• 20 Ιουνίου, 2017

Αποχώρηση διαμαρτυρίας Ν. Τσανή από το Δ.Σ. – video

Αποχώρηση διαμαρτυρίας Ν. Τσανή από το Δ.Σ. – video

Κατά το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο η Ενωτική Δημοτική Κίνηση, έθεσε τρία ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή. Το ένα απευθυνόταν προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Καλλέ, σχετικά με το εργατικό ατύχημα που συνέβη με εργάτες της καθαριότητας περίπου προ διμήνου. Η ΕΔΚ είχε ζητήσει να έρθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τα ερωτήματα, σε τι κατάσταση βρίσκονται τα οχήματα του Δήμου, η οργάνωση της καθαριότητας και ποιος φέρει ευθύνες για τη χρήση του συγκεκριμένου οχήματος και τελικά του ατυχήματος.

Ο Πρόεδρος κατά το συμβούλιο που τέθηκε η ερώτηση δεσμεύθηκε να το φέρει σε επόμενη συνεδρίαση.

Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου ο Νίκος Τσανής επέμεινε “Θα γίνει ΕΔΕ; μήπως γίνεται συγκάλυψη υπευθύνων; Ή μόνο θα απαντάτε στα κανάλια;”

Ο Δήμαρχος Αλμυρού απάντησε ότι “εργατικά ατυχήματα συμβαίνουν, σε πολλούς Δήμους έχουν γίνει εργατικά ατυχήματα. Βρήκαμε προβληματική κατάσταση στα οχήματα. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα και κάνουμε μελέτες”.

Ο Νίκος Καλλές απάντησε “μίλησα με τους υπεύθυνους και δεν ήταν έτοιμοι να το φέρουμε σ’ αυτή τη συνεδρίαση” και ότι δεν γνωρίζει αν θα γίνει ΕΔΕ.”

Τη συζήτηση έκλεισε ο Νίκος Τσανής ανακοινώνοντας “Αποχωρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν συναινώ στη συγκάλυψη, ασυγκάλυπτων με τις ευθύνες δημοτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρώ σήμερα και με τον Δημήτρη τον Τσούτσα ως παράταξη μέχρι να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα επιτρέψουμε, εμείς τουλάχιστον με τη στάση μας, να συγκαλύψετε τα ασυγκάλυπτα και να κάνετε πανηγύρια στα τηλεοπτικά παράθυρα ξεφτυλίζοντας και υποβαθμίζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα οι υπόλοιποι αν θέλουν να γίνουν φερέφωνα μια πολιτικής που δεν έχει ξανατύχει ο Δήμος Αλμυρού, αυτό είναι δικαίωμά τους με τη στάση τους.”

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης παρατήρησε κατά την αποχώρησή του: Ο κύριος Τσόγκας και ο κύριος Κρανάς είναι φερέφωνα;”

Αργότερα και ο Σάββας Τσόγκας σχολίασε τον χαρακτηρισμό του Νίκου Τσανή, μετά από ψήφισμα που έφερε η παράταξή του γύρω από τις εξελίξεις με τους συμβασιούχους Δημοσίου “όσον αφορά για τα επιχειρήματα που έφυγε, ο συνάδελφος πριν, εξαπολύοντας μύδρους προς την παράταξή μας και τους άλλους συναδέλφους, το αφήνω στην κρίση τους γιατί σε ένα άλλο ψήφισμα που αφορά εργαζόμενους, αποχώρησε πριν το ψηφίσει.”

Περισσότερα για το Δημοτικό Συμβούλιο στο “Λαό” του Σαββάτου.