• 4 Ιουνίου, 2017

Τρόμος και αίμα στο Λονδίνο – Ποδοπατήθηκαν φίλαθλοι στο Τορίνο

Τρόμος και αίμα στο Λονδίνο – Ποδοπατήθηκαν φίλαθλοι στο Τορίνο

Νέα τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου με τουλάχιστον έξι νεκρούς και τριάντα τραυματίες, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ενα λευκό φορτηγάκι έπεσε με ταχύτητα σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου ενώ στη συνέχεια από το εσωτερικό του βγήκαν τρεις άνδρες και άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιακρίτως πολίτες και αστυνομικούς, κινούμενοι προς την, σε κοντινή απόσταση, αγορά του Borough.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι τρεις δράστες – τους οποίους το Λονδίνο συνδέει ευθέως με την ισλαμιστική τρομοκρατία – έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών ενώ  φορούσαν απομιμήσεις εκρηκτικών γιλέκων, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για τις επιθέσεις αυτοκτονίας του ISIS.

Αρχικώς μία άλλη επίθεση με μαχαίρι, στην περιοχή του Vauxhall, είχε επίσης συνδεθεί με τρομοκρατία, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικές αρχές διαχώρισαν τα δύο περιστατικά.

Δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στη γέφυρα ανέφερε πως είδε το φορτηγό να πέφτει με 50 μίλια την ώρα ενώ έκανε γνωστό πως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους και συνελήφθη ένας άνδρας

Η γέφυρα έχει κλείσει και η υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του υπογείου London Bridge έκλεισε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αστυνομίας.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν όλα τα ξενοδοχεία γύρω από τη Γέφυρα του Λονδίνου

Ο δήμαρχος του Λονδίνου έκανε έκκληση στους κάτοικους της περιοχής να μείνουν μακριά από τα σημεία στα οποία επιχειρεί η αστυνομία.

H πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαρακτήρισε τα περιστατικά «φρικτά» και παραδέχτηκε πως πρόκειται πιθανότατα για τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra το πρωί, μετέδωσαν η εφημερίδα Telegraph και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες μετά από τρία συμβάντα στο Λονδίνο.

Στις συνεδριάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Την συμπαράσταση του στον βρετανικό λαό εξέφρασε και ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter, ο οποίος έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στο Λονδίνο έαν τη χρειαστεί.

 

ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

Εκατοντάδες φίλαθλοι της Γιουβέντους -υπολογίζονται στους 600- τραυματίστηκαν στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνο, όπου παρακολουθούσαν τον τελικό του Champions League σε γιγαντοοθόνη, όταν επικράτησε πανικός από δυνατό κρότο που τελικά ήταν βεγγαλικό.

Η βασική αιτία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ο πανικός που επικράτησε όταν ακούστηκε η δυνατή έκρηξη στο κέντρο της πλατείας και όλοι άρχισαν να σπρώχνονται και να ουρλιάζουν για να ξεφύγουν.

Πολλοί φίλαθλοι φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να βρίσκεται σε εξέλιξη τρομοκρατική επίθεση.

Παιδί επτά ετών και μια νεαρή γυναίκα είναι σε σοβαρή κατάσταση, με τραύματα στον θώρακα και στο κρανίο.

Οι καραμπινιέροι απέκλεισαν την πλατεία, ενώ συνελήφθηκαν και κάποιοι «πλιατσικολόγοι», οι οποίοι προσπαθούσαν να κλέψουν αντικείμενα που είχαν αφήσει στο έδαφος πολλοί από τους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν τρέχοντας από την περιοχή.


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…