• 22 Ιουνίου, 2017

Έκλεψε την παράσταση το μουσικό σύνολο των σχολείων μας

Έκλεψε την παράσταση το μουσικό σύνολο των σχολείων μας

Στα πλαίσια της ημέρας μουσικής, μια από τις σκηνές που στήθηκαν, η κεντρική, στην πλατεία του Αλμυρού, φιλοξένησε το βραβευμένο μουσικό σύνολο των 1ου, 2ου Γυμνασίων Αλμυρού και Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου.

Περήφανοι, γονείς, καθηγητές και φορείς του τόπου, απόλαυσαν τα παιδιά με τις καθηγήτριες μουσικής Ρούσση Ζηνοβία και Ρούσση Νικολέττα, να δίνουν την πραγματική αξία που αρμόζει στη μουσική μας παράδοση. Εξαιρετικές ερμηνείες παραδοσιακών ακουσμάτων από την Κύπρο έως τον Πόντο, ξεχείλισαν και μας παρέσυραν όλους σε χειροκροτήματα.

Δημοσιεύουμε το κείμενο του φυλλαδίου που διανεμήθηκε κατά την εκδήλωση, σχετικά με την ιστορία της δημιουργίας και επιτυχίας του μουσικού συνόλου:

Το μουσικό σύνολο δημιουργήθηκε το Φθινόπωρο στο πλαίσιο διασχολικού προγράμματος. Αρχικός σκοπός ήταν να ενωθούν οι χορωδίες του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου, του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού και να γίνει ένα αφιέρωμα στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική. Συνδετικός κρίκος των τριών γυμνασίων είναι οι καθηγήτριες μουσικής Ρούσση Ζηνοβία και Ρούσση Νικολέττα.

Τον Μάρτιο το σύνολο έλαβε μέρος στην 9η Διεθνή Συνάντηση σχολικών χορωδιών στο Μουζάκι Καρδίτσας και επιλέχθηκε ανάμεσα σε 47 σύνολα να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο διεθνές φεστιβάλ “Sant’ Alfonso Maria De Liguori” στην πόλη Pagani στη Νάπολη της Ιταλίας.

Μετά παό αρκετά εμπόδια, το ταξίδι στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε. Οι μαθητές μας διαγωνίσθηκαν και κατάφεραν ανάμεσα σε 80 μουσικά σύνολα να αποσπάσουν το 1ο βραβείο στην κατηγορία “χορωδία και ορχήστρα” με βαθμολογία 100/100, καθώς και ο μαθητής Τσιάτος Γιώργος ο οποίος διαγωνίστηκε ως σολίστ και απέσπασε και σε αυτή την κατηγορία το 1ο βραβείο, επίσης με βαθμολογία 100/100.

Ευχαριστούμε τους:

Διευθυντές κ. Πριάκο και κ. Καλλέ, κ. Παπαδόπουλο που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το πρόγραμμα και συνόδευσαν τους μαθητές στην Ιταλία.

Τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη, ο οποίος αναγνωρίζοντας την αξία του προγράμματος, απο΄την αρχή στάθηκε πολύτιμος αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε επίσης το σύλλογο “Η Δράκα, τα δύο αδέρφια” για την οικονομική τους βοήθεια.

Τους γονείς των μαθητών για τη στήριξη, τη βοήθεια και κυρίως για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν και τέλος όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμαν στην υλοποίηση τους προγράμματος.

Τέλος, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που προσπάθησαν και ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Κουράστηκαν κάνοντας ατελείωτες πρόβες εκτός σχολικού – διδακτικού ωραρίου, ανέχτηκαν και υπέμειναν πολύ μεγάλη πίεση από μας τουης καθηγητές στην επιδίωξη του τελειότερου μουσικά αποτελέσματος και συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας τόσο στις πρόβες, όσο και στο ταξίδι, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Το Σάββατο 15/7 το 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αλμυρού

Το Σάββατο 15/7 το 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αλμυρού

Ακολουθεί η πρόσκληση του Δήμου Αλμυρού για το 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αλμυρού:    
Διακριθέντες μαθητές στον διαγωνισμό μαθηματικών από Δήμο Αλμυρού, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Ν. Αγχίαλο

Διακριθέντες μαθητές στον διαγωνισμό μαθηματικών από Δήμο Αλμυρού, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Ν. Αγχίαλο

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 12ου τοπικού μαθητικού διαγωνισμού στα μαθηματικά «Ο Θαλής για την Α’ Γυμνασίου»,…
Φόρουμ νέων στη Νέα Αγχίαλο στα πλαίσια του Κοινού Κέντρου Αριστείας για την Ανατολική Μεσόγειο

Φόρουμ νέων στη Νέα Αγχίαλο στα πλαίσια του Κοινού Κέντρου Αριστείας για την Ανατολική Μεσόγειο

Πραγματοποιήθηκε από τις 9-12 Ιουνίου 2022 στη Νέα Αγχίαλο-Βόλου το Youth Forum στο πλαίσιο του Κοινού…