• 5 Ιουλίου, 2017

Μαθήματα περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού από τον Βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο

Μαθήματα περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού από τον Βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο

Αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας  για τα περί σχεδιασμού της ΓΑΙAΟΣΕ για τη χωροθέτηση εμπορευματικού κέντρου στη Λάρισα, ο Βουλευτής  Μαγνησίας της Ν.Δ. και Τομεάρχης Υποδομών και  Μεταφορών, Χρήστος Μπουκώρος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους  σχεδιασμούς της ΓΑΙAΟΣΕ περί κατασκευής εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή της Λάρισας, στο βαθμό που  ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επαναφέρουν στη μνήμη μας εποχές πολιτικάντιδων και μαυρογιαλούρων. Χωρίς καμία διαβούλευση, αγνοώντας κάθε έννοια περιφερειακού  χωροταξικού σχεδιασμού και… Κύριος οίδε με ποια κριτήρια διοχετεύονται πληροφορίες και εξαγγέλλονται έργα για μια τόσο σοβαρή υπόθεση υπερτοπικής σημασίας.

Το λιμάνι του Βόλου το οποίο συνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο, γειτνιάζει με το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το εθνικό οδικό δίκτυο και επιπλέον η περιοχή του Βόλου φιλοξενεί δύο οργανωμένες βιομηχανικές περιοχές. Είναι προφανές ότι ο Βόλος αποτελεί τον ιδανικό τόπο δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου σε οποιαδήποτε περιοχή του άξονα Λιμάνι – Α΄ και Β΄ ΒΙΠΕ – κόμπος Βελεστίνου. Προφανώς οι εμπνευστές του σχεδίου «Εμπορευματικό Κέντρο Λάρισας» αγνοούν κάθε έννοια συνδυασμένων μεταφορών, κάθε μελέτη κόστους οφέλους, κάθε μελέτη σκοπιμότητας και υπηρετούν ως μοναδική πολιτική σκοπιμότητα την επίδειξη εύνοιας σε εκλεκτούς της Κυβέρνησης, τοπικούς παράγοντες της Λάρισας. Διαφορετικά δεν εξηγείται ένας τέτοιος σχεδιασμός.

Καλούμε όλους τους φορείς της Μαγνησίας και όλα τα περιφερειακά όργανα τα οποία δεν έχουν σχέση με στείρους τοπικισμούς να αντιδράσουν στη νέα προσπάθεια αποκλεισμού του Βόλου από τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις. Αν όλα όσα γράφονται εμπεριέχουν έστω και ίχνος πραγματικού σχεδιασμού η κοινωνία του Βόλου και ιδιαίτερα οι αρχές οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικό τρόπο.

Τέλος, αποτελεί ερώτημα αν ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙAΟΣΕ κ. Αθανάσιος Σχίζας – τοποθετημένος σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του με πρόταση της ΔΗΜΑΡ από την προηγούμενη Κυβέρνηση- έχει ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τους σχεδιασμούς του κι αν έχει λάβει την έγκριση του κ. Σπίρτζη για τα όσα διοχετεύονται δεξιά και αριστερά. Σε ό,τι με αφορά, σήμερα κιόλας καταθέτω επίκαιρη ερώτηση στη βουλή ώστε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να έρθει και να εξηγήσει στο κοινοβούλιο, αν οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί είναι πραγματικοί και σε ποια στοιχεία βασίζονται.

 

Υ.Γ.: Στους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπενθυμίζουμε και χαρίζουμε την τελευταία επίσκεψη του κ. Σπίρτζη κατά τη διάρκεια της οποίας έταζε «γεφύρια και… ποτάμια».

 


Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση Χρ. Μπουκώρου: Πίεση τιμών στα αμνοερίφια στο κατά τα λοιπά πετυχημένο καλάθι του νοικοκυριού

Παρέμβαση Χρ. Μπουκώρου: Πίεση τιμών στα αμνοερίφια στο κατά τα λοιπά πετυχημένο καλάθι του νοικοκυριού

Τοποθέτηση του Χρήστου Μπουκώρου στη Βουλή για το θέμα των ημερών Στο θεσμό του «καλαθιού του…
Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Χρ. Μπουκώρος: Επιλύθηκε το ζήτημα του χαρακτήρα εκτάσεων μετά τις αντιρρήσεις

Χρ. Μπουκώρος: Επιλύθηκε το ζήτημα του χαρακτήρα εκτάσεων μετά τις αντιρρήσεις

Ικανοποίηση εκφράζει ο Χρήστος Μπουκώρος μετά την ψήφιση της διάταξης Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου του γραφείου του…