• 12 Ιουνίου, 2017

Τέλη (τέλι-τέλι) και πρόστιμα στο χορό του Δημοτικού Συμβουλίου (βίντεο) – Έκδοση 10-6-2017

Τέλη (τέλι-τέλι) και πρόστιμα στο χορό του Δημοτικού Συμβουλίου (βίντεο) – Έκδοση 10-6-2017

Βολές Τσανή για διακρίσεις στη συμπεριφορά Δημοτικής Αρχής μεταξύ βιομηχανίας και επαγγελματιών

 

Όπως δημοσιεύσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του e-almyros.gr κατά την Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, της 6/6/2017 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού ψήφισε την επιβολή επιπλέον ειδικού προστίμου για την αφαίρεση των παράνομα τοποθετημένων τραπεζοκαθισμάτων από επαγγελματίες καφεστίασης.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο που προστίθεται σ’ αυτό της παράβασης, για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης αντικειμένων, προτείνεται στα εκατό ευρώ (100,00) €.

Παρότι προβλέπεται… δεν το καλοδέχτηκαν οι επαγγελματίες του Αλμυρού, οι οποίοι μαζί με τα Δημοτικά τέλη των προηγούμενων ετών που γι’ αυτούς είναι δυσβάσταχτα, παρουσιάστηκαν στην τελευταία Δημοτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό να διεκδικήσουν παράταση έως την ψήφιση του νομοσχεδίου των 100 δόσεων.

Παράσταση διαμαρτυρίας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρέστη πλήθος επαγγελματιών, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους κ. Μπουρλή και Πανταζώνα, ενώ ανεγνώσθη και αίτηση της ΓΕΣΕΒΕ.

Κ. Πανταζώνας για την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού:

Ποτέ δεν πίστευα πως θα χρειαζόταν σαν πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού να κάνω αυτή την τοποθέτηση υπέρ συγκεκριμένων επαγγελματιών της πόλης μας που κινδυνεύουν να δουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, επειδή ο Δήμος, στην πιο παραγωγική περίοδο της χρονιάς, επέλεξε να τους μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα.

Η παθογένεια των οφειλών στην εστίαση ξεκίνησε από υποσχέσεις πολιτικών της κεντρικής εξουσίας, ότι θα καταργηθεί ως ειδικό τέλος το 2% επί του τζίρου.

Σήμερα το ειδικό τέλος είναι 0,5% επί του τζίρου, όμως οι οφειλές έχουν διογκωθεί επί τόσα χρόνια από την αναμονή κατάργησης του τέλους, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.

Το πρόβλημα διογκώθηκε από το 2010 και μετά, καθώς τη σκυτάλη πήρε η κρίση, ενώ το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε η ανάπλαση της Κ. Πλατείας επί 2 χρόνια, με σχεδιασμό του Δ. Αλμυρού, η οποία κατεδάφισε τον τζίρο όλης της αγοράς και ήμασταν για 2 χρόνια ανοιχτοί – κλειστοί.

Ο Δήμος Αλμυρού, δυστυχώς εφαρμόζει την τακτική του να σκοτώνουμε τα γερασμένα άλογα, καθώς οι οφειλές αυτές αφορούν παλιούς επαγγελματίες με διαδρομή δεκαετιών στην οικονομική ζωή της πόλης, και με την οποία τακτική δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα σε παλιούς και νέους επαγγελματίες.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, βαλλόμαστε από παντού. Βιώνουμε το κακό πρόσωπο του επιχειρείν. Παρόλα αυτά επιβιώνουμε. Επιβιώνουμε όμως από την ανοχή και την υπομονή των ιδιοκτητών των καταστημάτων μας. Από την ανοχή και υπομονή των προμηθευτών μας. Από την ανοχή του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει. Και έρχεται τώρα ο Δήμος Αλμυρού να μας δώσει την χαριστική βολή, να καρφώσει το τελευταίο καρφί στο επαγγελματικό μας φέρετρο.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλμυρού, προέρχεται από το ελεύθερο επάγγελμα. Εξάλλου, σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του λέει πως έχει δημιουργήσει πλεόνασμα 2,5 εκ. ευρώ στον Δήμο, το οποίο και θα έπρεπε να επιτρέπει μια μεγαλύτερη ανεκτικότητα απέναντι στις οφειλές των δημοτών.

Τα περισσότερα μέλη της ομάδας πλειοψηφίας, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Τα ίδια μας τα αδέρφια,  κλείνουν τα μαγαζιά μας.

Κύριοι της δημοτικής αρχής.

Με την πρακτική σας, κάνετε επίδειξη ισχύος απέναντι σε συναδέλφους που αυτή την στιγμή είναι ευάλωτοι.

