• 3 Ιουλίου, 2017

Δ. Κόμνος: από τον Αίαντα στη SV Merseburg Γερμανίας – Η πορεία και εξέλιξη ενός ντόπιου ποδοσφαιριστή

Δ. Κόμνος: από τον Αίαντα στη SV Merseburg Γερμανίας – Η πορεία και εξέλιξη ενός ντόπιου ποδοσφαιριστή

Ημερομηνία Γέννησης: 1/2/1993, Θέση: αριστερός φουλ μπακ, ύψος: 1,80 cm, βάρος: 73 kg. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κόμνο, ποδοσφαιριστή της SV Merseburg Γερμανίας.

Επικοινώνησε μαζί μας για τη δημιουργία βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του και εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία, να δημοσιεύσουμε την πορεία ενός ντόπιου ποδοσφαιριστή, σε μεγαλύτερες ομάδες του ελληνικού και ξένου ποδοσφαίρου.

Ας δούμε όμως τι μας είπε ο ίδιος:

Παίζω ποδόσφαιρο από την ηλικία των 7 ετών όπου ξεκίνησα στην ακαδημία του χωριού μου του «Αίαντα Σούρπης». Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν με μια μπάλα στα πόδια. Αγάπησα το ποδόσφαιρο από πολύ νωρίς. Από πολύ νωρίς ήξερα τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω!

Έαν δεν έπαιζα ποδόσφαιρο και πάλι θα βρισκόμουν στον  χώρο του αθλητισμού. Αγαπάω πολύ όλα τα σπορ. Αυτός ήταν και ο λόγος που πέρασα γυμναστική ακαδημία στο πανεπιστήμιο των Τρικάλων.

Συνέχισα στις ακαδημίες της ΑΕΛ και σε ηλικία 17 ετών έπαιξα για ένα χρόνο στην U20 ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Στη συνέχεια για ένα χρόνο βρέθηκα στη U20 ομάδα του Λεβαδειακού και πάλι στο πρωτάθλημα της Super League.

Το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψα το 2012 σε ηλικία 19 ετών στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου έμεινα 2 χρόνια. Πήρα μεταγραφή για τον Πανιώνιο το 2014. Επόμενος σταθμός μου ήταν η Λαμία όπου αγωνιζόμουν στην football league.

Μετά από ένα γρήγορο πέρασμα στην Τρίτη εθνική κατηγορία με τον Εθνικό Φιλιππιάδας έφυγα στο εξωτερικό και ο σταθμός της τελευταίας σαιζόν ήταν η SV Merseburg 99 στην Γερμανία.

Σε όλες τις ομάδες μου αγωνιζόμουν ως αριστερός μπακ.

Ο πρώτος μου προπονητής, ήταν ο κύριος Κώστας Καραγκιόζογλου, ο οποίος με τοποθέτησε στη θέση στην οποία αγωνίζομαι ακόμη σήμερα…

Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν επιλέχθηκα να ενταχθώ στην Nike Academy. Είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη στιγμή και θα μου μείνει για πάντα αξέχαστη. Ταξιδέψαμε και παίξαμε ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, με στόχο το καλύτερο επαγγελματικό συμβόλαιο!

Χειρότερη στιγμή ένας τραυματισμός όπου χρειάστηκε αρκετός καιρός για να επιστρέψω.

Μετά το ντεμπούτο μου, το παιχνίδι που θα μου μένει αξέχαστο, είναι η νίκη με τον Ολυμπιακό Βόλου εναντίον του Παναθηναϊκου για το κύπελλο. Ήταν ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι που δεν πρόκειται να το ξεχάσω.

Το εξωτερικό προέκυψε ως εξής, βρισκόμουν στην Ελλάδα σε συζητήσεις με κάποιες ομάδες όταν ένας άνθρωπος με τον οποίο ακόμη συνεργάζομαι με κάλεσε να με ρωτήσει αν με ενδιαφέρει η προοπτική του εξωτερικού. Απάντησα αμέσως, γιατί ήταν κάτι το οποίο με ενδιέφερε και σε μικρότερη ηλικία να το δοκιμάσω. Γνώριζα ήδη για την οργάνωση και για την νοοτροπία, όποτε δεν το πολύ σκέφτηκα! Είπα ναι!

Όσον αφορά το μέλλον, θέλω να παραμείνω όσο τον δυνατόν περισσότερο στο εξωτερικό. Νιώθω ότι εξελίσσομαι και βελτιώνομαι συνέχεια ως παίκτης. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν κάποια πρόταση ερχόταν από την Ελλάδα δεν θα σκεφτόμουν τον επαναπατρισμό μου!

Στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο αυτό που έχω να πω είναι ότι θα πρέπει να έχουν αρκετή υπομονή, έτσι ώστε όταν οι ευκαιρίες παρουσιαστούν να είναι έτοιμοι να τις αρπάξουν. Το κλειδί είναι η σκληρή δουλειά και μόνο!

Αγαπημένος ποδοσφαιριστής: από Έλληνες πάντα θαύμαζα τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, παρόλο που αυτός αγωνιζόταν στο δεξί άκρο της άμυνας και εγώ στο αριστερό. Νομίζω ότι σε αυτόν είναι περισσότερο κοντά το στυλ μου και ο τρόπος παιχνιδιού. Από παίκτες του εξωτερικού θα πω τον Marcelo της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι πραγματικά απόλαυση να τον παρακολουθείς να παίζει!

Ευχαριστώ, για τον χώρο και χρόνο που μου διαθέσατε.

 


Σχετικά Άρθρα

Τα κορίτσια βόλεϊ του Αλμυρού και της Σκοπέλου σε δράση!

Τα κορίτσια βόλεϊ του Αλμυρού και της Σκοπέλου σε δράση!

Ο πρώτος αγώνας βόλεϊ για την ομάδα του ΓΣΑ δόθηκε το βράδυ των Θεοφανίων. Η κυανόλευκη…
Επτά γκολ στον αγώνα Δήμητρα-Πρωτεσίλαος

Επτά γκολ στον αγώνα Δήμητρα-Πρωτεσίλαος

Επτά γκολ στον αγώνα Δήμητρα-Πρωτεσίλαος που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Ευξεινούπολης με 4-3. Ο Πρωτεσίλαος…