• 14 Ιουνίου, 2017

«Ποντικοί» «έγδυσαν» επιχειρήσεις του Αλμυρού

«Ποντικοί» «έγδυσαν» επιχειρήσεις του Αλμυρού

Εμπορεύματα χιλιάδων ευρώ και εκτεταμένες φθορές προκάλεσαν άγνωστοι διαρρήκτες από δυο επιχειρήσεις του Αλμυρού το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Πρόκειται για το κατάστημα επισκευής και πώλησης γεωργικών μηχανημάτων του Γιώργου Μακρή και την επιχείρηση πώλησης οικοδομικών υλικών του Κώστα Ντοκαλιά.

Όπως έγινε γνωστό, οι «ποντικοί» χτύπησαν αρχικά την αντιπροσωπεία αγροτικών εργαλείων στην έξοδο της πόλης προς Κρόκιο, με λεία και ζημιές χιλιάδων ευρώ, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες διάρρηξης γειτονικών καταστημάτων.

Δεύτερη διάρρηξη είχε αργότερα στόχο μεγάλη ποσότητα οικοδομικών υλικών, από σχετική επιχείρηση στην ίδια περιοχή, όπου κατάφεραν να φορτώσουν τα κλοπιμαία σε φορτηγό αυτοκίνητο, με το οποίο προφανώς και διέφυγαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ιδιοκτητών σε Βολιώτικες εφημερίδες και ειδικότερα στον “Ταχυδρόμο”, οι δράστες χρησιμοποίησαν λοστούς και ειδικό ψαλίδι και έσπασαν τις κλειδαριές, ενώ πρέπει να χρησιμοποίησαν γάντια, γιατί από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν ανιχνεύτηκαν αποτυπώματα.

Ο κ. Γιώργος Μακρής λέει ότι τα εργαλεία που εκλάπησαν ήταν αξίας 2.500 ευρώ, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη το ύψος των ζημιών.

«Έκλεψαν τρία αλυσοπρίονα, ένα κονταροπρίονο, δύο χορτοκοπτικά μηχανήματα», είπε, τονίζοντας ότι οι κλέφτες έψαχναν παράλληλα για χρήματα, αλλά δεν βρήκαν και στη συνέχεια αποχώρησαν, αφού αναστάτωσαν ακόμη και το λογιστήριο της επιχείρησης, σπάζοντας τα πάντα.

Ο κ. Ντοκαλιάς, με τη σειρά του, δηλώνει ότι οι διαρρήκτες, αφού παραβίασαν την κύρια είσοδο, έκλεψαν βάνες και διακόπτες που ήταν από χαλκό και μπρούντζο, καθώς και ο,τιδήποτε βρήκαν χρήσιμο. Υπολογίζει ότι το εμπόρευμά του που «χάθηκε» είναι αξίας 15.000 ευρώ.

«Κυριολεκτικά πήραν τα πάντα που θεώρησαν αξιοποιήσιμα. Έκλεψαν ακόμη και δύο κούτες τσιγάρων που είχα. Άδειασαν και τα τσουβάλια από ασβέστη», είπε προσθέτοντας: «Όλα τα ράφια ήταν πεταμένα στο πάτωμα. Ακόμη και δώδεκα σιλικονούχα γάντια που βρήκαν, τα πήραν μαζί φεύγοντας».


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…