Η πρότασή μας, είναι να πράξει και ο Δ. Αλμυρού το ίδιο με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Να περιμένει δηλαδή το Νομοσχέδιο που αυτές τις μέρες κατατίθεται και ρυθμίζει όλες τις οφειλές σε 100 με 120 δόσεις, με το οποίο θα μπορέσουμε να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας με βιώσιμο τρόπο και να μπούμε σε μια κανονικότητα.

Κάνουμε έκκληση να μην προχωρήσετε στην ενέργεια αυτή. Θα περάσει ο ορισμένος χρόνος διοίκησης του Δήμου από εσάς και θα μείνετε με το στίγμα ότι διασύρατε το όνομα και κλείσατε τα μαγαζιά συναδέλφων μας -συναδέλφων σας.

Η ευθύνη των πράξεων του καθενός, είναι προσωπική και πρέπει πάντα να υπερέχει της οποιοασδήποτε παραταξιακής πειθαρχίας.

Κ. Μπουρλής για τον Σύλλογο Ψητοπωλείων, Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού:

«Κύριε Πρόεδρε Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Επειδή το τελευταίο διάστημα, συνάδελφοι επαγγελματίες δέχονται σειρά προστίμων από την πλευρά του Δήμου Αλμυρού, για την έκθεση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το σώμα για την υφιστάμενη κατάσταση, ούτως ώστε να ληφθούν αποφάσεις προς την σωστή κατεύθυνση».

Στη σχετική επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Δεδομένου ότι επίκειται η κατάθεση και η ψήφιση του εν λόγω Σχεδίου Νόμου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η ΓΣΕΒΒΕ σας απευθύνει το αίτημα να δείξετε την πρόσφορη σε κάθε περίπτωση επιείκεια κατά την είσπραξη των οφειλών αλλά και κατά την επιβολή κυρώσεων στους οφειλέτες. Άλλωστε, εκτός από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θύματα της κρίσης υπήρξαν και οι ίδιοι οι Δήμοι, όπως γνωρίζεται και βιώνετε και εσείς ο ίδιος υπό την ιδιότητα του Δημάρχου».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έλαβαν υπ’ όψιν τους τα παραπάνω και πρότειναν την αναμονή της ψήφισης του νέου νόμου, πριν δράσουν για επιβολή προστίμων. Επιπλέον, συναντήθηκαν οι επαγγελματίες με τον Δήμαρχο Αλμυρού την επομένη, Παρασκευή 9 Ιουνίου, όπου αποφασίστηκε οι μεν επαγγελματίες, να καταβάλουν τα τρέχοντα και ο δε Δήμος, να περιμένει την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου.

 

Βολές Τσανή για διακρίσεις

Ο Νίκος Τσανής σε ερώτησή του, ζήτησε από τις υπηρεσίες διευκρινίσεις για τις ενέργειες που έκαναν μετά από καταγγελία του, ότι θυγατρική ομίλου, τοπική βιομηχανία, δεν χρεώνεται και άρα δεν αποδίδει επί σειρά ετών Δημοτικά τέλη. Η απάντηση που έλαβε, είναι ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία», ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Μακρής δεσμεύθηκε ότι θα τηρηθούν τα νόμιμα γι’ αυτή και για άλλες εταιρείες.

Αργότερα κατά τη ροή της συνεδρίασης, κατά το θέμα της επιβολής επιπλέον προστίμου για τα κατασχεθέντα τραπεζάκια, ο κ. Τσανής επεσήμανε ότι για τους επαγγελματίες κινήθηκαν άμεσες διαδικασίες για πρόστιμο και επιπλέον πρόστιμο αποθήκευσης των κατασχεθέντων, ενώ σε άλλες όπως της εν λόγω Βιομηχανίας η Δημοτική Αρχή «αντιμετωπίζει τη γραφειοκρατία».

 


Σχετικά Άρθρα

Φωτιά στον βάλτο στην περιοχή πλησίον sovel και Αειφόρου (video)

Φωτιά στον βάλτο στην περιοχή πλησίον sovel και Αειφόρου (video)

Σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου, περίπου στις 15:00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά σε βαλτώδη περιοχή περίπου μεταξύ…
Διδακτική επίσκεψη μαθητών του τομέα μηχανολογίας στη SOVEL

Διδακτική επίσκεψη μαθητών του τομέα μηχανολογίας στη SOVEL

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, μαθητές της Γ τάξης ειδικότητας Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, επισκέφθηκαν…
ΣΙΔΕΝΟΡ – SOVEL έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες – Ανακοίνωση

ΣΙΔΕΝΟΡ – SOVEL έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες – Ανακοίνωση

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της SOVEL σχετικά με εθελοντική της δράση για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών:  …