπηρ – video

Απολαυστικά θεατρο-μπερδέμετα Κεραμιδόγατων σε όνειρο του Σαίξπηρ – video

Αυτό που ζεις με τους Κεραμιδόγατους είναι να δεις τον ένα σου γιό, από μάστορα να μεταμορφώνεται σε Ιουλιέττα και τον άλλο, μια να μαλώνει με τις κόρες των φίλων σου, Όλγας Ανδρωνά και Νεκταρίας Κοτζιαπαναγιώτου, και μια να συμπεθερεύεις… εναλλάξ.

Μια τρελή, τρελή παράσταση που θα θυμόμαστε καιρό, παρουσίασαν μικροί και μεγάλοι κεραμιδόγατοι. Το εξαιρετικό κάστινγκ, έχει λόγο και αιτία, αφού η Έφη Σταυροθεόδωρου γνωρίζει καλά τους ηθοποιούς της… Μπορούμε να πούμε ότι τους μικρούς τους μεγάλωσε και τους μεγάλους… τους κάνει να νιώθουν και να εκφράζονται αυθόρμητα… σαν παιδιά.

Αναφέρομαι στη συμμετοχή των δικών μου παιδιών, καθώς αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους εμψυχωτές των κεραμιδόγατων και ιδιαιτέρως την Έφη Σταυροθεόδωρου, για την θεατρική και όχι μόνο παιδεία που μεταλαμπαδεύει στα παιδιά μας. Παιδιά, που χαίρονται να εκφράζονται, που απέκτησαν γενικότερα εξωστρέφεια, γνώρισαν έργα και συγγραφείς και έκαναν φίλους μέσα από την θεατρική ομάδα. Ευχαριστώ!

Στην παράσταση θυμίζουμε, πως τέσσερις νέοι, ο Λύσανδρος, η Ερμία, ο Δημήτριος και η Ελένη, κρύβονται στο δάσος για να ζήσουν τον έρωτά τους μακριά από κανόνες και νόμους. Μία ομάδα μαστόρων που ανυποψίαστοι τριγυρίζουν στο δάσος και κάνουν πρόβα για το έργο τους, βασιλιάδες, ένας γάιδαρος, αλλά κι ο ίδιος ο έρωτας,  μπλέκονται σε τρελές παρεξηγήσεις, ανατροπές και μαγικές παρεμβάσεις από ξωτικά και νεράιδες, που δημιουργούν απίστευτα κωμικά μπερδέματα.  Η αρμονία της φύσης και η τάξη του κόσμου των ανθρώπων μπορεί να γίνει ένας μικρός εφιάλτης, που ευτυχώς διαρκεί τόσο λίγο, όσο και μια νύχτα καλοκαιριού.

Ένα από τα πιο γνωστά και πολυδιάστατα έργα του Σαίξπηρ, γραμμένο το 1595, ένας ύμνος στον έρωτα για τη ζωή, με εντυπωσιακή πλοκή και αστείρευτη φαντασία, όπου το κωμικό με το παραμυθένιο και ονειρικό εναλλάσσονται παιχνιδιάρικα. Ένα έργο για μικρούς και μεγάλους, όπου μπλέκεται ο φανταστικός, χρωματιστός και λίγο απειλητικός κόσμος των νεράιδων και των ξωτικών με τον αληθινό κόσμο των ανθρώπων της καθημερινής ζωής. Ο χώρος και ο χρόνος διαστέλλονται και αναδεικνύεται ένας κόσμος σχετικότητας και αμφισβήτησης.

Το θέατρο και ο έρωτας είναι τα δυο μεγάλα θέματα του έργου. Ο έρωτας ως μαγεία, πάθος, παιχνίδι και θάνατος. Κι ο ηθοποιός , ο βασιλιάς του κόσμου του ονείρου, όπου κρύβονται οι φαντασιώσεις και οι επιθυμίες μας, φιλοδοξεί να κάνει το αδύνατο δυνατό. Να κινητοποιήσει τη φαντασία του θεατή για να γίνει κι αυτός μέτοχος στο «όνειρο».

Σκηνοθεσία    Έφη Σταυροθεοδώρου

Έπαιξαν: Όμπερον   Αλέκος Καραμπάσης, Τιτάνια      Δήμητρα Θεοδωράκη, Στημόνης   Βασίλης Γιαννουλάκης, Σφήνας       Γιώργος Κανελλόπουλος, Ιππολύτη   Στέλλα, Σταυροθεοδώρου, Θησέας     Δημήτρης Ντούκας, Υπηρέτρια-Ντελάλης   Κατερίνα Γκουράρου

Η εφηβική ομάδα: Μάριος Αναστασίου, Μαίρη Κρικελά, Βανέσα Κοντούρη, Σίλια Κυρίτση, Αποστόλης Νάνος, Γιώργος Νάνος,  Παναγιώτα Ξυνού,  Σοφία Σπανού, Αντωνιέττα Στεφανή,   Θανάσης Γιαννουλάκης και η μικρή Μελίτα Πανταζώνα.

 

Δημοσιεύουμε ένα time lapse 360 video και μια περίληψη-video καθώς θα επανέλθουμε… τον Σεπτέμβρη.

Απολαύστε και… γελάστε!

 

 

 

 

 

Τσιντσίνη Βιβή


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…