• 9 Ιουνίου, 2017

Εκρηκτικά Εσταντανέ στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου -video- Ανακοίνωση Δημάρχου

Εκρηκτικά Εσταντανέ στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου -video- Ανακοίνωση Δημάρχου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -Πέμπτη 8 Ιουνίου- σημειώθηκαν πολλές φραστικές επιθέσεις και απειλές θα τις χαρακτήριζε κανείς.

Μια των περιπτώσεων ήταν όταν όξυνε το κλίμα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου Άρης Καραγιώργος, επισημαίνοντας λάθη επί της διαδικασίας, σε ανάθεση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, η οποία έφτασε τελικά στα δικαστήρια.

Ο πρώην Δήμαρχος, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο οποίος κατά τη θητεία του είχε κάνει την ανάθεση, δεν δέχθηκε το σχόλιο και απάντησε με βολές και περιγραφές παρόμοιων διαδικασιών που ακολουθεί η νέα Δημοτική Αρχή.

Τη σκυτάλη στο επεισόδιο έλαβε ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, θιγόμενος για τα “επί της διαδικασίας”.

Καραγιώργος: Γιατί τέτοια πρεμούρα για ιδιώτη εργολάβο, τη στιγμή που μπορούσατε να του έχετε κάνει μια σύμβαση… και φτάνουν να καταφεύγουν οι πολίτες σ’ αυτό το έσχατο μέσο για να διεκδικήσουν χρήματα.

Χατζηκυριάκος: Προχθές ψήφισα έργα που έχουν γίνει (με την ίδια διαδικασία), όπως είχε γίνει και με τα περίπτερα, χωρίς να πάω στον Εισαγγελέα. Θέλετε να πάμε στα δικαστήρια; Θέλετε να αλλάξουμε το παραμύθι; Είναι πολύ εύκολο να το αλλάξουμε. Κι εσείς θα αφήσετε υπολείμματα, όταν θα τελειώσει η θητεία σας.

Εσερίδης: Σας στέλνουμε έγγραφα…

Χατζηκυριάκος: Ποιος είσαι να σου απαντήσουμε Εισαγγελέας;…. Ποιόν θα φοβηθούμε τον γιο του Κυριάκου Εσερίδη θα φοβηθούμε; Προχώρα…

Εσερίδης: Χρησιμοποιείς το όνομα του πατέρα μου; Αν σου πω μια κουβέντα θα βάλεις τα κλάματα. Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ. Δεν τελειώσαμε να το ξέρεις… Μην ξανατολμήσεις να πιάσεις, το όνομα του πατέρα μου στο στόμα σου.

Χατζηκυριάκος: Προχώρα.. Προχώρα… Δεν φοβόμαστε.

Ράππος: Κύριε Πρόεδρε, να φέρουμε κοινωνικό λειτουργό την επόμενη φορά για να λειτουργήσουμε. Δεν είναι πράγματα αυτά.

Εσερίδης: Τα ίδια έκανες εδώ μέσα.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

    Χθες 8/6/2017 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες θλιβερών επεισοδίων από τον κ. Χατζηκυριάκο, ο οποίος πέρα από κάθε λογική από την αρχή της συνεδρίασης άρχισε να επιτίθεται λεκτικά εναντίον του κ. Καλλέ, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιδημάρχου κ. Μακρή, να σηκώνεται όρθιος στα έδρανα και να απειλεί και στο τέλος κατέληξε εναντίον μου και μάλιστα αναφερόμενος στον πατέρα μου Κυριάκο Εσερίδη με απαξιωτικό τρόπο εναντίον του.

Ο πατέρας μου πέθανε τον Ιούλιο 1997 και εγώ σήμερα υπογράφω ως Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης (για όποιους βέβαια μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό), αισθανόμενος περήφανος για τον πατέρα μου ο οποίος πολέμησε στην Αλβανία ταυτοχρόνως με τα  άλλα τα τρία αδέρφια του και επέστρεψε τραυματίας και παρασημοφορημένος, τιμώντας τον έτσι με την υπογραφή μου.

Αυτό Χατζηκυριάκο δεν θα μείνει έτσι.

Δεν μπορεί να δημιουργείς την κατάσταση του μπάχαλου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να υβρίζεις με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, να περιφέρεσαι μέσα στα έδρανα όρθιος και να απειλείς τους πάντες και τα πάντα και να δημιουργείς μια χαώδη κατάσταση και μετά από κάθε παρατήρηση του Προέδρου να χαζογελάς και να αισθάνεσαι υπερήφανος για αυτό που έκανες.

Βέβαια καταλαβαίνουμε ότι βρίσκεσαι σε μια κατάσταση φοβίας και πανικού, μιας και χθες συζητήθηκε η αίτηση ενός εργολάβου που με προφορική συμφωνία μαζί σου απαίτησε να πληρωθεί το ποσό των 32.000 € από το έτος 2009.

Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα και προστίθεται σε άλλες προφορικές συμφωνίες δικές σου χωρίς συμβάσεις, χωρίς παραλαβές έργων ύψους άνω των 300.000 €

Επίσης, έχει ξεκινήσει η ΕΔΕ για την μη απόδοση κρατήσεων ενώ εισπράχθηκαν από υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ., κι αυτά συνέβησαν επί των ημερών σου και πολλά άλλα που καθημερινά έρχονται στην αντίληψή μου και αφορούν τα έργα και τις ημέρες σου.

Επειδή λοιπόν ο πανικός και η διάθεση αντιπερισπασμού επιχειρεί τον αποσυντονισμό από τα σημαντικά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας, εγώ ως Δήμαρχος και η Δημοτική Ομάδα πλειοψηφίας  δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εξυγίανση τους, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου μας, χωρίς να υπολογίσουμε προσωπικά οφέλη και σκοπιμότητες, πράττοντας ότι είναι απαραίτητο γιατί αυτή την εντολή μας έδωσαν οι δημότες.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης             

 

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…