• 20 Ιουνίου, 2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 17-6-2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 17-6-2017

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…

Μετά το Jet Raid και εν όψει Rally Almyros, θα ήθελα να μου επιτρέψετε στο editorial (που αλλού θα μπορούσε να γίνει;) να παινέψω το σπίτι μας.

Ο λόγος… οι κουβέντες του αέρα, ανθρώπων που δεν γνωρίζουν, ή ζηλεύουν, ή απλά γίνονται «κακοί» χωρίς λόγο.

«Σιγά την κούραση… -μας είπε η κυρία Παρθενόπη- κάθεστε πίσω από την κάμερα και τι κάνετε; Άιντες να σας πιάσει λίγο ο ήλιος…».

Ευτυχώς που οι χορηγοί μας κάλυψης των εκδηλώσεων, καταλαβαίνουν καλύτερα.

Καταλαβαίνουν π.χ. ότι για να καλύψουμε ένα ράλι… πρέπει να είμαστε με τρεις βιντεο-κάμερες σε κάθε διαδρομή, τις οποίες στα τρία περάσματα που θα κάνουν από κάθε ειδική οι οδηγοί, θα αλλάξουμε τρεις φορές τη θέση τους, ώστε να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερα περάσματα όσοι δεν μπορέσετε (κακώς) να έρθετε και όσοι παρακολουθείτε από άλλες πόλεις. Οι κάμερες που θα στήνονται και θα αφήνονται στα σημεία θα είναι τοποθετημένες σε power bank, ώστε να φτάσει η μπαταρία τους για την κάλυψη. Επίσης κάποιες από αυτές πρέπει να είναι αδιάβροχές, ώστε σε περίπτωση βροχής… και πάλι να μην σας αφήσουμε χωρίς θέαμα.

Εκτός του βίντεο θα είμαστε και τρεις φωτογράφοι, με όλα μας τα αξεσσουάρ… Τρίποδα, εξτρά κάρτες αποθήκευσης, πανάκια καθαρισμού, «κουκούλες» για τις κάμερες, επιπλέον φακοί για μακρινά πλάνα, και άλλα όπλα μας που δεν θα σας τα παραδώσουμε σ’ αυτό το άρθρο… επιστρατεύονται στον αγώνα της κάλυψης. Τα κουβαλάμε για χιλιόμετρα και εμείς και οι συνάδελφοι μας. Η κάλυψη θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και θα ακολουθήσει αμέσως μετά στα γραφεία μας επεξεργασία και δημοσίευση στην on line σελίδα, η οποία θα διαρκέσει έως και δυο μέρες επιπλέον από την λήξη του ράλι. Προηγήθηκαν βεβαίως, εξοπλισμός και εκμάθηση των απαραίτητων λογισμικών, αγορά για επιπλέον γκατζετάκια (όπως κάμερα 360 μοιρών), έρευνα για τη μουσική επένδυση και για τα εφέ που θα χρησιμοποιήσουμε στα βίντεο, μελέτη των χαρτών των διαδρομών, των πληρωμάτων και των διοργανωτών, σύνταξη δεκάδων δελτίων τύπου και επικοινωνία με φορείς του Δήμου και του ΟΜΑΘ, αλλά και υποστήριξή τους.

Απ’ ό,τι καταλαβαίνεις κυρία Παρθενόπη… το πιο ξεκούραστο βλέπεις, όταν σα σάπιο λεμόνι, κουρασμένοι, στεκόμαστε πίσω από την κάμερα. Ο χρόνος και το χρήμα που επενδύουμε είναι πολύ περισσότερος απ’ αυτόν που φαίνεται. Όπως απασχολούνται και άλλοι που δεν φαίνονται στις εκδηλώσεις για την ολοκλήρωση του έργου μας.

Την πίκρα μου γράφω κυρίες και κύριοι. Δυστυχώς, έχω σύγκριση. Όταν ο πατέρας μου δούλευε στον Βόλο, οι δημοσιογράφοι (και τότε δεν είχαν και τη βάσσανο του on-line ή του βίντεο) ήταν πάντα επίσημοι προσκεκλημένοι των προ και μετά εκδηλώσεων. Οι πολιτικοί του παρελθόντος, αλλά και οι Σύλλογοι, εκτιμούσαν και ήθελαν τα ΜΜΕ κοντά τους, τους παρείχαν όλες τις ευκολίες για την κάλυψη. Σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις υπήρχε θέση για τους δημοσιογράφους, για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους και ανάμεσα σ’ αυτούς και το θέαμα, φρόντιζαν να μην περνάει κανείς, ώστε να έχουν καλό πλάνο, για τη μία –τότε- φωτογραφία που θα δημοσίευαν.

Βεβαίως και δεν το βάζουμε κάτω. Καταλαβαίνουμε ότι η προβολή που γίνεται στον Αλμυρό μέσα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες μας, αλλά και οι σπουδαίες διοργανώσεις που γίνονται από κάποιους φορείς, βοηθούν και άμεσα και εμάς. Όταν η πόλη προοδεύει και η αγορά δουλεύει, η δουλειά μας μεγαλώνει και αποδίδει ταυτόχρονα! Απλώς τονίζω ότι το ‘να χέρι… νίβει τ’ άλλο.

Ευχαριστούμε πολύ, τους άριστους χορηγούς και συνεργάτες μας κάλυψης εκδηλώσεων. Χωρίς εσάς δεν θα μας είχαν δίπλα τους, οι Σύλλογοι, Αθλητικοί και Πολιτιστικοί, ο Δήμος, οι διοργανωτές εκδηλώσεων, οι μαθητικές κοινότητες κτλ.

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Βραβεύσεις – τελετή λήξης 5ου Rally Almyros 2023

Βραβεύσεις – τελετή λήξης 5ου Rally Almyros 2023

Ακολουθεί φωτο-ρεπορτάζ και video από τις βραβεύσεις και την τελετή λήξης του 5ου Rally Almyros –…
Φωτο-video από την Ειδική διαδρομή “Νηές” του 5ου Rally Almyros 2023

Φωτο-video από την Ειδική διαδρομή “Νηές” του 5ου Rally Almyros 2023

Ακολουθεί φωτο-ρεπορτάζ και video της Ειδικής Νηές του 5ου Rally Almyros – 2023. Στο τέλος του…
Φωτο – video από την Ειδική Αγίων Θεοδώρων – Πτελεού – Rally Almyros 2023

Φωτο – video από την Ειδική Αγίων Θεοδώρων – Πτελεού – Rally Almyros 2023

Ακολουθεί φωτο-ρεπορτάζ και video από το service park και από την Ειδικήν Αγίων Θεοδώρων – Πτελεού…